Πώς Συνδυάζεται η Συγγραφή Παιδικών Βιβλίων με τη Δημιουργία του Black River Clothing

1. Κυρία Ζυρνόγλου, είστε σχεδιάστρια μόδας και ταυτόχρονα συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων. Πώς συνδυάζετε αυτές τις δύο ιδιότητες και τι ανάγκες σας καλύπτει η κάθε μία;

Η μόδα ήταν ανέκαθεν ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου ενώ η συγγραφή ήταν και εξακολουθεί να είναι η ψυχοθεραπεία μου. Το κοινό τους σημείο είναι η δημιουργία και η έκφραση γενικότερα. Και τα δυο λοιπόν επισφραγίζουν την ανάγκη μου αυτή καθώς είναι έντονα χαραγμένη η σφραγίδα της δημιουργίας και της έμπνευσης.

2. Θέλετε να μας πείτε περισσότερα για την Black River Clothing, την επωνυμία των ρούχων σας; Ποια είναι η φιλοσοφία με την οποία σχεδιάζετε;

Την Black River Clothing την εμπνεύστηκα πριν από περίπου τρία χρόνια. Έχει επαναπροσδιοριστεί από τότε, είναι πλέον μόνο resort γυναικεία ρούχα, μαγιό και πρόσφατα προστέθηκε συλλογή με γυαλιά ηλίου, μια συνεργασία που ευδοκίμησε κάτω από την ομπρέλα του κυρίου Αντώνη Δημητριάδη ιδιοκτήτη των καταστημάτων Opticon Xpress.

Το κύριο χαρακτηριστικό της κάθε συλλογής μου είναι η απλότητα με έμφαση όμως στη λεπτομέρεια κάτι που συνάδει και με τη δικιά μου αισθητική. Αγαπάω τις απλές και λιτές γραμμές που όμως, αποπνέουν δυναμισμό και θηλυκότητα.

3. Ας πάμε στο συγγραφικό κομμάτι. Έχετε κυκλοφορήσει 3 παιδικά βιβλία με τον «Ζαχαρία τον ευαισθητούλη» και πιο πρόσφατα το εφηβικό «Μαγικό Παλτό». Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τον χώρο της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας;

Η ανάγκη μου να επικοινωνήσω με άλλους ανθρώπους όλα αυτά που καθημερινά μας πληγώνουν και κυρίως όλα αυτά που πληγώνουν τις ψυχές των παιδιών. Μια ανάγκη που με τον ερχομό των παιδιών μου έγινε πιο έντονη. Τα άγχη μου να μεγαλώσουν σωστά με αρχές ήθος και ευαισθησία με οδήγησαν στη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Αργότερα, καθώς τα παιδιά μου μεγάλωναν και πέρναγαν από την παιδική ηλικία στην εφηβεία ένιωσα την ανάγκη να προσεγγίσω και αυτήν την ηλικία συγγραφικά. Είναι μια δύσκολη ηλικία και για να την προσεγγίσεις πρέπει να βρίσκεις συνεχώς τρόπους και να μαθαίνεις τη γλώσσα τους.

4. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Δεν κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια, φροντίζω όμως πάντα, να εξελίσσομαι μέσα από τις επιλογές μου. Το πρώτο μου παιδικό βιβλίο «Ζαχαρίας ο ευαισθητουλης» έχει φτάσει αισίως στην τέταρτη έκδοση. Επίσης διήγημα μου έχει βραβευτεί από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, θα ήμουν αγνώμων εάν δεν τα εκτιμούσα, όποτε αυτό που επιθυμώ είναι τα βιβλία μου να συνεχίσουν να αγγίζουν τις ψυχές των παιδιών.

Όσον αφορά το brand μου θα ήθελα να γίνει ένα αναγνωρίσιμο resort brand όπου οι πελάτισσες θα νιώθουν αλλά και θα φαίνονται υπέροχες φορώντας τις δημιουργίες μου.

Black River Clothing Κατάστημα στο Porto Carras Grand Resort
e-shop: Blackriver.gr
Facebook: Black River Clothing
Instagram: blackriverclothes

Author