Hyatt Regency Thessaloniki: Έμφαση στο Wellness

1. Είσαι Hotel Manager του Hyatt Regency Thessaloniki, του μοναδικού City Resort Hotel στην πόλη μας. Τι προκλήσεις αντιμετωπίζεις ως Διευθύντρια σε μία τέτοια θέση;

Αρχικά, θα ήθελα να σου/σας πω πως ξεκινώ κάθε ημέρα μου, νιώθοντας  ευγνώμων που εργάζομαι για αυτό το ξενοδοχείο και για αυτόν τον όμιλο!

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία δύο χρόνια βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κρίση, αυτή της πανδημίας… Καλούμαστε λοιπόν να απαντήσουμε σε αυτήν την πρωταρχική και πρωτόγνωρη πρόκληση. Να λειτουργήσουμε μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο πλαίσιο, χωρίς να υποχωρήσουμε στις υψηλές προδιαγραφές και στην ποιότητα των υπηρεσιών που έχουμε θέσει και φυσικά η διαχείριση από θέση ευθύνης έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις.  

Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, πως η μεγαλύτερη προτεραιότητά μας ήταν είναι και θα είναι να λειτουργούμε με τα υψηλότερα στάνταρ υγιεινής και ασφάλειας για τους διαμένοντες, τους επισκέπτες αλλά και όλα τα μέλη της ομάδας του ξενοδοχείου.

Επιπλέον, πιστεύω ότι το να παραμείνει κανείς ψύχραιμος και αισιόδοξος κάτω από αντικειμενική πίεση, ότι το να διατηρήσει κανείς ακλόνητη την πίστη του πως θα έρθουν καλύτερες μέρες και να μπορέσει να μεταδώσει αυτήν την ψυχολογία στους συνεργάτες του, αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση-όσο μεγάλη είναι και η ικανοποίηση όταν αυτό τελικά επιτυγχάνεται!

Το Hyatt Regency Thessaloniki είναι ένα ξενοδοχείο με μια μοναδική, «μικτή» ταυτότητα, αυτή της εγγύτητας στην πόλη αλλά και του ξεχωριστού ευρύχωρου σημείου αναφοράς που προσφέρει στον επισκέπτη την αίσθηση της ασφάλειας και της χαλάρωσης. Αισθανόμαστε όλοι τυχεροί που εργαζόμαστε σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ιδιαίτερα τώρα που τα μέτρα, οι αποστάσεις, η αίσθηση του χώρου αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος, αποδεικνύονται πιο πολύτιμα από ποτέ.

2. Το Hyatt Regency Thessaloniki δίνει έμφαση στο κομμάτι του wellness με ένα υπέροχο spa και το γυμναστήριο Club Olympus. Τον Φεβρουάριο ξεκινήσατε μία νέα πρωτοποριακή συνεργασία. Μίλησέ μας για αυτή.

Το ξενοδοχείο δημιουργήθηκε από ανθρώπους με όραμα, πρωτοπόρους για την εποχή και με πραγματική αγάπη για τον τόπο μας, τη Θεσσαλονίκη, από ανθρώπους που θέλησαν να προσφέρουν υπηρεσίες ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου.

Έχοντας στη διάθεσή μας αυτές τις ξεχωριστές εγκαταστάσεις, τους εξαιρετικά φροντισμένους καταπράσινους κήπους, την εσωτερική και εξωτερική πισίνα, το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, ένα χώρο spa από τους πιο όμορφους στην Ελλάδα, τα ευρύχωρα δωμάτια που παραμένουν αισθητικά σύγχρονα μετά από αρκετά χρόνια λειτουργίας, θεωρώ πως συνεχίζουμε άξια να φροντίζουμε με σεβασμό αυτά που δημιουργήθηκαν, προσθέτοντας παράλληλα νέα στοιχεία όπως το μονοπάτι πεζοπορίας, μήκους 2,4 χλμ. που ολοκληρώσαμε το 2021 και φυσικά, δεν θα σταματήσουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες και να προχωρούμε σε επενδύσεις που θα ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη πιο ψηλά.

Η επιθυμία μας να εμπλουτίσουμε την ταυτότητα «ευζωίας» του ξενοδοχείου θα συνεχιστεί με τη συνεργασία μας με την OsteoStrong, μια συνεργασία που ξεκινά άμεσα, τον Φεβρουάριο. Το κέντρο ευεξίας και οστικής υγείας της Osteostrong, που λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια στην Αθήνα, φέρνει κορυφαίες υπηρεσίες ευεξίας, πρόληψης, αποθεραπείας και αντιγήρανσης. Η τεχνολογία της ΟsteoStrong, με προέλευση από την Αμερική, αποτελεί την πλέον καινοτόμο πρόταση στον τομέα της μυοσκελετικής ενδυνάμωσης. Εστιάζοντας στη βάση του ανθρώπινου σώματος, τον σκελετό, και απευθυνόμενη σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, η OsteoStrong προσφέρει λύσεις στο κομμάτι της αντιμετώπισης της οστεοπενίας και της οστεοπόρωσης, της έλλειψης ισορροπίας και της σωστής στάσης σώματος, όπως επίσης και στους χρόνιους πόνους στις αρθρώσεις, στην μέση και στην πλάτη που, με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας του καθενός μας. Και όλα αυτά, με τον πλέον ανώδυνο και ασφαλή τρόπο, χωρίς κόπο και ιδρώτα, με μια συνεδρία που διαρκεί 10 μόνο λεπτά μια φορά την εβδομάδα. Πέρα από τα μηχανήματα που επιτυγχάνουν με φυσικό τρόπο την ασφαλή ενίσχυση των οστών θα προσφέρονται και μερικές από τις πιο σύγχρονες biohack υπηρεσίες ευεξίας, όπως Red Light Therapy, παλμική θεραπεία ηλεκτρομαγνητικού πεδίου (PEMF Therapy), μπότες συμπίεσης Normatec και Χ3 bar.

