Βίκυ Χατζηβασιλείου: Οι Στόχοι και το Όραμα του συνδυασμού “ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ”

Βίκυ, μίλησε μας για την υποψηφιότητά σου στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό “ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ” του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η υποψηφιότητά μου είναι στην κρίση των ψηφοφόρων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό “ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ” και βασίζεται στον σεβασμό και την εκτίμησή μου για το έργο που έχει ήδη επιτελεστεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου έχουν παραδοθεί πάνω από 100 σχολεία τα τελευταία χρόνια.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Απόστολο Τζιτζικώστα και γιατί αποφάσισες να στηρίξεις αυτόν τον συνδυασμό;

Εκτιμώ πολύ τον Απόστολο και την ποιότητα και αποτελεσματικότητά του ως ηγέτη. Είναι σημαντικό να εμπνέει ο ηγέτης όχι μόνο τους πολίτες αλλά και τους συνεργάτες. Αυτή η ικανότητα να ενώνει και να καθοδηγεί είναι πρωταρχική για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει.

Ποιες είναι οι κύριες προτεραιότητες της παράταξης “ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ” για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης;

Η παράταξη “ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ” έχει ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς και τη δημιουργία νέων έργων σε κάθε τομέα της ζωής των πολιτών. Αυτό περιλαμβάνει βασικές υποδομές, οδικά δίκτυα, αντιπλημμυρική προστασία, χώρους πρασίνου, αλλά και την προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού, του τουρισμού, του αθλητισμού, της παιδείας, της υγείας, και της κοινωνικής συνοχής. Θέλουμε να βελτιώσουμε όλες τις πτυχές της ζωής των πολιτών και να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα αφεθεί πίσω.

Ποιο είναι το όραμά σου για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης;

Το δικό μου όραμα είναι να ζούμε σε έναν τόπο όπου θα υπάρχει ασφάλεια και χώρος για δημιουργία και εξέλιξη, και όχι για αγωνία. Θέλω να δω τον πολίτη να εμπιστεύεται τους διοικούντες, γνωρίζοντας ότι αυτοί είναι εκεί για να εργαστούν για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων, όχι μόνο για τον εαυτό τους. Θέλω να δούμε τη Θεσσαλονίκη να γίνεται πόλος έλξης για ανθρώπους από όλο τον κόσμο, να αξιοποιήσουμε το υπέροχο ανθρώπινο δυναμικό μας και να προσελκύσουμε καινοτόμους Έλληνες της διασποράς, ψηφιακούς νομάδες, και μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας. Θέλω να βάλουμε τη Θεσσαλονίκη στο χάρτη με διαφορετικούς όρους και να κάνουμε αυτή την περιοχή να ακτινοβολεί σε όλο τον κόσμο.

Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στην πολιτική σου πορεία και στην υποψηφιότητά σου.

Ευχαριστώ πολύ. Θα εργαστούμε σκληρά για ένα καλύτερο μέλλον για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και όλους τους πολίτες της.


Η Βίκυ Χατζηβασιλείου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πέρασε με υποτροφία στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ απ’ όπου αποφοίτησε με Άριστα. Πήρε master στο Ποινικό Δίκαιο με Άριστα. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού φοίτησε επίσης στην Ιατροδικαστική Σχολή του ΑΠΘ. Πριν από ένα χρόνο πήρε πτυχίο ως life και wellness coach από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με Άριστα. Υπηρέτησε το χώρο της δημοσιογραφίας για περίπου 30 χρόνια, ξεκινώντας από το Δημοτικό Ραδιόφωνο και την TV 100 ,τη Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, όπου εκφώνησε το πρώτο δελτίο ειδήσεων στην ελεύθερη τηλεόραση της Ελλάδας. Για 9 χρόνια, ήταν στο Καλημέρα Ελλάδα με συνδέσεις καθημερινά από τη Θεσσαλονίκη με θέματα απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Για 17 χρόνια εργάστηκε στον ALPHA TV,  και δημιούργησε το ιστορικό ΠΑΜΕ ΠΑΚΈΤΟ του οποίου ηγήθηκε για 15 χρόνια έχοντας την επιμέλεια και την παρουσίαση, με συνεχείς πρωτιές στο prime time. Έχει εκλεγεί Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης (πρώτη σε σταυρούς με το συνδυασμό του Σπύρου Βούγια ). Διετέλεσε γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και επί διετία Αντιπρόεδρος Κοινωνικής Πολιτικής. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του φιλανθρωπικού σωματείου “Η Καλλιπάτειρα”. Υπήρξε μέλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Actionaid Hellas. Έχει υπάρξει αθλήτρια του βόλεϊ (στην ομάδα του κολεγίου Ανατόλια) και εξακολουθεί να είναι αθλήτρια του μπιτς βόλεϊ, όπου έχει χρηστεί Εθνική πρέσβειρα του αθλήματος στη χώρα μας. Είναι παντρεμένη και μητέρα του Χρήστου και του Ορφέα.

Author