Φυσικό & Αποτελεσματικό Μποτοξ στο Σπίτι!

Από τη Ρέα Χατζηνικολάου, της NUTRINGELIC.

Έρευνες εκτιμάνε πως οι παγκόσμιες πωλήσεις μη επεμβατικών αισθητικών όπως οι ενέσιμες θεραπείες το 2022 ήταν κοντά στα 60 δισεκαττομύρια δολάρια, και αναμένονται να τριπλασιαστούν στα επόμενα 10 χρόνια. Ένα μεγάλο μέρος των ενέσιμων θεραπειών είναι το μποτοξ μαζί με άλλες ουσίες που παγώνουν τους μύες του προσώπου προσωρινά και γεμίζουν τους αδύναμους ή μαλακούς ιστούς.

Το μποτοξ είναι μια εύκολη και διακριτική θεραπεία που τη χρησιμοποιούνε άντρες και γυναίκες κυρίως στο πρόσωπο. Είναι αυτή που υπόσχεται να μειώσει την εμφάνιση των ρυτίδων και τυχόν σημάδια γήρανσης και να ανανεώσει το δέρμα προσωρινά (απαιτείται ανανέωση ανά 3-12 μήνες και συντήρηση). Όσο ωραίο και ιδανικό ακούγεται αυτό, μπορεί να είναι μια αρκετά ανησυχητική θεραπεία. Το μποτοξ προέρχεται από την αλλαντική τοξίνη (Clostridium botulinum). Η τοξίνη αυτή προέρχεται από την όμοια τοξίνη που προκαλεί δηλητηρίαση από ακάθαρτη τροφή και αυτό που κάνει είναι να παραλύει τους μύες και τα νεύρα, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί επικύνδινο, καθώς ότι είναι επικίνδυνο για το στομάχι μας, μπορεί να είναι και για τα υπόλοιπα μέρη του οργανισμού μας.

Υπάρχει μια επιστημονική θεωρία, “facial feedback hypothesis” που δηλώνει πως οι εκφράσεις του προσώπου επηρεάζουν τα συναισθήματα μας, και όχι τα συναισθήματα απο μόνα τους. Αυτή η προσωρινή χαλάρωση των μυών στο πρόσωπο τακτικά μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στη δύναμη των αληθινών συναισθημάτων.

Για πολλούς ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας, το μποτοξ είναι μια κουραστική, επιθετική και αρκετά επεμβατική θεραπεία και για αυτό προτιμούν να φροντίζουν το δέρμα τους με εναλλακτικές, λιγότερο επεμβατικές μεθόδους. Ένα παράδειγμα είναι οι φυσικές θεραπείες στο σπίτι. Γνωρίζατε πως συγκεκριμένα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ελαστίνη και πρωτεΐνη μπορούν να λειτουργήσουν σαν φυσικό μποτοξ όταν εφαρμόζονται στην επιδερμίδα; Το πιο συνηθισμένο είναι το ασπράδι αυγού!

Το ασπράδι αυγού περιέχει πρωτεΐνη, ριβοφλαβίνη, κάλιο και μαγνήσιο. Αυτές οι 4 πτυχές προάγουν νεανικό δέρμα, καθυστερούν την εμφάνιση ρυτίδων και επουλώνουν την ανάπτυξη ιστών. Επίσης, μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία διαφόρων τύπου ακμής.

TIP: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συσκευασμένο ασπράδι αυγού καθώς δεν έχει δυσάρεστη οσμή και γλυτώνετε χρόνο από την προετοιμασία.

Θα χρειαστούμε:

1. Ασπράδι αυγού
2. Κρέμα γάλακτος: ενυδατώνει, φωτίζει και βελτιώνει τον τόνο του δέρματος και αυξάνει την ελαστικότητα
3. Λεμόνι: συνδυαστικά με τα υπόλοιπα υλικά, βοηθάει στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων και την μείωση παραγωγής στίγματος και στην ενισχυμένη λάμψη.

Μέθοδος παρασκευής:

Αναμιγνύουμε τα υλικά σε ένα μπολ και εφαρμόζουμε σε καθαρό και νωπό δέρμα με προσοχή. Περιμένουμε για 15 λεπτά και ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό.

Προτεινόμενη χρήση: 1 φορά την εβδομάδα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί στην εφαρμογή της μάσκας καθώς το ωμό αυγό μπορεί να μεταφέρει βακτήρια σαλμονέλας και να προκαλεί σημαντική μόλυνση.

Μη χρησιμοποιήσετε αυτή τη μάσκα σε μικρά παιδιά αν δεν έχετε βεβαιωθεί πως δεν έχουν αλλεργία στα αυγά που ανήκουν στις πιο κοινές αλλεργίες τροφίμων.

Καλή επιτυχία!

Για περισσότερες λεπτομέρειες ή τυχόν απορίες μη διστάσετε να επισκεφτείτε τη σελίδα της Nutringelic


Η Ρέα Χατζηνικολάου είναι Διατροφολόγος (BSc Nutrition) με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Επιστήμης Τροφίμων (MSc Food Science) στην Μεγάλη Βρετανία. Έχοντας πάντα στο μυαλό της το γνωστό ρητό, «είμαστε ό,τι τρώμε», από μικρή ηλικία ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την παρασκευή φυσικών προϊόντων περιποίησης και ομορφιάς από φυσικά, μη επεξεργασμένα υλικά. Τον Απρίλιο του 2020 δημιούργησε το δικό της brand, NUTRINGELIC, για να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά της. Ο σκοπός της είναι να παρέχει DIY συνταγές ομορφιάς από φυσικά προϊόντα και παράλληλα διατροφικές συμβουλές πάνω στις τροφές που χρησιμοποιεί για την υλοποίηση τους. Η ίδια δηλώνει: «Η περιποίηση του εαυτού μας πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας. Με εύκολα υλικά, που υπάρχουν πάντα στο ράφι της κουζίνας μας, μπορούμε να του χαρίσουμε άπλετη αναζωογόνηση, φρεσκάδα και χαρά». Για αυτό το λόγο και το μότο της είναι: #treatyourselfright. Ακολουθήστε την και ταξιδέψτε μαζί της σε έναν κόσμο αγνής περιποίησης και ομορφιάς!

Author