Η Face Yoga κι Εγώ!

Από τη Μαρία Παμπουκίδη, Face Yoga Τeacher.

Η Face Yoga μπήκε στη ζωή μου όπως όλοι οι μεγάλοι έρωτες: Αναπάντεχα!
Ως δημοσιογράφος και επί χρόνια Beauty & Wellness editor, έψαχνα πάντα το καινούριο, το φυσικό, το ενδιαφέρον, το χρήσιμο και το ουσιώδες. Αυτό που κάνει συγχρόνως καλό στην ψυχή και στο σώμα.

Έχω δοκιμάσει κάποιες “καλλωπιστικές” θεραπείες σε δερματολόγο. Κυρίως από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, για να έχω άποψη. Άλλωστε πλέον έχω προσωπικούς φίλους δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς οπότε υπάρχει μια άνεση στο μοίρασμα πληροφοριών, συμβουλών και ενέσιμων!

Δεν θα πω ποτέ σε κανέναν να μην κάνει botox, μεσοθεραπείες, ενέσιμα εμφυτεύματα ή peeling. Απλώς εγώ, αφού τα δοκίμασα, αποφάσισα πως δεν θα είναι αυτός ο τρόπος που θα μεγαλώνω. Με ενέσεις, ξένα υλικά, αίματα, πόνο και τοξίνες. Η ιδέα του να φροντίζω το δέρμα μου (μέσα-έξω), να αποκτήσω καλές συνήθεις και να το βοηθάω όσο πιο φυσικά μπορώ, μου μιλάει καλύτερα.

Όταν λοιπόν απομακρύνθηκα από τη δημοσιογραφία, έκανα λίγο χώρο στη ζωή μου και αποφάσισα να δω τι πρεσβεύει η Face Yoga, την πρώτη στιγμή που έψαξα στο διαδίκτυο για να δω τι παίζει “εκεί έξω”, έπεσα επάνω στο Teacher Certification Course της Face Yoga Method. Είναι η ολοκληρωμένη, ολιστική μέθοδος που έχει αναπτύξει η Fumiko Takatsu που πλέον θεωρείται η πρωτοπόρος γκουρού της Face Yoga παγκοσμίως, με τα πιο υψηλά standards. Οι εγγραφές για το Course έκλειναν άμεσα, τα μαθήματα άρχιζαν σε λίγες ημέρες κι εγώ είπα γιατί όχι; Αφού θέλω να μάθω για τη Face Yoga, γιατί να μη μάθω τα πάντα σωστά από την αρχή, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, από την πιο καταξιωμένη επαγγελματία του χώρου και μετά εάν θελήσω, να μπορώ να διδάξω και σε άλλους, να έχω τους δικούς μου “μαθητές”.

Και κάπως έτσι βρέθηκα να μελετάω, να παρακολουθώ live webinars, να μιλάω με τη Fumiko, να κάνω εργασίες και εν τέλει να αποφοιτώ μετά από 6 εντατικούς μήνες. Η αναπάντεχη συνέχεια για εμένα είναι ότι έναν χρόνο μετά την απόκτηση του πτυχίου μου, η Fumiko επικοινώνησε μαζί μου γιατί έψαχνε μια coach και μου πρότεινε να ενταχτώ στην ομάδα της και να γίνω η 3η Face Yoga Μethod Coach που δουλεύει δίπλα της. Οι άλλες δύο συνάδελφοί μου είναι μια Νοτιοαφρικάνα και μια Γερμανίδα που ζει στην Καλιφόρνια, όπως και η Fumiko!

Εδώ και 8 μήνες που ανήκω στην 20μελή οικογένεια της Face Yoga Method (η ομάδα αποτελείται από κοπέλες από όλον τον πλανήτη, ειδικές στο marketing, τα social media, την τεχνολογία, το customer service, τις πωλήσεις κλπ), νιώθω μάλλον ότι κάνω …μεταπτυχιακό δίπλα στη Fumiko Takatsu!