Έτσι λοιπόν, όσοι και όσες αποζητούν να αποφορτιστούν από το άγχος, να αποσυμφορίσουν το μυϊκό σύστημα από την ένταση της καθημερινότητας και να χαλαρώσουν, δεν έχουν παρά να επισκεφθούν το Hyatt Regency Thessaloniki.

3. Το εστιατόριο Αμβροσία έχει την υπογραφή του βραβευμένου Executive chef Απόστολου Αλτάνη και του pastry chef Αλέξανδρου Αλεξίου. Πες μας λίγα λόγια για το εστιατόριο.

Η αλήθεια είναι πως δε μπορώ παρά να νιώθω, όπως και όλοι μας, περήφανη για την γαστρονομική πορεία του ξενοδοχείου μας. Το εστιατόριο «Αμβροσία» αλλά και το τμήμα των δεξιώσεων, με τη φροντίδα του Executive chef Απόστολου Αλτάνη και του pastry Chef Αλέξανδρου Αλεξίου και των ομάδων τους, αποτελεί σταθερή αξία, που συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία με το value for money.

Το μενού του «Αμβροσία» υποκλίνεται στο ρητό των αρχαίων ημών προγόνων «Ουκ εν τω πολλώ το ευ». Είναι ένα «στιβαρό» μενού με έμφαση στην ποιότητα των υλικών και βασισμένο στην εποχιακή παλέτα ντόπιων καλλιεργητών αλλά και στη μαεστρία και το μαγειρικό ταλέντο της ομάδας μας.

Από πλευράς κυρίως πιάτων, το θεϊκό all time classic ριζότο με μανιτάρια αλλά και η μοναδική crème brulee είναι χαρακτηριστικά πιάτα που αν δοκιμάσει κάποιος εδώ, δύσκολα θα μπορέσει να  τα απολαύσει τα ίδια κάπου αλλού!

Πέρα όμως από τη σταθερή αξία του μενού του εστιατορίου, η ομάδα της κουζίνας, δημιουργεί ισορροπημένα και προσεγμένα θερμιδικά πιάτα και χυμούς που συμπληρώνουν την ταυτότητα ευζωίας που επιθυμούμε να έχει το ξενοδοχείο προσφέροντας με αυτό τον τρόπο μια ολοκληρωμένη εμπειρία «ευ ζην».

4. Ο κήπος του Hyatt Regency Thessaloniki είναι μοναδικός. Η πισίνα και τα γήπεδα τένις, είναι μερικές από τις παροχές που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης. Τι άλλες παροχές προσφέρονται στο ξενοδοχείο;

Είναι πραγματικά αναζωογονητικό πριν ή μετά το πρωινό να απολαμβάνει κανείς μια βόλτα στο μονοπάτι που δημιουργήσαμε γύρω από το ξενοδοχείο. Μια διαδρομή που ειλικρινά σε κάνει να ξεχνάς εντελώς κάθε σκέψη που σε απασχολεί. Yoga στους κήπους, mindful walking, μια βουτιά στη θερμαινόμενη πισίνα του ξενοδοχείου αλλά και μια θεραπεία μασάζ ή προσώπου στο Harmonia SPA είναι μερικές από τις προτάσεις μου!

Για όσους θέλουν λίγο ανταγωνισμό στη ζωή τους, το γήπεδο squash, καθώς και τα γήπεδα του τένις είναι ακόμη μια παροχή που μπορεί να βρει κανείς στις εγκαταστάσεις του Hyatt Regency Thessaloniki.

Στόχος μας είναι το ξενοδοχείο μας να αποτελέσει έναν one-stop-wellness-experience προορισμό, στο καλύτερο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής. Ήδη ετοιμάζουμε πακέτα ομορφιάς, ευζωίας, άσκησης και αναζωογόνησης που θα περιλαμβάνουν συνδυασμούς των υπηρεσιών που προσφέρει το ξενοδοχείο μας. Ημερήσια, εβδομαδιαία ή και ετήσια πακέτα που θα περιλαμβάνουν από τα biohacks της Osteostrong μέχρι θεραπείες μαλλιών και νυχιών στο Xanthi Hair Gallery και στο Harmonia Spa, χρήση του γυμναστηρίου, των μηχανημάτων της Osteostrong μέχρι τη δημιουργία ισορροπημένων μενού για κάθε εβδομάδα. Stay tuned!

Τέλος, Χριστίνα, θα ήθελα να σε συγχαρώ για το positivelife.gr και να σ’ ευχαριστήσω για τη συνέντευξη αυτή. Να ευχηθώ μια όμορφη χρονιά σε όλες και όλους! Με υγεία και ισορροπία πνεύματος και ψυχής! Μια χρονιά όπου όλοι θα βρούμε λίγο περισσότερο χρόνο για να φροντίσουμε τον εαυτό μας.
Το χρειαζόμαστε!  

Author