Ancient Kallos: Βιώσιμη Μόδα & Διαχρονικός Σχεδιασμός

1. Τι νόημα έχει για εσάς η δημιουργικότητα; Πιστεύετε ότι ο κόσμος εκτιμάει όλο και περισσότερο την καλή ποιότητα και τα προσεγμένα υλικά ενός ρούχου;

Η βασική φιλοσοφία της Ancient Kallos συμπράττει σταθερά με την διάθεση που αναπτύσσεται στον χώρο της μόδας για την απομάκρυνση από το fast fashion, και στηρίζει την ανάγκη για παραγωγή αντικειμένων που σέβονται τον άνθρωπο και την φύση, δηλαδή τη μόδα που είναι ηθική και βιώσιμη. Στα πλαίσια αυτά, εμείς στην Ancient Kallos επιλέγουμε την ποιότητα αντί της ποσότητας και τον διαχρονικό σχεδιασμό αντί του fashion trend.

2. Μιλήστε μας για τη νέα σας συλλογή με αφορμή την επέτειο του 1821

Η Ancient Kallos μέσα από την επετειακή συλλογή 1821 ‘’Bouboulina’’ Capsule Collection, εγκωμιάζει και εμπνέεται από την δυναμική φιγούρα της Ελληνίδας ηρωίδας Μπουμπουλίνας και στο πρόσωπό της τιμά την γυναικεία δύναμη και το ένστικτο. Η μοναδική αυτή συλλογή περιλαμβάνει ριγέ μοτίβα σε λευκές και μπλε αποχρώσεις της ελληνικής σημαίας, το πορφυρό κόκκινο που παραπέμπει στους αγώνες της ελληνικής επανάστασης, το χαρακτηριστικό ελληνικό μπλε του Αιγαίου και φυσικά το διαυγές λευκό.

Έμπνευσή μας για την επιλογή των σχεδιαστικών γραμμών αυτής της συλλογής αποτέλεσε η παραδοσιακή φορεσιά της Μπουμπουλίνας με το χαρακτηριστικό λευκό πλαστρόν στο στήθος και την έμφαση στη μέση.

Παραταύτα και οι ανδρικές φιγούρες της επανάστασης αποτέλεσαν σημαντική πηγή έμπνευσης αυτής της συλλογής. Ο καθένας μπορεί εύκολα να διακρίνει χαρακτηριστικά από το Φάρεο με το πορφυρό κόκκινο χρώμα του και την χαρακτηριστική μαύρη μακριά φούντα του, τη Φουστανέλα δοσμένη στην θηλυκή εκδοχή της και τη Φέρμελη με το παραδοσιακό χρυσό κέντημα της.

Σε αυτή την συλλογή εισάγουμε για πρώτη φορά ένα κεραμικό βάζο, το Hellas Vase, σε συνεργασία με την Αλεξάνδρα Μανουσάκη. Πρόκειται για ένα βάζο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο στην Κρήτη. Οι πέντε μπλε ρίγες του αντιπροσωπεύουν τις πέντε συλλαβές της λέξης Ε-ΛΕΥ-ΘΕ-ΡΙΑ. Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το αίμα των ηρώων της επανάστασης και η χαρακτηριστική μαύρη φούντα χαρακτηρίζει το δάκρυ.

Επίσης, μία αποκλειστική συλλογή κοσμημάτων δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την σχεδιάστρια κοσμημάτων Βαρβάρα Μιτσέλη, η οποία εμπνεύστηκε από την δυναμική φιγούρα της Μπουμπουλίνας και τα καράβια του στόλου της, τα οποία παραχώρησε για τους αγώνες της πατρίδας της.

Για πρώτη φορά δημιουργήσαμε δερμάτινα είδη όπως το Mini Tagari κατασκευασμένο από έμπειρους Έλληνες τεχνίτες και δέρματα από τα βυρσοδεψεία της Κρήτης πλαισιωμένα με χειροποίητες φούντες.

Τέλος, η μεταξωτή μας Mantila, κατασκευάστηκε στο Σουφλί και πλαισιώνει με μαεστρία τα επετειακά T-Shirts της συλλογής.

4. Ξεκινήσατε με τη δημιουργία ρούχων και αξεσουάρ, επεκταθήκατε στα κοσμήματα και φέτος σε Homewear Collection

Η Ancient Kallos από την γέννησή της αποτελεί αποτέλεσμα της σύμπραξης, μέσω των ιδρυτών της, της αρχιτεκτονικής και της μόδας. Ως εκ τούτου ήταν ένα φυσικό αποτέλεσμα η επέκταση της δραστηριότητάς της στον τομέα της εσωτερικής διακόσμησης. Η Homeware συλλογή, όπως και όλες οι Resortwear συλλογές της εταιρίας αντλούν έμπνευση από τον πλούτο των ελληνικών κεντημάτων με ιστορία πάνω από 100 χρόνια. Έτσι τόσο στα ζωγραφισμένα στο χέρι κεραμικά πιάτα, όσο και στις λινές Tabletop δημιουργίες, εφαρμόστηκαν μοτίβα ελληνικών παραδοσιακών κεντημάτων με σεβασμό στην παράδοση.

Ως lifestyle brand η Ancient Kallos επεκτείνει την δραστηριότητά της, με την δημιουργία της πρώτης Art de la Table συλλογής της, εκφράζοντας έτσι την αγάπη της για το interior design και τις χειροποίητες δημιουργίες.

Η συγκεκριμένη συλλογή δίνει μια σύγχρονη εκδοχή στην ελληνική παράδοση αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο την ελληνική κεραμική τέχνη, άλλωστε η ελληνική παράδοση και η λαογραφία αποτελούν σταθερά τις πηγές της έμπνευσής μας, σε όλες τις συλλογές που έχουμε παρουσιάσει μέχρι σήμερα ως ελληνικό Resortwear brand.

Η συλλογή αυτή αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας με έναν από τους εμπειρότερους Έλληνες κεραμίστες που ζει και εργάζεται στο νησί της Σκύρου. Έτσι το πρώτο χειροποίητο κεραμικό σερβίτσιο φαγητού ζωγραφισμένο στο χέρι με την υπογραφή της Ancient Kallos είναι γεγονός.

Author