ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και Cisco Αναδεικνύουν τη Θέση της Γυναίκας στον Κλάδο της Πληροφορικής!

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Mε απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση “Οι γυναίκες στον κλάδο της Πληροφορικής”, που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

Ήταν ο τρίτος κατά σειρά δημόσιος διάλογος που πραγματοποιήθηκε υπό την ομπρέλα των Digital Talks.  Ένα νέο θεσμό που δρομολογήθηκε από την εταιρία Cisco στο πλαίσιο της λειτουργίας του DT&S, με την επιστημονική σφραγίδα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360!

Εξέχουσες προσωπικότητες και διακεκριμένες επαγγελματίες, με κύρια όπλα τον δυναμισμό, την πυγμή και την τόλμη εξιστόρησαν τις εμπειρίες και τα βιώματά τους κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους καριέρας.

Γυναίκες από τον χώρο της Πληροφορικής, των Επιχειρήσεων, αλλά και της Πολιτικής μίλησαν για τα στερεότυπα, τις φυλετικές διακρίσεις, αλλά την αλλαγή που επέρχεται σιγά σιγά σε σχέση με τα προαναφερόμενα. Κοινή διαπίστωση όλων των ομιλητριών είναι πως η ίδια η γυναίκα θα πρέπει να τοποθετεί τον εαυτό της ψηλά και να μην επιτρέπει τις διακρίσεις.

Αυτοεκτίμηση, αυτοσεβασμός και αυτοπεποίθηση είναι τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την επαγγελματική πορεία κάθε ανθρώπου. «Πρέπει οι ίδιες να πιστεύουμε στις δυνατότητές μας, να τολμούμε και να διεκδικούμε», τόνισαν όλες οι κυρίες που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Οι γυναίκες έχουν μπει δυναμικά στη βιομηχανία της πληροφορικής! Διατηρούν επιτελικές θέσεις σε εταιρίες του κλάδου Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, έχουν σημαντική συμβολή στην ερευνητική διαδικασία νέων τεχνολογιών, ενώ πρωτοπορούν στην ίδρυση νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων. Αυτά είναι τα δεδομένα που θα πρέπει να έχουμε όλοι υπόψη μας! Γυναίκες και άνδρες επαγγελματίες ξεκινούν την πορεία τους από την ίδια αφετηρία και θα πρέπει να έχουν και τα ίδια δικαιώματα!

Η θέσης της γυναίκας στην αγορά του ΙCT δεν διαφοροποιείται από αυτή του άνδρα. Και αυτό φαίνεται πως αναγνωρίζεται από όλους και αλλάζει η στερεοτυπική άποψη, πως ο κλάδος της Πληροφορικής είναι ανδροκρατούμενος!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 πιστός στην αρχή της ισότητας και των ίσων ευκαιριών, στέκεται πάντα αρωγός σε δράσεις που προωθούν νέες ιδέες, καινοτόμες προσεγγίσεις και ανάπτυξη διαλόγων! Με υπερηφάνεια υποστήριξε την εξαιρετική εκδήλωση «Οι γυναίκες στον κλάδο της Πληροφορικής», από την οποία αποκομίστηκαν  άκρως ωφέλιμες πληροφορίες για όλους!

Παρακολουθήστε όλη την εκδήλωση στο παρακάτω βίντεο

Author