Δύναμη Ψυχής

1. Πριν κάποια χρόνια ήσουν υπέρβαρος και καπνιστής και πλέον κατέληξες να είσαι αθλητής υπεραποστάσεων. Ποιο ήταν το έναυσμα για να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου;

Σε εφηβική ηλικία έπαιζα μπάσκετ αλλά σαν φοιτητής έβαλα πάρα πολλά κιλά και άρχισα το κάπνισμα. Για να αλλάξω τις κακές συνήθειες που υιοθέτησα έγιναν αρκετά πράγματα που άλλαξαν τον τρόπο ζωής μου. Νομίζω ότι κάθε άνθρωπος φτάνει στη ζωή του σε κάποιο κομβικό σημείο που πρέπει να επιλέξει τη ζωή που θέλει να ζήσει.

2. Το 2018 πραγματοποίησες με τα πόδια έναν αγώνα 150χλμ στην Αρκτική και το Μάρτιο του 2022 έχεις στόχο να πραγματοποιήσεις τον ίδιο αγώνα για 500χλμ. Τι προετοιμασία χρειάζεται για έναν τέτοιο αγώνα από τη στιγμή που η κύρια ασχολία σου είναι το Μάρκετινγκ.

Η προσέγγισή μου σε αυτούς τους αγώνες ποτέ δεν ήταν μία αθλητική προσέγγιση. Σίγουρα σε περίοδο προετοιμασίας υπάρχουν αρκετές στερήσεις και είναι μία δύσκολη περίοδος. Τίποτα εξάλλου δεν μπορεί να πετύχει κάποιος χωρίς στέρηση και πολύ προσπάθεια. Δημιουργώ χρόνο για να κάνω την προπόνησή μου και την αποθεραπεία μου. Η δουλειά είναι δουλειά και η προπόνηση προπόνηση. Μπορεί μερικές φορές να χάνεις σε κάποιο από τα δύο αλλά σε γενικές γραμμές πρέπει να υπάρχει αποτέλεσμα και στα δύο.

3. Από όλους τους αγώνες σου, ποιος θεωρείς ότι ήταν ο πιο δύσκολος;

Ο αγώνας της ζούγκλας ήταν η πιο δύσκολη δοκιμασία που έχω κάνει μέχρι σήμερα. Η υγρασία και οι συνθήκες της τροπικής ζούγκλας νομίζω ότι θα μου μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μου.

4. Τον περασμένο Σεπτέμβρη βοήθησες την Ελευθερία, ένα άτομο με κινητικά προβλήματα, να κάνει την ανάβαση της στον Όλυμπο. Πες μας λίγα λόγια για την εμπειρία και τα συναισθήματα.

Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία που σίγουρα μου δίδαξε πολλά. Νομίζω ότι άνοιξε ένας νέος δρόμος για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και είμαι χαρούμενος για αυτό. Πριν δύο μήνες στον Όλυμπο ανέβηκε και ο πολύ καλός μου φίλος και παραολυμπιονίκης Νίκος Παπαγγελής ο οποίος μόνος του κατάφερε να φτάσει στην κορυφή.

5. Ποιο είναι το πιο σημαντικό μάθημα που έχεις πάρει από τους αγώνες και την προετοιμασία σου;

Η προετοιμασία είναι μια εσωτερική διαδικασία. Οι άνθρωποι είμαστε πολλά πράγματα. Είμαστε σύζυγοι, εργαζόμενοι, αθλητές, φίλοι. Και όλα αυτά πρέπει να μάθουμε να τα έχουμε σε μια αρμονία. Πχ εγώ βλέπω στο χαρακτήρα μου έναν πολύ διαφορετικό Μάριο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Έχω μάθει να αποδέχομαι όλες τις πτυχές του εαυτού μου και να προχωράω παρά τις δυσκολίες.

6. Ποιο είναι το κίνητρό σου για να συνεχίζεις και τι μήνυμα θα έδινες στον κόσμο;

Το κίνητρο μου είναι οι άνθρωποι, η Ελλάδα μας και όλοι εκείνοι που προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο. Το μήνυμά μου ”έχει πλάκα να κάνεις κάτι που δε γίνεται”. Απλώς τολμήστε.

Author