Τι Λέει η Τσάντα σου για Σένα;

Από την Κατερίνα Γιαννακάκη, Ενδυματολόγο, Personal Stylist.

Κάθε φορά που αγοράζεις μία τσάντα είναι πιθανό να σκέφτεσαι το χρώμα και πώς αυτό θα ταιριάζει στα σύνολά σου ή ίσως και το σχήμα που θα σου είναι βολικό και θα μπορεί να χωράει όλα αυτά που χρειάζεσαι στην καθημερινότητά σου.

Αν πάλι πρόκειται για μία βραδινή τσάντα προσπαθείς να βρεις αυτό που ολοκληρώνει απόλυτα το σύνολό σου.

Έχεις σκεφτεί όμως ότι η τσάντα που κρατάς δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα; Είτε το αντιλαμβάνεσαι είτε όχι, κάθε προϊόν μόδας που επιλέγεις αποκαλύπτει πολλά πράγματα για σένα.

Πηγή: fave.co

Κάθε brand έχει τη δική του ιστορία

Ο λόγος που αγοράζεις ένα brand έναντι κάποιου άλλου, τις πιο πολλές φορές έχει να κάνει με το κατά πόσο ταυτίζεσαι με το στυλ, το ύφος, τις αρχές και το story αυτής της εταιρείας.

Και επειδή η τσάντα για τη γυναίκα λειτουργεί περίπου όπως το ρολόι για τον άντρα, μπορείς εύκολα να κάνεις τους συσχετισμούς και να αντιληφθείς ότι ο τρόπος που επιλέγεις ένα brand δεν είναι τυχαίος.

Πηγή: theguardian.com

Τα υλικά και ο τρόπος που έχει φτιαχτεί μία τσάντα παίζουν ρόλο

Εσύ επιλέγεις vegan δέρμα ή δέρμα βαμμένο με ειδικούς τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος; Θέλεις να ξέρεις ποιος έχει κατασκευάσει την τσάντα σου; Σε απασχολεί αν έχει φτιαχτεί σε ένα εργοστάσιο που δεν σέβεται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα;

Τα τελευταία χρόνια η τάση να αγοράζουμε με περισσότερη επίγνωση και conscious λογική είναι σταθερά ανοδική.

Ακόμη και η Hermès επέλεξε να λανσάρει μια σειρά σε vegan δέρμα σεβόμενη την ανάγκη και την ζήτηση μιας μεγάλης μερίδας της κοινωνίας.

Σε πολλές περιπτώσεις, λοιπόν, η τσάντα σου μπορεί να αντικατοπτρίζει σημαντικό μέρος των πεποιθήσεών σου.

Το χρώμα αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητας σου

Αγαπάς το μαύρο και το taupe; Ίσως αυτό να δηλώνει μια πιο κλασική ή πιο σοφιστικέ διάθεση στα πράγματα. Λατρεύεις τα έντονα χρώματα όπως το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε ρουά; Τότε σίγουρα δεν φοβάσαι να τολμήσεις. Αγαπάς την ένταση και το δυναμισμό και θέλεις να εκφράζεσαι. Ή μήπως σου αρέσει το ροζ της τσιχλόφουσκας και τα υπόλοιπα παστέλ που θυμίζουν ζαχαρωτά; Κάτι από τα παραμύθια έχει μείνει στην ψυχή σου και την έχει γεμίσει με ρομαντική διάθεση.

Η γραμμή ακολουθεί πολλές φορές τη γραμμή της σκέψης σου

Επιλέγεις αυστηρές, σκληρές γραμμές ή πιο soft και μαλακές; Θέλεις μία τσάντα που να χωράει οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείς μέσα στην ημέρα ή προτιμάς να έχεις τα απολύτως απαραίτητα σε ένα μικρό τσαντάκι;

Άνθρωποι πιο ορθολογιστές με πιο τετράγωνη σκέψη, ή άνθρωποι με επαγγέλματα που απαιτούν αυτά τα χαρακτηριστικά, επιλέγουν πιο συγκεκριμένες γραμμές.

Άνθρωποι με πιο ανεπτυγμένη καλλιτεχνική φύση που η ενέργειά τους έχει ροή και δεν μπαίνει εύκολα σε καλούπια αγαπάνε τις πιο soft επιλογές.

Κι αν το σκεφτείς είναι απόλυτα λογικό. Είμαστε το αποτέλεσμα των επιλογών μας. Και αυτά που επιλέγουμε δεν είναι ποτέ τυχαία ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνουμε συνειδητά.

Την επόμενη φορά που θα αγοράσεις μία τσάντα μπορείς να παίξεις αυτό το παιχνίδι και να σκεφτείς τι μπορεί να αποκαλύπτει η τσάντα σου για σένα.

Γιατί λοιπόν να μην πεις αυτά που εσύ θέλεις μέσα από τις επιλογές σου;

Πηγή Εξωφύλλου: Pinterest


H Κατερίνα Γιαννακάκη είναι ενδυματολόγος, personalstylist και η δημιουργός του Your Style Language. Έχοντας περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της μόδας, έχει ως στόχο να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να ανακαλύψουν το προσωπικό τους στυλ και να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, μέσα από συνεδρίες personalstyling και σεμινάρια.

share post to:
Author