Personal Wellness: One Stop Wellness Spot

1. Οne stop wellness spot & scientific wellness, πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγιση της Personal Wellness! Πώς προέκυψε η ιδέα αυτή και ποιος είναι ο στόχος της;

Η Personal Wellness ξεκίνησε από ιδέα που εξελίχθηκε σε όραμα. Η ανάγκη για μια ισορροπία στη ζωή μου με οδήγησε στη διερεύνηση των «θέλω» του οργανισμού μου. Κατά την επιστροφή μου λοιπόν στην Ελλάδα – ύστερα από τις σπουδές μου στην Αγγλία -, συνειδητοποίησα ότι λείπει η ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη «φροντίδα» και πως η υγεία και ευεξία αντιμετωπίζεται μόνο με κλασικές μεθόδους.

Σίγουρα δεν καταρρίπτω την κλασική ιατρική και τους επαγγελματίες υγείας φυσικά, αλλά αυτό που έχουμε πραγματικά ανάγκη, είναι να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στη διατροφή, τη ψυχολογία και τον τρόπο ζωής, καθώς είναι από τους πρώτους παράγοντες εμφάνισης των περισσότερων παθολογικών καταστάσεων και χρόνιων νοσημάτων.

Έτσι λοιπόν δεν κατάφερα να βρω ένα μέρος που να μου τα παρείχε όλα μαζί με ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Ιατρό, Διατροφολόγο, Βιολόγο, εξειδικευμένες εργαστηριακές αναλύσεις, χαρτογράφηση σώματος, σκιαγράφηση βιολογικού προφίλ, σύσταση πρωτοκόλλων ενίσχυσης διατροφής, συστηματική παρακολούθηση και γενικώς να «αγκαλιάσει» συλλογικά τον οργανισμό. Η απάντηση ήταν πλέον ξεκάθαρη. One stop wellness spot.

Στόχος μας είναι η πρόληψη. Η εξατομικευμένη, ολοκληρωμένη και επιστημονική προσέγγιση της ευεξίας, καθορίζοντας τις πραγματικές ανάγκες κάθε οργανισμού και προτείνοντας λύσεις με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της υγείας, στοχεύοντας στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής και στη διατήρηση της ευζωίας.

2. Μίλησε μας για την ανάλυση Μικροβιώματος και πώς αυτό συνδέεται με την ευζωία;

Αρχικά τι είναι το μικροβίωμα; Είναι το σύνολο των βακτηρίων που συμβιώνουν στο έντερο, στο δέρμα, στη στοματική κοιλότητα, στην αναπνευστική και ουρογεννητική οδό του ανθρώπου και είναι συνδεδεμένα με τη διατροφή και μπορούν να βοηθήσουν και να προάγουν την υγεία μας.

Το μικροβίωμα του εντέρου, για παράδειγμα, ελέγχει σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού όπως είναι το ανοσοποιητικό, το κεντρικό νευρικό σύστημα, η διάθεση, η πέψη και η διάσπαση τροφών.

Η σωστή διατροφή βοηθάει στην ισορροπημένη παρουσία των βακτηρίων και μπορεί να μειώσει ή να προλάβει τη πιθανότητα εμφάνισης φλεγμονής στο έντερο. Έτσι, η εικόνα του «οικοσυστήματος» της μικροχλωρίδας μας, οδηγεί στη βελτίωση του βάρους μας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη μέγιστη ενέργεια και ευεξία!

3. Ποια είναι τα οφέλη της εξατομικευμένης διατροφής η οποία μάλιστα στηρίζεται στις αρχές της βιώσιμης;

Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και κρύβει τα δικά του μυστικά και ανάγκες. Έτσι και η διατροφή που οφείλει να ακολουθείται είναι ξεχωριστή για τον καθένα. Στην Personal Nutrition, τον πυλώνα διατροφής & διαιτολογίας της Personal Wellness, στόχος μας είναι η αλλαγή mindset απέναντι στο φαγητό.

Ύστερα από τη χρήση επιστημονικών μεθόδων όπως είναι η ανάλυση του μικροβιώματος και της μεταβολομικής, μπορούμε να εντοπίσουμε την βιοδιαθεσιμότητα των κυττάρων που συμμετέχουν στις χημικές αντιδράσεις του οργανισμού και να αποκρυπτογραφήσουμε τις ελλείψεις του σε μικροθρεπτικά (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία) και την ανάγκη σε μακροθρεπτικά (πρωτεΐνη, λίπος, υδατάνθρακας). Επιπροσθέτως, συνοδευτικά αποτελέσματα από την χαρτογράφηση σώματος, όπως είναι η τμηματική ανάλυση, η μέτρηση βασικού μεταβολισμού και της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας (VO2max,VCO2) μας επιτρέπουν να έχουμε πλήρη εικόνα για την ενυδάτωση του σώματος, τη μεταβολική ηλικία, την κατανομή λίπους, τον κορεσμό αλλά και τις καύσεις του οργανισμού μας σε παύση και εν ώρα άθλησης. Ως αποτέλεσμα των διαδικασιών, σχεδιάζουμε την απόλυτη tailor made διατροφή η οποία απαντά αποκλειστικά στις ατομικές ανάγκες του κάθε οργανισμού.

