Η Δύναμη Ενός Καλού Πορτρέτου

Από την Ιωσηφίνα Σβανιά, Φωτογράφο.

Είναι κάτι που οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες το γνωρίζουν καλά.

Ένα καλοφωτογραφιμένο πορτρέτο έχει ανεβάσει:

τις πωλήσεις μιας μικρής προσωπικής επιχείρησης
το κύρος ενός διοικητικού στελέχους μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας
•την εμπιστοσύνη του ασθενούς προς τον γιατρό του
•την αξιοπιστία ενός δικηγόρου

Δεν θα μπω στα τετριμμένα, ότι ζούμε στο κόσμο της εικόνας και την δύναμη που έχει αποκτήσει στην ζωή μας και στην δουλειά μας. Στο ότι περνάνε άπειρες εικόνες από μπροστά μας καθημερινά, στις οποίες δίνουμε ελάχιστη προσοχή, ούτε δευτερόλεπτο στις περισσότερες από αυτές.

Σε αυτόν τον ψηφιακό μας κόσμο, ακόμα πιο έντονα τώρα μέσα στην covid εποχή, όπου δεν συναντιόμαστε, να συστηθούμε, να κάνουμε εντύπωση με την αύρα μας και το ντύσιμό μας. Εδώ θα χρησιμοποιήσω το τετριμμένο τροποποιώντας το λίγο “μια εικόνα χίλιες εντυπώσεις”.

Αν ο φακός μου είχε φωνή θα εξιστορούσε το πόσες γνωριμίες έχει κάνει, πόσες εμπειρίες έχει βιώσει και πόσα χιλιάδες πρόσωπα έχει απαθανατίσει. Θα είχε χιλιάδες followers αν τα social media υπήρχαν από την δεκαετία του ‘90.

Όχι δεν θέλω να εκθειάσω τον εαυτό μου ή τον εξοπλισμό μου χαχαχα! Θέλω να μιλήσω για την αγάπη μου για την φωτογραφία πορτρέτου. Ανάλογα με τη δουλειά που κάνετε, με τον σωματότυπό σας, την κόμμωσή σας, τα χρώματά σας, θα δούμε μαζί την τέλεια απεικόνισή σας.

Τι χρειάζεται για να αποκτήσεις μια εξαιρετική φωτογραφία πορτρέτου; Η καλή ματιά μιας έμπειρης φωτογράφου και η καλή σου διάθεση. Μπορώ να δώσω κάποιες συμβουλές για το πως πετυχαίνουμε μια καλή φωτογραφία πορτρέτου.

1. Η συνήθως ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα του προσώπου μας, προκειμένου το μάτι του θεατή να πάει άμεσα στα μάτια, χρειάζεται ένα σκούρο ρούχο και σε πολλές περιπτώσεις ένα σκούρο φόντο. Αυτή είναι και η πρώτη προσέγγιση ενός έμπειρου και αισθητικά άρτιου φωτογράφου.

2. Η επόμενη προσέγγιση είναι πιο φωτεινή, ανοιχτόχρωμα ρούχα αλλά και ανοιχτόχρωμο φόντο. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο ότι η ενδυμασία μας πρέπει να είναι μονόχρωμη και όχι κραυγαλέα. Το ίδιο ισχύει και για τον χώρο στον οποίο θα φωτογραφηθούμε. Για αυτό και ξεκινάμε πάντα την φωτογράφιση στο στούντιο, στα ουδέτερα φόντα, μαύρο, άσπρο και γκρι.

3. Όταν επιλέγουμε να φωτογραφηθούμε σε κάποιο περιβάλλον φροντίζουμε αυτό, να μην υπερισχύει σε σχέση με το πρόσωπο. Καλό παράδειγμα μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες της φίλης μου και συνεργάτιδας μου Χριστίνας Τζελέπογλου της οποίας το site ακολουθείτε και διαβάζετε αυτήν τη στιγμή.

Η άκρως ανασφαλής ιδέα “ δεν έχω φωτογένεια” ή “δεν το έχω με τις φωτογραφίες” είναι ένας μύθος. Οι πελάτες μας φεύγοντας από το στούντιο μας έχουν πει ότι απόλαυσαν την εμπειρία και ότι αισθάνθηκαν έτοιμοι να αναδείξουν την εικόνα τους προς τα έξω.

Οι φωτογραφίες του «Photography Studio Iosifina» διαθέτουν ευαισθησία, ζεστασιά, επινοητικότητα και προσαρμόζονται πάντοτε στις δικές σας προσωπικές ανάγκες και απαιτήσεις.

Κλείστε σήμερα την φωτογράφισή σας!


Το „Photography Studio Iosifina“ είναι μια εμπνευσμένη ομάδα εξειδικευμένων φωτογράφων και κινηματογραφιστών με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Τα μέλη της ομάδας χαρακτηρίζονται από πολυετή πείρα και κοινό πάθος για την τέχνη. Την εκπαίδευση της ομάδας, όπως και τον συντονισμό της έχει αναλάβει η γνωστή και έμπειρη φωτογράφος της Θεσσαλονίκης, Ιωσηφίνα Σβανιά, η οποία δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο χώρο και σε διεθνές επίπεδο περισσότερα από 30 χρόνια. Γεννήθηκε με έναν φακό στο χέρι… μαθαίνοντας την τέχνη από πρώτο χέρι, πλάι στον επιτυχημένο φωτογράφο πατέρα της από πολύ μικρή ηλικία. Οι σπουδές της στην Αγγλία πλαισίωσαν το ξεχωριστό ταλέντο της και τελειοποίησαν την ικανότητά της να αποτυπώνει την απόλυτη έκφραση της στιγμής, απαθανατίζοντάς την με τον φακό της. Το ιστορικό φωτογραφείο επί της οδού Τσιμισκή, όπου όλα ξεκίνησαν και όπου συνεχίζει να «ζωγραφίζει» η καλλιτέχνης εξακολουθεί να είναι το σημείο συνάντησης για όλους όσους δεν ψάχνουν απλά μια καλή φωτογράφο, αλλά για όλους όσους θέλουν να ζήσουν την απόλυτη φωτογραφική εμπειρία. Εάν ψάχνετε έμπειρο φωτογράφο στην Θεσσαλονίκη με ταλέντο, αυθορμητισμό, ζωντάνια και πάθος για την φωτογραφία, τότε κάντε «κλικ» στην ομάδα «Photography Studio Iosifina» και ξεκινήστε το φωτογραφικό σας ταξίδι δημιουργώντας ανεξίτηλες μαγικές στιγμές αθάνατες στο χρόνο.

Facebook: Photography Studio Iosifina
Instagram: @photography_studio_iosifina

Author