Οι Έλληνες Θέλουν να Προσφέρουν με Κάθε Τρόπο Αλλά Πολλές Φορές δεν Ξέρουν πως

1. Πες μας λίγα λόγια για το ρόλο και το έργο σου ως Διευθύντρια Πολιτισμού στον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων, εκτός από τη δράση του στον πολιτισμό, είναι ένας οργανισμός που ασχολείται με την κοινωνική προσφορά και βοηθά την κοινωνία ποικιλοτρόπως. Πάνω από 2.000 πακέτα τροφίμων και προϊόντων ατομικής υγιεινής μοιράζονται κάθε μήνα, στον Πειραιά και τη Νίκαια, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Ομίλου μας, τηρώντας αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Ο Όμιλος διατηρεί δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας στις περιοχές αυτές, με καθημερινή προσφορά φαγητού και ρουχισμού για τους δικαιούχους, με κέντρα διημέρευσης, επανένταξης, υπνωτήρια, καλύπτοντας κάθε ανάγκη των συνανθρώπων μας που χρήζουν άμεσης περίθαλψης. Πιστοί στην αποστολή μας στηρίζουμε ενεργά και μέσα στην πανδημία τους ανθρώπους του πολιτισμού με διαδικτυακές εκδηλώσεις, σεμινάρια, ημερίδες, αλλά και με δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης των καλλιτεχνών και των συναφών επαγγελματιών, αφού κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια πρωτόγνωρη και πολύπλευρη κρίση με το κλείσιμο όλων των χώρων του πολιτισμού.

2. Έχεις ιδρύσει το Humanity Greece έναν οργανισμό που συμβάλει σε έκτακτες ανθρωπιστικές ανάγκες. Πες μας πως ξεκίνησε η ιδέα για τον οργανισμό.

Αφουγκραζόμενοι τον επιτακτικό και αναγκαίο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η κοινωνική πρωτοβουλία «ριχτήκαμε στη μάχη» ο καθένας από το δικό του πόστο, προκειμένου να συνεισφέρουμε στην τεράστια αλυσίδα αγάπης που όλοι οι Έλληνες απλόχερα δημιούργησαν τον Αύγουστο. Ξεκινήσαμε την συλλογή αγαθών για το Humanity Greece τρία άτομα και αυτή τη στιγμή με υπερηφάνεια μπορώ να σας πω ότι το δίκτυό μας απαριθμεί εκατοντάδες πρόθυμους νέους και νέες από ολόκληρη την Ελλάδα που μπορούν ανά πάσα στιγμή να κινητοποιηθούν για να στηρίξουν κάθε κοινωνική και ανθρωπιστική ανάγκη. Καθημερινά καταγράφουμε και καλύπτουμε ανάγκες σε πληγείσες περιοχές, ιδρύματα, σωματεία, κρατικές δομές φιλοξενίας συμπολιτών μας, καταφύγια ζώων και μεμονωμένες ανάγκες οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Στηριζόμαστε από τους πολίτες, συλλέγουμε αγαθά και ρούχα κάνουμε διαλογή, αποστείρωση και καλύπτουμε ανάγκες σε όλη την Ελλάδα. Όλοι μαζί, δημιουργούμε μια σταθερή αλυσίδα αλληλεγγύης!

3. Πως η ανισότητα των γυναικών επηρεάζει την κοινωνία μας;

Η ανισότητα στο πρόσωπο των γυναικών δημιουργεί πολίτες δεύτερης κατηγορίας, θυμό, φόβο και απογοήτευση. Στοιχεία τα οποία μεταφέρονται στο κοινωνικό σύνολο. Αναλυτικότερα, τα στατιστικά αποδεικνύουν ότι μετά την έλευση της πανδημίας του κορωνοϊού εκτροχιάστηκαν οι ανισότητες που βιώνουν οι γυναίκες στη καθημερινότητά τους οι οποίες μάλιστα, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους άντρες. Η Ελλάδα πλέον, έχει ενσωματώσει την αρχή της ισότητας των φύλων μέσω του νέου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, με στόχο την εξάλειψη των ανισοτήτων και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών τόσο για τις γυναίκες όσο για τους άνδρες. Οι γυναίκες καθημερινά ανταποκρίνονται με επιτυχία, σε πληθώρα προκλήσεων που τίθενται από την πολυποικιλότητα των ρόλων που καλούνται να ανταποκριθούν και το κάνουν με απόλυτη επιτυχία. Παίρνουμε δύναμη η μία από την άλλη και συνεχίζουμε ενωμένες για μια ισότιμη κοινωνία.

4. Είσαι μία γυναίκα πολύ δραστήρια, προλαβαίνεις να βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου; Εάν ναι με τι σου αρέσει να ασχολείσαι;

Αγαπώ τα ταξίδια. Είναι μέσον να γνωρίσεις νέες κουλτούρες, άλλες αντιλήψεις και συνήθειες. Αναδιαμορφώνονται τα πεδία σκέψης, διευρύνονται οι πνευματικοί ορίζοντες και δημιουργούνται νέες φιλίες με ανθρώπους που ποτέ δεν φανταζόμασταν. Ευρύτερα η καθημερινότητα είναι αρκετά δύσκολη παρ’ όλα αυτά αντλώ τρομερή ενέργεια από τους εθελοντές μας στο Humanity Greece κάτι που δίνει δύναμη να συνεχίζω.

Author