Ars Vivendi: Η Τέχνη της Ζωής

1. Πώς ξεκίνησε η καριέρα σου; Θέλεις να μας πεις κάποια πράγματα για τα πρώτα σου βήματα στον επιχειρηματικό χώρο;

Καθώς είχα έμφυτη την αγάπη για την τέχνη και την καλαισθησία από μικρή, δραστηριοποιήθηκα από το 2000 στο χώρο του επίπλου και της διακόσμησης, αρχικά ως αντιπρόσωπος κορυφαίων εταιρειών όπως Mulberry, Flamant, Eichholtz κ.α.. Έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία από τις συνεργασίες αυτές και μετουσιώνοντας την αγάπη μου για τη διακόσμηση σε πάθος, ήμουν συνιδιοκτήτρια στην οικογενειακή επιχείρηση M&M House από το 2002, αναλαμβάνοντας την επιμέλεια διακόσμησης και εξοπλισμού κυρίως ιδιωτικών χώρων και κατοικιών και διατηρώντας τρία καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και ένα στο Κολωνάκι στην Αθήνα.

2. Τα τελευταία χρόνια το M&M House έχει στραφεί στον κλάδο του τουρισμού και πιο συγκεκριμένα προμηθεύει ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με premium εξοπλισμό. Τι σε ώθησε να στραφείς εκεί;

Το 2015, ανταποκρινόμενη στις καινούργιες προκλήσεις της αγοράς και διευρύνοντας τα ενδιαφέροντά μου, δραστηριοποιήθηκα επιχειρηματικά στον τομέα του ξενοδοχειακού πλέον εξοπλισμού. Στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνω την projects supervision και την art direction ξενοδοχειακών μονάδων, συνεχίζοντας τις παραδοσιακές συνεργασίες που άντεξαν στο χρόνο (Flamant, Eichholtz) και διατηρώντας παράλληλα και τους ιδιώτες πελάτες μου.

3. Συνεργάζεσαι με αξιόλογα ονόματα του χώρου, όπως είναι η Coco-Mat, η Flamant κ.ά. Πώς καταφέρνεις να ανταποκρίνεσαι σε αυτές τις συνεργασίες;

Πράγματι, εκτός από τις παραδοσιακές συνεργασίες που άντεξαν στο χρόνο, τα τελευταία χρόνια συνεργάζομαι επίσης με αξιόλογες εταιρείες του εσωτερικού και εξωτερικού, όπως είναι η Zealots of Nature by Coco-Mat, η Spick and Span by Coco-Mat, η Lampe Berger, η Paola Navone by Reisenbach κ.ά. Η αγάπη για κάθε μορφής τέχνη, η σκληρή δουλειά, το μεράκι και η διάθεση για συνεργασία προφανώς εκτιμήθηκαν από τις εταιρείες αυτές. Γι΄ αυτό κι εγώ προσπαθώ να είμαι αντάξια των προσδοκιών και των απαιτήσεων τους, με γνώμονα πάντοτε την ποιότητα και την καλλιτεχνική δημιουργία.

4. Πώς βιώνεις την κατάσταση της πανδημίας μέσα από τη δουλειά σου;

Η αλήθεια είναι πώς η πανδημία αποτέλεσε πλήγμα για τον τομέα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, οι οποίες, όμως, έχουν αρχίσει πλέον να ανακάμπτουν. Παράλληλα η υγειονομική αυτή κρίση δημιούργησε καινούργιες ανάγκες και απαιτήσεις για παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και απολύμανσης. Στις ανάγκες αυτές ανταποκρίθηκε άμεσα μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες στον χώρο, η Spick and Span by Coco-Mat. Η συγκεκριμένη εταιρεία, με την οποία συνεργάζομαι τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια, διαθέτει ήδη από το 2008 μια υπερσύγχρονη μονάδα πλύσης ιματισμού και κλινοσκεπασμάτων. Η παροχή ιματισμού απόλυτα καθαρού, η αναβάθμιση της προσφερόμενης ποιότητας διαμονής σε ξενοδοχειακές μονάδες και η παροχή υψηλής ποιότητας λευκών ειδών, προϊόντων ύπνου και προσωπικής περιποίησης σε συνδυασμό με την οικολογική της συνείδηση και την προστασία του περιβάλλοντος καθιστούν την εταιρεία αυτή μοναδική στον χώρο της.

5. Εκτός από επιτυχημένη επιχειρηματίας, είσαι παντρεμένη και μητέρα 4 κοριτσιών. Πόσο εύκολο είναι να συνδυάζεις αυτούς τους ρόλους;

Όπως όλες οι γυναίκες, προσπαθώ να συνδυάσω αρμονικά την οικογένεια με την επαγγελματική ζωή και την καριέρα και, όπως αντιλαμβάνεστε, οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια αλλά και υπομονή για να ανταπεξέλθει κάθε εργαζόμενη μητέρα σε όλους αυτούς τους ρόλους. Όμως, όταν αγαπάει κάποιος κάτι και όταν το αγαπάει πολύ, τότε βρίσκει και τη δύναμη και τον χρόνο αλλά και τον τρόπο να συνδυάσει τις μεγάλες αγάπες της ζωής του.

Author