Ράνια Θρασκιά: Κέντρο Προσωπικής και Οικογενειακής Εξέλιξης

1. Έχεις μια συλλογή με ευχές που ονομάζεις συλλογή καλοσύνης. Πώς σε βοηθάει;
Η καλοσύνη των ανθρώπων -ειδικά εκείνων που με γνωρίζουν μόνο μέσα από τη δουλειά μου – με συγκινεί βαθιά και με κάνει να πιστεύω σε έναν κόσμο αγάπης και αλληλεγγύης. Με γεμίζει αισιοδοξία μέσα στα δύσκολα!

2. Όλοι έχουμε σκοτεινές στιγμές. Πόσο σημαντικό είναι να τα αγγίξουμε για να δούμε περισσότερο φως;
Τα “σκοτάδια” μας είναι πάντα μια ευκαιρία να συνδεθούμε με κομμάτια του εαυτού μας, πεποιθήσεις και αγκυλώσεις μας που μας κρατούν μακριά από την εξέλιξη μας. Όταν τα αναγνωρίσουμε και τα αποδεχτούμε, τότε κάναμε ήδη το πιο σημαντικό βήμα για την αλλαγή. Για το φως…

3. Πώς κάνεις επιλογές στην ζωή σου;
Με βάση το αξιακό μου σύστημα και τις επιθυμίες μου. Με κριτήριο την χαρά και την προσωπική μου εξέλιξη και με τη γνώση, ή τα ψυχικά εργαλεία που έχω διαθέσιμα, ή συνειδητά όταν καλούμαι να κάνω μια επιλογή.

4. Γιατί έχει τόσο σημασία να είμαστε ευγνώμων στην ζωή μας;

Η ευγνωμοσύνη είναι μια λέξη γεμάτη συναισθήματα που με συγκινεί βαθιά! Όταν ζούμε συνειδητά, όταν επιλέγουμε να δούμε το καλό στους ανθρώπους και την ομορφιά που υπάρχει γύρω μας, όταν έχουμε ένα ευχαριστώ στα χείλη και την καρδιά για ότι μας φέρνει η ζωή, για ότι μας μαθαίνει, τότε όλα αποκτούν αξία και σημαντικότητα. Τότε νιώθουμε βαθιά μέσα μας την ευλογία της κάθε μέρας που ξεκινάει, μια και τίποτα δεν είναι δεδομένο τελικά…


Λίγα λόγια για το Κέντρο Προσωπικής και Οικογενειακής Εξέλιξης
Στο Κέντρο Προσωπικής και Οικογενειακής Εξέλιξης βασικό μέλημα είναι η προσωπική εξέλιξη των ατόμων, ώστε να μάθουν να διαχειρίζονται τις δυσκολίες και τα όποια αρνητικά συναισθήματα, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τις κρυμμένες δυνάμεις τους, να τις αναγνωρίσουν και να τις αξιοποιήσουν ώστε να είναι σε θέση να απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής.
Καταρτίζεται από εξειδικευμένους επιστήμονες στον χώρο της ψυχικής υγείας με διαφορετικές γνωστικές αναφορές και εξειδίκευση ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες και στόχους κάθε ατόμου.
Όλοι οι άνθρωποι στην πορεία της ζωής μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυσκολίες και προκλήσεις, απέναντι στις οποίες αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Συχνά μας κατακλύζουν αισθήματα αγωνίας και αβοηθητότητας και βιώνουμε τις δυσκολίες μεγαλύτερες από τις δυνάμεις μας. Πιθανές αλλαγές στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική μας ζωή μπορούν να μας καταβάλουν και να δημιουργήσουν την αίσθηση του οριστικού. Όταν αυτά τα αρνητικά συναισθήματα βιώνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν να επηρεάσουν καταλυτικά τις σημαντικές σχέσεις της ζωής μας αλλά και το σώμα μας, μες την εμφάνιση διαφόρων συμπτωμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Κέντρο Προσωπικής και Οικογενειακής Εξέλιξης
www.raniathraskia.gr


Η Ράνια Θρασκιά σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Παράλληλα με τις σπουδές της ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στην τηλεόραση. Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ψυχολογικές Παρεμβάσεις στην Ψυχική Υγεία, Ευρωπαϊκές Προοπτικές». Έλαβε MSc στην «Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία» από το πανεπιστήμιο UEL. Ακολούθως, έλαβε την πιστοποίηση Συστημικού Συμβούλου Ψυχικής Υγείας και Συστημικού Οικογενειακού Συμβούλου από το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Το Σεπτέμβριο του 2018 δημιούργησε το «Κέντρο Προσωπικής και Οικογενειακής Εξέλιξης – Ράνια Θρασκιά», στο Νέο Ψυχικό. Είναι συγγραφέας του Βιβλίου «Κοιτάω Μπροστά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.

Author

Comments 1

  1. Συνέντευξη της Ράνιας Θρασκιά στο Positive Life | Κέντρο Προσωπικής & Οικογενειακής Εξέλιξης Ράνια Θρασκιά
    4 Μάρτιος, 2021