Τα εξατομικευμένα πλάνα διατροφής της Personal Nutrition σχεδιάζονται και στηρίζονται στις αρχές της Βιώσιμης Διατροφής (sustainable eating). Όπως είναι η επιλογή εποχιακών τροφών, η υποστήριξη ντόπιων παραγωγικών μονάδων και η συνέπεια στα πρότυπα μιας Μεσογειακής Διατροφής. Τέλος, η P.W. σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη, καθώς μαζί με το πλάνο διατροφής, σου παρέχεται λίστα για ψώνια, συνταγές, locations καταστημάτων & e-shop και online chat με τον διαιτολόγο σου.

4. Πες μας τη σημασία που έχουν τα συμπληρώματα διατροφής στην υποστήριξη του οργανισμού, καθώς και λίγα λόγια για τα δικά σας Personal Supplements.

Τα συμπληρώματα διατροφής βοηθούν τον οργανισμό όταν λαμβάνονται συστηματικά και με σωστή καθοδήγηση. Αλλά πότε είναι πραγματικά απαραίτητα και πώς τα λαμβάνουμε;

Η Personal Supplements, συστήνει την ορθή χρήση πρωτοκόλλων ενίσχυσης διατροφής και ξεφεύγει από τη λογική της αυθαίρετης λήψης πολυβιταμινούχων γιατί απλά νιώθουμε εξάντληση, έχουμε αϋπνίες ή stress.

Η διαδικασία και εδώ, οφείλει να είναι personalized. Εάν υπάρχει πραγματική ανάγκη και έλλειψη ύστερα από τους εργαστηριακούς ελέγχους που παρέχονται στη Personal Laboratories επιτυγχάνονται λιγότερες περιπτώσεις περιστατικών με προβλήματα δυσαπορρόφησης, υπερβιταμίνωσης, αντένδειξης με κάποια αγωγή κ.α.

Με την οπτική αυτή και ύστερα από εκτενή έρευνα δημιουργήσαμε τις δικές μας custom ειδικές συνθέσεις πρωτοκόλλων, αλλά και βασικών βιταμινών, μετάλλων, προ-βιωτικών, πρε-βιοτικών και φυτικών ινών που απαντούν στοχευμένα στις ανάγκες του εκάστοτε οργανισμού.

Η παρέμβαση μας στον τρόπο πρόσληψης και στον μεταξύ τους συνδυασμό – εφόσον αυτό χρειαστεί – είναι αυτό που μας ξεχωρίζει.

5. Ένα εξειδικευμένο πλάνο πόσο καιρό διαρκεί, ποιοι είναι οι στόχοι του και σε ποιους ανθρώπους μπορεί να απευθύνεται;

Tα πλάνα μας και η διαμόρφωσή τους απευθύνονται σε όλους! Όλοι συνειδητά η υποσυνείδητα έχουμε κάποια ανάγκη, που μπορεί να μη γνωρίζουμε αλλά να εμφανίζεται στη συμπεριφορά μας, στο δέρμα μας, στις αντιδράσεις μας. 

Είμαστε εδώ λοιπόν, για αυτόν που θέλει να υιοθετήσει μια καθημερινότητα που βασίζεται στην καλή υγεία και πρόληψη, με στόχο την επίτευξη της βέλτιστης εκδοχής του εαυτού του!!


Και κυρίως για αυτόν που τον απασχολούν καταστάσεις όπως το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, κάποιο αυτοάνοσο νόσημα, ο μεταβολισμός, το άγχος, οι διαταραχές επέλευσης ύπνου, η απώλεια κιλών, ζητήματα θρέψης ή ανορεξίας κ.α.

Ενδεικτικά ένα πλάνο μπορεί να διαρκέσει από 1,5 μήνα, 3 μήνες και 6 μήνες αλλά και μέχρι να νιώσει ο καθένας την αλλαγή και να πετύχει τον στόχο του.

Μάθετε περισσότερα για την Personal Wellness στο www.personalwellness.health

Καραθανάση Άντζελα 
Founder & Chief Visionary Officer (CVO)
BSc Nutrition & Health, AfN

Author