Τέχνη και Δημιουργία

1. Στην καραντίνα ξεκίνησες να ζωγραφίζεις, από που εμπνεύστηκες;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη ζωγραφική από πολύ μικρή ηλικία. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Η πρώτη καραντίνα όμως, με ώθησε στο να αρχίσω να προσεγγίζω την τέχνη μου με μια πιο επαγγελματική οπτική. Εκμεταλλευομένη λοιπόν τον ελεύθερο χρόνο που είχα στην διάθεση μου, ξεκίνησα να πειραματίζομαι περισσότερο με τις τεχνικές μου. Βρισκόμουν στο Λονδίνο, μια πόλη με πολλές αναφορές στην τέχνη, οπότε ήταν φυσικό επόμενο να εμπνευστώ και να δημιουργήσω από τα ερεθίσματα που καθημερινά λάμβανα. Σαν άνθρωπος, εμπνέομαι από τα περισσότερα πράγματα γύρω μου. Μου αρέσει να παρατηρώ τις λεπτομέρειες και την αρχιτεκτονική γύρω μου. Εμπνέομαι από παραστάσεις, κτήρια, μουσικές και κυρίως από τις ανθρώπινες σχέσεις. Οτιδήποτε έχει ένταση και συναίσθημα με ωθεί στο να δημιουργώ.

2. Που μπορούμε να βρούμε τα έργα σου;

Δημοσιεύω τα έργα μου στην προσωπική μου σελίδα στο instagram kris_betta_ . Εκτός αυτού, στο προφίλ μου μπορείτε να βρείτε και το σύνδεσμο για την ιστοσελίδα μου www.krisbetta.com , η οποία είναι αποκλειστικά για την τέχνη μου.

3. Τον Μάιο κυκλοφορεί η νέα σου σειρά με τσάντες, πως αποφάσισες γ’ αυτή σου την κίνηση;

Η δημιουργία για εμένα είναι μια έννοια πολυδιάστατη, που μπορεί να υιοθετήσει πολλές μορφές. Πριν από λίγο καιρό, ενώ ζωγράφιζα, μου ξέφυγε μια πιτσιλιά στην τσάντα της κολλητής μου και αφού το συνειδητοποιήσαμε, μου είπε να ζωγραφίσω και την υπόλοιπη. Από εκεί, άρχισα να πειραματίζομαι και με διάφορα κομμάτια ρούχων και αξεσουάρ μου και κατέληξα στο να σχεδιάσω τις τσάντες.

4. Ζεις και εργάζεσαι σαν δικηγόρος στο Λονδίνο, πως είναι η ζωή σου εκεί;

Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Λονδίνο, όπου κατοικώ τα τελευταία χρονιά, ξεκίνησα να εργάζομαι στις αρχές του έτους. Το Λονδίνο έχει την ικανότητα να σε μαγεύει. Εκτός αυτού, καθημερινά μέσα από την δουλειά μου έχω την δυνατότητα να προσφέρω σε πολλούς ανθρώπους, κάτι που με γεμίζει και με κάνει να αγαπάω ακόμα περισσότερο την δουλειά μου. Αυτή η πόλη έχει μια ενέργεια η οποία αποτελεί πηγή έμπνευσης για εμένα, οι άνθρωποι, οι παραστάσεις και το καλλιτεχνικό υπόβαθρο της με εξελίσσουν καθημερινά ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη. Η αλήθεια είναι πως μου λείπουν η οικογένεια και οι φίλοι μου στην Ελλάδα, αλλά όλα έχουν μια διάρκεια και σύντομα θα είμαι κοντά τους.


Η Χριστιάννα Μπέττα είναι ένας καλλιτέχνης που πειραματίζεται με διαφορετικές τεχνικές, υλικά και χρώματα. Η τέχνη της περιστρέφεται γύρω από τα κονσεπτ της αγάπης, της απόρριψης και του έρωτα σε έναν απροσδιόριστο, γεμάτο χρώματα κόσμο. Είναι αυτοδίδακτη και εκφράζει την δημιουργικότητα της μέσα από την έκθεση της σε διαφορετικά ερεθίσματα. Πηγή έμπνευσης της είναι οι άνθρωποι, τα ηλιοβασιλέματα, η ιστορία της τέχνης και η rock n roll. Κατοικεί στο Λονδίνο όπου συνδυάζει την τέχνη της με την νομική επιστήμη και αυτό το διάστημα προετοιμάζεται για την πρώτη της solo έκθεση.

share post to:
Author