Δουλεύω επάνω σε νέες ασκήσεις και τεχνικές, επιμελούμαι on line προγράμματα και το Insiders Club, δηλαδή το club των “προχωρημένων” στη Face Yoga, και δίνω καθημερινά εκατοντάδες συμβουλές μέσα από το Facebook group που αριθμεί σχεδόν 150.000 μέλη!

Τι είναι η Face Yoga?

Είναι yoga για το πρόσωπο. Πόζες, ασκήσεις και πιέσεις δηλαδή που στοχεύουν κυρίως στους μύες του προσώπου. Είτε για να τους δυναμώσουν, είτε για να τους χαλαρώσουν ώστε να μη είναι σε ένταση ή να μη κινούνται τόσο πολύ, συνήθως ασυναίσθητα, δημιουργώντας γραμμές και ρυτίδες. Όταν οι μύες αναζωογονούνται, το αποτέλεσμα φαίνεται και στο δέρμα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο σώμα. Η προσέγγισή μου δεν θα μπορούσε παρά να είναι ολιστική, δηλαδή νέες συνήθειες και αλλαγές στη διατροφή, την άσκηση, την περιποίηση, τον τρόπο σκέψης. Ο τρόπος που κοιμόμαστε για παράδειγμα μπορεί να ευθύνεται για ρυτίδες ή ασσυμετρίες στο πρόσωπο.

Απαιτεί χρόνο;

Σαν καθημερινή άσκηση, όχι ιδιαίτερα. Για αρχή, 15 λεπτά το πρωί και 15 λεπτά το βράδυ είναι αρκετά. Στη συνέχεια, οι ασκήσεις γίνονται συνήθεια και μπορούν να γίνουν οποτεδήποτε μέσα στην ημέρα. Πχ την ώρα της οδήγησης, όταν απλώνουμε την κρέμα μας, όταν δουλεύουμε στον υπολογιστή. Το βασικό είναι να υπάρχει συνέχεια, να μην σταματάμε δηλαδή την άσκηση. Έχει να κάνει με το πόσο κάποιος μπορεί να δεσμευτεί ή όχι. Όπως συμβαίνει με οτιδήποτε στη ζωή μας, εάν το αφήσεις, θα σε αφήσει. Γι’ αυτό υπάρχουν και οι personal coaches, για να μην σε αφήσουν να το αφήσεις!

Σε ποιους απευθύνεται;

Είναι για κάθε φύλο και όλες τις ηλικίες. Ειδικά τώρα που οι άντρες προσέχουν περισσότερο την εμφάνισή τους, η Face Yoga αποκτά και πολύ αντρικό κοινό. Ποιος θα έλεγα όχι σε 1-2 ασκήσεις που μπορούν να γίνουν την ώρα της οδήγησης και βελτιώνουν εντυπωσιακά το διπλοσάγονο;
Επίσης μπορεί να συνδυαστεί και με κοσμητικές θεραπείες, αν και όποιος κάνει Face Yoga θα χρειάζεται λιγότερες, πιο σπάνια και με λιγότερα υλικά έγχυσης. Εάν όμως για παράδειγμα κάποιος κάνει botox ή κάποια θεραπεία με fillers, καλό είναι να μην κάνει face yoga για κάποιες ημέρες. Επίσης, καθώς η face yoga δημιουργεί κίνηση και αποτοξινώνει, τα υλικά των θεραπειών ενδέχεται να μεταβολιστούν πιο γρήγορα από τον οργανισμό.


Η Μαρία Παμπουκίδη είναι δημοσιογράφος, ενώ συνεργάζεται σε θέματα επικοινωνίας με τον brand strategist Πήτερ Οικονομίδη. Η αγάπη και οι γνώσεις της για θέματα ομορφιάς και wellbeing την ώθησαν να γίνει Certified Face Yoga Τeacher. Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται δίπλα στη Fumiko Takatsu, ιδρύτρια της Face Yoga Method, ως Coaching Expert ενώ παραδίδει και προσωπικές συνεδρίες.

Author