10 Κατηγορίες Τροφών για Πλούσια και Υγιή Μαλλιά

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Οι τροφές οι οποίες καταναλώνουμε, είναι η πρώτη ύλη για την υγεία των μαλλιών μας. Δείτε ποιες τροφές πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας, προκειμένου να έχετε μαλλιά γεμάτα υγεία χωρίς τριχόπτωση.

Αυγά:
Σε ό,τι αφορά τα μαλλιά σας, ο κρόκος των αυγών είναι μία από τις καλύτερες πηγές βιοτίνης, της βιταμίνης δηλαδή που παίζει σημαντικότατο ρόλο στη δομή των μαλλιών.

Κοτόπουλο ή κόκκινο κρέας:
Το κόκκινο ή άσπρο κρέας περιέχουν σίδηρο, ψευδάργυρο & βιταμίνη Β12. Η έλλειψη του σιδήρου προκαλεί τριχόπτωση.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά:
Περιέχουν βιταμίνη C και σίδηρο τα οποία προστατεύουν την υγεία της τρίχας.

Όσπρια:
Οι φακές, τα φασόλια και τα υπόλοιπα όσπρια περιέχουν σίδηρο,  ψευδάργυρο και χαλκό.

Ξηρούς καρπούς:
Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε χαλκό, ιχνοστοιχείο για τον χρωματισμό των μαλλιών. Τα φουντούκια περιέχουν βιταμίνη Ε, που βοηθάει στην υγεία των μαλλιών και τα καρύδια περιέχουν Ω-3 & βιταμίνη Ε, που προστατεύουν τις τρίχες από την ηλιακή ακτινοβολία.

Δημητριακά:
Αποτελούν υπερτροφές για τα μαλλιά καθώς περιέχουν βιταμίνες Β, χαλκό, ψευδάργυρο και πρωτεΐνες.

Οστρακοειδή:
Τα οστρακοειδή περιέχουν ψευδάργυρο ιχνοστοιχείο απαραίτητο για γερά μαλλιά. Η έλλειψη ψευδαργύρου έχει συσχετιστεί με την τριχόπτωση και το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών.

Σολομό:
Η πρωτεΐνη είναι το βασικό συστατικό για υγιή μαλλιά και ο σολομός μπορεί να σας την εξασφαλίσει. Επίσης, περιέχει Ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D που ενισχύουν την υγεία του δέρματος του κεφαλιού.

Χρωματιστές πιπεριές:
Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν βιταμίνη C που είναι απαραίτητη για την κερατίνη της τρίχας. Η ελαστικότητα και η αντοχή των μαλλιών εξαρτώνται από την βιταμίνη αυτή.

Author