Εκπτώσεις – Πώς να Επενδύσεις στα Σωστά Κομμάτια για την Γκαρνταρόμπα Σου

Από την Κατερίνα Γιαννακάκη, Ενδυματολόγο, Personal Stylist

Οι εκπτώσεις μόλις ξεκίνησαν κι εσύ έχεις ετοιμαστεί για να ξεχυθείς στα καταστήματα και να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου στις καλύτερες δυνατές τιμές.

Μήπως ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία αυτών που στις εκπτώσεις αγοράζουν περισσότερο με γνώμονα την τιμή απλώς και μόνο επειδή μία αγορά είναι “ευκαιρία” και γεμίζουν την ντουλάπα τους με ρούχα και αξεσουάρ που δεν χρειάζονται;

Αν ναι, τότε έλα να δούμε μαζί πώς να ψωνίσεις τα σωστά fashion items σε αυτές τις εκπτώσεις.

Ξεκινά με μία λίστα αγορών

Αφού κάνεις ένα ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα σου θα ανακαλύψεις και τι σου λείπει ή τι θα ήθελες να έχεις. Δημιούργησε μία λίστα με τις επιθυμίες σου και ξεκίνα τις αγορές σου πρώτα από αυτά τα κομμάτια. Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να κάνεις άσκοπες αγορές.

Πηγή: Pinterest

Επένδυσε στις τάσεις της μόδας που ξεκίνησαν αυτή τη σεζόν και σε εκφράζουν

Ένας έξυπνος τρόπος για να εντάξεις τις τάσεις της μόδας στις αγορές σου είναι να υιοθετήσεις νωρίς μια καινούργια τάση. Συνήθως η διάρκεια ενός fashion item είναι τρεις σεζόν, οπότε αν εσύ επενδύσεις σε αυτό την πρώτη σεζόν, τότε έχεις μπροστά σου αρκετό χρόνο για να το χαρείς την ίδια στιγμή που θα έχεις επωφεληθεί από την έκπτωσή του.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι μια νέα τάση να σε εκφράζει, να κολακεύει τις γραμμές σου και να ανταποκρίνεται στην καθημερινότητά σου.

Πηγή: cute766

Επένδυσε σε καλά basics

Τα κομμάτια που αποτελούν τη βάση της γκαρνταρόμπας σου είναι πολύ σημαντικά.

Μπορείς να ανανεώσεις κάποια που έχουν φθαρεί ή να αναβαθμίσεις τις ποιότητές τους, τώρα που μπορείς να επωφεληθείς από μία καλύτερη τιμή σε αυτά. Μία διαχρονική γόβα, για παράδειγμα, μπορεί να μην φορεθεί για έναν ή δύο μήνες αλλά είναι σίγουρα κάτι που θα υπάρχει στην ντουλάπα σου για χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για ένα ελαφρύ puffer jacket που μπορεί να φορεθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους όλο τον χρόνο.

Αγόρασε ποιοτικά παπούτσια και τσάντες

Ειδικά τα παπούτσια μπορούν να μεταμορφώσουν ακόμα και το πιο απλό σύνολο. Αντικατέστησε ό,τι έχει φθαρεί και βάλε φρέσκιες πινελιές στα καινούργια items, σε τιμές που μπορούν να σου αναβαθμίσουν την ποιότητα και το συνολικό αποτέλεσμα.

Οι τσάντες είναι αυτές που δίνουν την τελική πινελιά στα σύνολά σου. Οι εκπτώσεις είναι η τέλεια ευκαιρία για να αποκτήσεις αυτές που θα κάνουν τη διαφορά, είτε είναι διαχρονικές και σε ουδέτερα χρώματα είτε παιχνιδιάρικες σε ποιο statement εκδοχές.

Πηγή: Pinterest

Τόλμησε να βγεις από τα συνηθισμένα

Αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη για να τολμήσεις νέα πράγματα. Δοκίμασε κάτι που δεν έχεις φορέσει μέχρι σήμερα, πειραματίσου, και βγες από τις νόρμες σου.

Οι καλύτερες τιμές μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις περισσότερο ασφαλής για να κάνεις κάτι τέτοιο. Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ανανεωθείς στυλιστικά, να νιώσεις τον εαυτό σου διαφορετικό, και να αντλήσεις όλη την αυτοπεποίθηση που αυτό σου προσφέρει.

Σκέψου πέντε συνδυασμούς με αυτά που ήδη έχεις

Αν ακολουθείς αυτόν τον κανόνα, είτε είναι εκπτώσεις είτε όχι, θα έχεις μία λειτουργική ντουλάπα που θα σου δίνει το μέγιστο δυνατό σε συνδυασμούς.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα είσαι μπροστά στον καθρέφτη και θα πρέπει να αποφασίσεις αν θα αγοράσεις ή όχι το κομμάτι που μόλις δοκίμασες, σκέψου πέντε συνδυασμούς με τα κομμάτια που ήδη υπάρχουν στην ντουλάπα σου. Ιδανικά σκέψου και πού μπορείς να τα φορέσεις.

Αν ακολουθήσεις όλα τα παραπάνω είναι βέβαιο ότι θα κάνεις τις καλύτερες αγορές και θα ανανεώσεις την εμφάνισή σου με τον καλύτερο τρόπο.

Πηγή Εξωφύλλου: expatica


H Κατερίνα Γιαννακάκη είναι ενδυματολόγος, personal stylist και η δημιουργός του Your Style Language. Έχοντας περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της μόδας, έχει ως στόχο να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να ανακαλύψουν το προσωπικό τους στυλ και να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, μέσα από συνεδρίες personal styling και σεμινάρια

share post to:
Author