Νυφικό Μακιγιάζ – Τα Ναι και τα Όχι

Από την Ελένη Τσούκα, Make Up Artist.

Ο γάμος είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στη ζωή μίας γυναίκας, όπου θέλει να νιώθει όμορφη! Για αυτό και πρέπει να εμπιστευτεί για το μακιγιάζ της, έναν επαγγελματία. Καλό είναι να μην ακολουθήσει τη μόδα, αλλά να επιλέξει ένα μακιγιάζ διαχρονικό και κλασικό καθώς οι φωτογραφίες του γάμου θα τη συντροφεύουν για μία ζωή.

• Πως όμως πρέπει να επιλέξει τον σωστό make up artist;

– Να δει προηγούμενες δουλειές του.
– Να δει τα προϊόντα και τα πινέλα που χρησιμοποιεί, αν είναι σε τάξη και καθαρά.
– Ένας make up artist οφείλει να βοηθήσει μία γυναίκα να επιλέξει το κατάλληλο μακιγιάζ που της ταιριάζει, διότι πέρα από την αισθητική υπάρχουν και τεχνικά θέματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

• Πρόβα νυφικού μακιγιάζ

– Βασική προϋπόθεση για να κλείσει μία γυναίκα το δοκιμαστικό της μακιγιάζ, είναι να έχει επιλέξει νυφικό. Έτσι ο make up artist θα της προτείνει ένα μακιγιάζ αρμονικό με το νυφικό της.”
– Την ημέρα της πρόβας του νυφικού μακιγιάζ, καλό είναι να φοράει κάτι λευκό.
– Επίσης πρέπει να δώσει να καταλάβει ο make up artist τι της αρέσει, είτε δείχνοντάς του δικές της φωτογραφίες, ή φωτογραφίες από μακιγιάζ που της αρέσουν.

Ένας σωστός επαγγελματίας θα της προτείνει ένα διαχρονικό μακιγιάζ με σεβασμό στην προσωπικότητα της. Ας μη ξεχνάει ότι εκείνη την ημέρα πρέπει να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της και όχι να μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο.


H Make Up Artist Ελένη Τσούκα σπούδασε μακιγιάζ στη Θεσσαλονίκη και μετεκπαιδεύτηκε στη σχολή Jean Pierre Fleurimon του Παρισιού και την Accademe Roman Acconciatura στη Ρώμη. Συνεργάστηκε με περιοδικά όπως το Down Town, OK, Hello, InStyle, Nitro, Adore, Εγώ weekly κ.α. Στον χώρο της μόδας συνεργάζεται με εταιρείες για το μακιγιάζ για τις καμπάνιες τους. Έχει διδάξει επί σειρά ετών θεατρικό μακιγιάζ και συνεργάστηκε με το Αριστοτέλειο θέατρο. Διδάσκει επαγγελματικό μακιγιάζ και special effects σε ιδιωτικό ΙΕΚ, από το 2008 έως σήμερα.

share post to:
Author