Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Φροντίζει για την Επαγγελματική Αποκατάσταση των Σπουδαστών του Ψηφιακά!

Από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

Την πρωτόγνωρη εμπειρία προσωπικής συνέντευξης και επιλογής προσωπικού μέσω ψηφιακής πλατφόρμας έζησαν οι σπουδαστές και απόφοιτοι του Εκπαιδευτικού Ομίλου της Χρονιάς, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ψηφιακές Ημέρες Καριέρας».

Μέσα από τη διαδικασία των Virtual Career Days περισσότεροι από 10.000 σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Καλαμάτα, Χανιά, Ξάνθη και Βόλο συνομίλησαν με υψηλά ιστάμενα στελέχη κάποιων από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις της χώρας και έκλεισαν μια θέση πρακτικής άσκησης ή μόνιμης απασχόλησης.

Η πρωτοποριακή αυτή πολύ-εκδήλωση οργανώθηκε από το Γραφείο Σταδιοδρομίας και υποστηρίχθηκε από το πλήρως εκσυγχρονισμένο τμήμα ΙΤ του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360. Συμμετείχαν εκατοντάδες επιχειρήσεις, ανακοινώνοντας χιλιάδες θέσεις απασχόλησης, ενώ οι σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να κλείσουν το ψηφιακό τους ραντεβού για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Μετά τη διαδικασία επιλογής προσωπικού, έχει ξεκινήσει η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών για την έναρξη πρακτικής από τους σπουδαστές, πάντοτε με την υποστήριξη του Γραφείου Σταδιοδρομίας, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ήδη ξεκινήσει σε θέσεις μόνιμης απασχόλησης.

Οι Ψηφιακές Ημέρες Καριέρας, στις οποίες συμμετείχαν σπουδαστές από 10 τομείς σπουδών του ΙΕΚ, ήταν η δεύτερη μεγάλη εκδήλωση διασύνδεσης σπουδαστών με τις επιχειρήσεις, καθώς είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχες Ψηφιακές Ημέρες Καριέρας για τους σπουδαστές Γαστρονομίας και Τουρισμού στις αρχές του έτους.

Οι Ημέρες Καριέρας

Οι Ημέρες Καριέρας, αποτελούν μια διαχρονική παράδοση του Γραφείου Σταδιοδρομίας από το 1996, καθώς είναι η πρώτη και σημαντικότερη εμπειρία διασύνδεσης που αποκτούν οι σπουδαστές με τις επιχειρήσεις.

Οι συμμετέχοντες βιώνουν μια πολύ σημαντική επαγγελματική εμπειρία, κάνουν επαφές με υψηλά ιστάμενα στελέχη των κορυφαίων επιχειρήσεων και εξοικειώνονται με τη διαδικασία της συνέντευξης και επιλογής προσωπικού.
Ακολουθώντας τις επιταγές που ορίζει η εποχή και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι ο πρώτος εκπαιδευτικό όμιλος που ανταποκρίθηκε άμεσα και ψηφιοποίησε τη συγκεκριμένη διαδικασία, δίνοντας συγκριτικό πλεονέκτημα στη σπουδαστική του κοινότητα.
Επιπρόσθετα, με αυτό τον τρόπο ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 συμβάλλει στον αγώνα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά και στη μείωση του ποσοστού ανεργίας στους νέους, χτίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα!

Επικοινωνήστε με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τις Ψηφιακές Ημέρες Καριέρας, αλλά και για τις επιλογές σπουδών που προσφέρονται!

Author