E-Shopping με Βάση το Στυλ

Από τη Ντόλη Ζερβού, Fashion Stylist – Visual Merchandiser.

Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί θεαματικά οι πωλήσεις των online καταστημάτων και είναι αναμενόμενο αφού τα καταστήματα παραμένουν κλειστά σε πολλές πόλεις της χώρας.

Περνώντας περισσότερο χρόνο στο σπίτι, στρεφόμαστε στις διαδικτυακές αγορές, άλλοτε για να καλύψουμε τις ανάγκες μας και συχνά για να περάσουμε τον χρόνο μας και να φτιάξουμε τη διάθεσή μας με την απόκτηση εκείνου του πολυπόθητου ρούχου ή αξεσουάρ που εμφανίζεται μπροστά μας όποτε σερφάρουμε στο διαδίκτυο!

Σαφώς και τα πλεονεκτήματα του online shopping είναι δελεαστικά όπως η μεγάλη ποικιλία καταστημάτων, καλύτερες συνήθως τιμές και η δυνατότητα σύγκρισης αυτών, αλλά υπάρχουν και μειονεκτήματα. Δεν μπορείς να δοκιμάσεις το προϊόν που αγοράζεις αλλά ούτε και να το αποκτήσεις άμεσα καθώς οι μέρες παράδοσης μπορεί να φτάσουν ακόμη και έναν μήνα! Ψωνίζοντας από ένα φυσικό κατάστημα θα μπορούσες να πάρεις και μία επιπλέον έκπτωση, κάτι που πιθανόν δεν θα συμβεί σε ένα online απρόσωπο κατάστημα. Επίσης, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στα νούμερα καθώς τα αμερικάνικα sites για παράδειγμα έχουν πολύ μεγάλες φόρμες και τα ασιατικά πολύ μικρές. Πιο safe επιλογή θα ήταν τα ευρωπαϊκά και τα sites που διαθέτουν πίνακες μεγεθών με αντιστοιχίες.

Προτίμησε sites που έχουν κριτικές που μπορείς να διαβάσεις για να πάρεις το ανάλογο feedback και καλό θα ήταν να υποστηρίζουν τη μέθοδο της αντικαταβολής καθώς και της επιστροφής χρημάτων, σε περίπτωση που δεν μείνεις ικανοποιημένη/ος από το προϊόν.

Πρόσεξε ιδιαιτέρως τις πολύ χαμηλές τιμές σε επώνυμα ρούχα που δεν αναγράφεται η εταιρία καθώς, πρόκειται συνήθως για κακές αντιγραφές από φθηνά υλικά, που δεν έχουν καμία σχέση με την εικόνα.

Το κυριότερο που θα πρέπει να προσέξεις όταν κάνεις διαδικτυακές αγορές και όχι μόνον, είναι να σε εκφράζει το ρούχο ή το αξεσουάρ που θα αγοράσεις και να είναι απόλυτα του στυλ σου. Τα ρούχα μας αποτελούν προέκταση του εαυτού μας και κρύβουν πολλά μηνύματα για την προσωπικότητά μας, που μπορεί να αποκαλυφθούν.

Από τα Αρχαία ακόμη χρόνια δεν ικανοποιούσαν μόνο την ανάγκη μας για προστασία από τις καιρικές συνθήκες αλλά αναδείκνυαν και την προσωπικότητα, χωρίς όμως να την δημιουργούν. Μεγάλοι σχεδιαστές μόδας υποστηρίζουν ότι η εντύπωση ενός ρούχου κρατάει πέντε με δέκα λεπτά, ενώ αυτό που υπερισχύει είναι η αίσθηση της προσωπικότητας του ανθρώπου.

Μην ακολουθείς τη μόδα πιστά αλλά αφουγκράσου τις τάσεις και προσάρμοσε αυτές που σε εκφράζουν στο δικό σου στυλ με βάση το προσωπικό σου lifestyle και φυσικά το χαρακτήρα σου, το σωματότυπό σου και τα χρώματα που αναδεικνύουν την επιδερμίδα σου. Επένδυσε σε καλά αξεσουάρ όπως τσάντες, ζώνες, παπούτσια, κοσμήματα και φουλάρια που θα αναβαθμίσουν και το πιο απλό outfit.

Και μην ξεχνάς ότι το στυλ επιβεβαιώνει τη μοναδικότητά σου!


Η Ντόλη Ζερβού σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές της στο Saint Etienne της Γαλλίας, στο Ιndustrial Design. Εργάστηκε σε περιοδικά μόδας όπως Vogue, ΟΚ, Close Up κ.ά.! Ανέλαβε το styling παρουσιαστών στην ΕΡΤ3 και παρουσίασε τη δική της στήλη μόδας στο TV Μακεδονία και TV100. Είναι Διευθύντρια της Σχολής Μόδας & Ομορφιάς ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360. Είναι επίσης Fashion Stylist & Visual Merchandiser σε συνεργασία με πολλές εταιρίες μόδας και σταθερή αρθρογραφία σε ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

Author