Η Χριστίνα συζητάει με τη Φαίη Μπέη

Τι σημαίνει για εσένα ελευθερία και πως έχει αλλάξει αυτό τον τελευταίο χρόνο?

Αν και σε πρώτη ανάγνωση ό,τι αντίληψη είχαμε για την ελευθερία των κινήσεων μας έχει αλλάξει δραματικά, – κοινωνική ελευθερία για κάποιον είναι να μπορεί, πέραν του εαυτού του, να δρα κοινωνικά χωρίς να περιορίζεται σε εξαναγκασμούς -, στην πραγματικότητα η έννοια της ελευθερίας ορίζεται από την δυνατότητα μας να δρούμε κατά βούληση, να έχουμε τη δυνατότητα να θέτουμε στόχους και σκοπούς και να τους πραγματοποιούμε. Επειδή επίσης όμως, η “ελευθερία” του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει η “ελευθερία” του άλλου, συνεχίζω να βάζω σκοπούς και στόχους αλλά περιμένω πότε θα μπορέσω να τους πραγματοποιήσω χωρίς κανέναν κίνδυνο μετάδοσης του ιού που τον τελευταίο χρόνο απειλεί την ανθρωπότητα.

Πως έχει εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια το Fay’s Control?

Δεδομένου πως παρά το ότι ήταν το πρώτο καθαρά “lifestyle” blog – που δημιουργήθηκε μάλιστα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης – , δεδομένου πως έχουν γίνει πάρα πολλές προσπάθειες κακόγουστης αντιγραφής, και δεδομένου πως παρά την επιτυχία του, παραμένει ένα απόλυτα προσωπικό blog που το διαχειρίζομαι αποκλειστικά η ίδια, η εξέλιξη του είναι αυτή ακριβώς που ονειρευόμουν. Να παραμείνει πιστό στην αισθητική του, στις προσλαμβάνουσες του, απόλυτα ευκρινές στο τι πρεσβεύει, και οι σελίδες του να είναι γεμάτες με εικόνες, αρώματα, γεύσεις και διαδρομές από όσα έχω δοκιμάσει και προτείνω να ζήσουν μαζί μου όσοι τις διαβάζουν. Να εξακολουθεί πάντα να αποτελεί μία όμορφη “απόδραση” πλημμυρισμένη από όσα αγαπώ. Πλημμυρισμένη από ταξίδια και προορισμούς αγαπημένους αλλά και νέους που θα ανακαλύψουμε για πρώτη φορά. Τον τελευταίο χρόνο βέβαια, όπως είναι λογικό, και το fayscontrol.gr κατέβασε ταχύτητες, μιας και μέσα σε μία ημέρα καλεστήκαμε να απέχουμε από κάθε είδους κοινωνικής δραστηριότητας, όμως δεν παύω να ονειρεύομαι και να σχεδιάζω τα επόμενα ταξίδια, το επόμενο καλοκαίρι, όλα τα “επόμενα” που έχουμε μάθει να κάνουμε τόσα χρόνια παρέα μέσα από το Fay’s Control.

Το The Pop Up Project αναδεικνύει νέους σχεδιαστές. Ποια είναι τα επόμενα πλάνα σας?

Το The Pop Up Project – το οποίο δεν αναδεικνύει μόνο νέους σχεδιαστές – είναι επίσης το πρώτο και μεγαλύτερο Fashion Event, με καθαρά εμπορικό χαρακτήρα, που από την αρχή της δημιουργίας του και διαχωρίζοντας την θέση του από την λέξη “bazaar”, έγινε γνωστό για την σοβαρή και οπωσδήποτε ακριβή παραγωγή του, στημένη από τους καλύτερους επαγγελματίες, για να φιλοξενήσει δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών και brands που στοχεύουν σε ένα δυναμικό αγοραστικό κοινό.

Τώρα, πέντε χρόνια μετά, τα pop up concepts οργανώνονται το ένα μετά το άλλο στη πόλη, πράγμα αναμενόμενο, καθώς η διοργάνωση μας ανέδειξε έναν νέο τρόπο να ψωνίζει κανείς, πιο διασκεδαστικό και με εναλλαγές. Το The Pop Up Project συνεχίζει να αφουγκράζεται την τάση της αγοράς και προχωράει ανεβάζοντας κάθε φορά τον πήχη ψηλότερα. Δουλεύουμε πυρετωδώς τα δύο επόμενα event μας, για την άνοιξη και το καλοκαίρι, πάντα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, ενώ μετά την τεράστια επιτυχία του πρώτου online The Pop Up Project – thepopupproject.gr – που κάναμε τα Χριστούγεννα, ετοιμαζόμαστε για να συστήσουμε στο κοινό μας την Πλατφόρμα The Pop Up Project Market Place!

share post to:
Author