Eye Mask

Από τη Ρέα Χατζηνικολάου, της NUTRINGELIC.

Τα τελευταία χρόνια, και ειδικά από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, για να μπορέσουν να εξυπηρετούνται όλες οι ανθρώπινες ανάγκες (δουλειά, εκπαίδευση, αγορές, πληρωμή φόρων κλπ.) πρέπει να χρησιμοποιείται η τεχνολογία. Έρευνες έχουν δείξει πως από το τέλος του 2019 και μετά, η χρήση της τεχνολογίας έχει αυξηθεί δραματικά, εφόσον σχεδόν η οποιαδήποτε εργασία που πρέπει να εκτελεστεί απαιτεί τη χρήση διαδικτύου.

Χωρίς καμία αμφιβολία είναι μια πολύ καλή λύση, καθώς δε χρειάζεται η φυσική παρουσία και δεν υπάρχει εξάντληση (σωματική). Μέσα σε όλα αυτά όμως, δεν πρέπει να αγνοούμε τα θέματα που μπορεί να προκύψουν. Η τακτική έκθεση σε οθόνες (υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις) συμβάλλει σε πολλά προβλήματα στα μάτια όπως η θολή όραση, η ξηρότητα των ματιών και η έντονη κόπωση.

Σε συνδυασμό με καταχρήσεις όπως αυτές του αλκοόλ, το κάπνισμα, και η έλλειψη κινητικότητας σχηματίζονται μαύροι κύκλοι και πρήξιμο γύρω από τα μάτια που φυσικά είναι εμφανές. Ούτε το πιο καλό και καλυπτικό concealer μπορεί να τα κρύψει αυτά πλήρως. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι παράγοντες για την εμφάνιση τους, όπως η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η έλλειψη ύπνου, το στρες, η αφυδάτωση και η γενετική.

Μόνο η τακτική περιποίηση της περιοχής αυτής με φυσικούς τρόπους μπορεί να μειώσει την εμφάνιση τους σε συνδυασμό φυσικά με μια υγιεινή ζωή χωρίς υπερβολές.

Σήμερα, λοιπόν, θα μοιραστώ μαζί σας μια φυσική μάσκα ματιών για να απαλλαγείτε σταδιακά από τους μαύρους κύκλους και την δυσάρεστη όψη στην περιοχή των ματιών. Η αυτοπεποίθηση σας θα ανέβει στο έπακρο.

Θα χρειαστούμε λίγα και απλά συστατικά που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε έτσι κι αλλιώς στην κουζίνα μας:

1. Στιγμιαίο καφέ
2. Μέλι
3. Βιταμίνη Ε

Τρόπος εκτέλεσης:

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό βαζάκι και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, απλώνουμε στην περιοχή των ματιών είτε με τον παράμεσο ή με ένα ξυλάκι για να μην πασαλειφτούμε και αφήνουμε για 15 λεπτά. Μέσα σε αυτά τα 15 λεπτά βρισκόμαστε σε στάση ανάπαυσης και χαλαρώνουμε.

Μπορείτε να βάλετε την αγαπημένη σας χαλαρωτική μουσική ή να ακούσετε ένα χαρούμενο και ενθαρρυντικό podcast. Φυσικά όμως, εσείς ξέρετε καλύτερα τον εαυτό σας και πως ορίζετε τη χαλάρωση!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Για περισσότερες λεπτομέρειες ή τυχόν απορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα της Nutringelic!


Η Ρέα Χατζηνικολάου είναι Διατροφολόγος (BSc Nutrition) και φέτος ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στον τομέα της Επιστήμης Τροφίμων (MSc Food Science) στην Μεγάλη Βρετανία. Έχοντας πάντα στο μυαλό της το γνωστό ρητό, “είμαστε ό,τι τρώμε”, από μικρή ηλικία ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την παρασκευή φυσικών προϊόντων περιποίησης και ομορφιάς από φυσικά, μη επεξεργασμένα υλικά. Φέτος δημιούργησε το δικό της brand, NUTRINGELIC, για να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά της. Ο σκοπός της είναι να παρέχει DIY συνταγές ομορφιάς από φυσικά προϊόντα και παράλληλα διατροφικές συμβουλές πάνω στις τροφές που χρησιμοποιεί για την υλοποίηση τους. Η ίδια δηλώνει: «Η περιποίηση του εαυτού μας πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας. Με εύκολα υλικά, που υπάρχουν πάντα στο ράφι της κουζίνας μας, μπορούμε να του χαρίσουμε άπλετη αναζωογόνηση, φρεσκάδα και χαρά». Για αυτό το λόγο και το μότο της είναι: #treatyourselfright. Ακολουθήστε την και ταξιδέψτε μαζί της σε έναν κόσμο αγνής περιποίησης και ομορφιάς!

Author