Η Ανάπλαση της Ιστορικής Αγοράς Μοδιάνο

1. Ο Όμιλος Φάις, όπου είστε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κάνει την είσοδό του στην αγορά τροφίμων, μέσω της ανάπλασης της ιστορικής Αγοράς Μοδιάνο. Ποιος είναι ο πρωταρχικός στόχος που έχει θέσει ο όμιλος για αυτό το ιστορικό σημείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης;

Δεν θα έλεγα ότι ο Όμιλος εισέρχεται στην αγορά τροφίμων, αλλά ότι ο Όμιλος συνεχίζει να επενδύει στο χώρο του Commercial Real Estate Development. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι η ανάδειξη του ιστορικού αυτού μνημείου της Θεσσαλονίκης, η προσπάθεια αποκατάστασης του αστικού ιστού στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, η ανάδειξη της γαστρονομικής Θεσσαλονίκης μέσα από την ανάδειξη ελληνικών αλλά και όχι μόνο προϊόντων και η παροχή σε ντόπιους αλλά και ξένους καταναλωτές προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής διατροφικής αξίας.

2. Τα σχέδια που έχουν γίνει θα φέρουν πίσω την παλιά αίγλη αυτής της ιστορικής αγοράς;

Τα σχέδια όπως βλέπετε αποκαθιστούν τη στατικότατα του κτηρίου και δημιουργούν μια σύγχρονη Αγορά Τροφίμων προσαρμοσμένη στο σήμερα, που σέβεται την ιστορία της, 100 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας της.

3. Τι περιλαμβάνει η ανάπλαση που έχει γίνει; Πώς θα είναι η ανανεωμένη εικόνα;

Αυτό μπορείτε να το δείτε στα φωτορεαλιστικά σχέδια. Το καινούργιο στοιχείο θα είναι ένα ξύλινο ντεκ που ενώνει τους δυο παραδοσιακούς εξώστες και θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να περνούν ευχάριστα το χρόνο τους καταναλώνοντας λιχουδιές που θα προμηθεύονται από το ισόγειο.

4. Πότε υπολογίζετε να ανοίξει τις πύλες της η νέα Αγορά Μοδιάνο;

Στο τέλος της άνοιξης του 2022.

5. Γνωρίζω ότι έχετε συμβάλλει σημαντικά σε όλη αυτή την προσπάθεια. Θεωρείτε ότι πρόκειται για ένα έργο που θα τονώσει στο σύνολο την εικόνα της πόλης μας;

Σε όλο τον κόσμο οι αγορές τροφίμων αποτελούν πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες και γίνονται τοπόσημα παντού. Φιλοδοξούμε να επαναφέρουμε την παλιά αίγλη της Μοδιάνο και να γίνει ένας χώρος που θα ξεπερνάει τα στενά όρια μιας αγοράς τροφίμων, καθιστώντας την έναν τόπο κοινωνικής συνεύρεσης όλων των ηλικιών.

Author