Όνομα με ιστορία στην εστίαση

1. Αλέξανδρε, το εστιατόριο Clochard πλέον λειτουργεί σε νέο χώρο. Γιατί καταλήξατε σ’ αυτή την απόφαση;

Το CLOCHARD στην ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ αποτελούσε για εμάς κάτι παραπάνω από δουλειά. Αποτελούσε το σπίτι μας…. Η έλλειψη όμως εξωτερικού χώρου σε συνδυασμό με την εμφάνιση της πανδημίας μας οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που το ιστορικό μας εστιατόριο στεγάζεται σε ένα πανέμορφο διατηρητέο κτίριο και που συνεργαζόμαστε με την οικογένεια Τορνιβούκα. Το αποτέλεσμα της μεταφοράς μας δικαίωσε όλους.

2. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αγαπητό εστιατόριο σε όλους τους Θεσσαλονικείς. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτή η επιτυχία;

Η επιτυχία ανήκει αδιαμφισβήτητα στον πατέρα μου. Πάντα αντιμετώπιζε τους πελάτες ως φίλους και τους φερόταν με απέραντο σεβασμό. Αξίες που δυστυχώς απουσιάζουν από την εστίαση στη Θεσσαλονίκη. Φυσικά η επιμονή στην ποιότητα των πρώτων υλών καθιέρωσε ακόμα περισσότερο το CLOCHARD.

3. Με την ανανέωση του χώρου υπάρχει και ανανέωση του μενού ή έχετε κρατήσει την ίδια πετυχημένη συνταγή;

Το μενού μας αλλάζει τέσσερις φορές το χρόνο ανάλογα με την εποχικότητα των προϊόντων. Φυσικά υπάρχουν πιάτα – σταθμοί που βρίσκονται πάντα στο μενού μας. Στον καινούριο μας χώρο πειραματιζόμαστε με κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας και τα παρουσιάζουμε με το δικό μας τρόπο…

4. Ο πατέρας σου, Γιώργος Βασίλογλου, θεωρείται κορυφαίος στον τομέα της εστίασης με το εστιατόριο να λαμβάνει εκτός από διθυραμβικές κριτικές και πολλά βραβεία. Τι είναι το πιο σημαντικό που έχεις μάθει δίπλα του;

Ο πατέρας μου σίγουρα αποτελεί για εμένα παράδειγμα επιμονής και σταθερού χαρακτήρα. Ακόμη και σήμερα, μετά από 43 χρόνια επιτυχούς σταδιοδρομίας, παραμένει σεμνός τόσο με τους συνεργάτες του όσο και με τους πελάτες του εστιατορίου. Εγώ τον θεωρώ, όσο και αν ακούγεται υπερβολικό, τον απόλυτο Έλληνα restauranteur!!!

share post to:
Author