6 Στιλιστικά Λάθη που Προσθέτουν Χρόνια

Από την Ντόλη Ζερβού, Fashion Stylist.

1. Το υπερβολικό make-up

Όπως αναφέρει κι ο αρχαίος Έλληνας Κλεόβουλος ‘’παν μέτρον άριστον’’. Όσο μεγαλώνουμε ηλικιακά θα πρέπει να μακιγιάρουμε το πρόσωπό μας όλο και λιγότερο για να μην βαραίνει και τονίζονται οι ρυτίδες. Θεωρώντας δεδομένη την καθημερινή περιποίηση και φροντίδα με τα κατάλληλα προϊόντα και θεραπείες αποφύγετε τα βαριά make-up, τις έντονες χρωματιστές σκιές και το επιτηδευμένο make-up ιδίως τις πρωινές ώρες. Προτιμήστε γήινους φυσικούς τόνους για πιο νεανική και φρέσκια όψη.

2. Total vintage look

Αν είστε λάτρης του vintage που φυλάξατε από παλαιότερες δεκαετίες, μην τα φορέσετε όλα μαζί ως total look γιατί το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον απογοητευτικό και όχι up to date. Το mix & match είναι η επιλογή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη, συνδυάζοντας το αγαπημένο σας vintage ρούχο με ένα σύγχρονο και μοντέρνο αναβαθμίζοντας αυτομάτως την εικόνα σας με άποψη και στυλ.

3. Ίδια παπούτσια τσάντα

Θα αναφέρω μία εξαίρεση στα σετ κοσμημάτων στην περίπτωση που πρόκειται για statement υπερμεγέθη jewellery, τα οποία όμως ταιριάζουν σε λίγες γυναίκες με συγκεκριμένο τύπο που μπορούν να τα υποστηρίξουν.

4. Το στυλιζαρισμένο hairstyling

Κρατήστε τα μαλλιά σας υγιή και ελαφρώς ατημέλητα θυμίζοντας κάτι από τα νεανικά χρόνια της εφηβείας. Επιπλέον συγκαταλέγεται στα συν το μήνυμα που εκπέμπετε ότι δεν προσπαθήσατε πολύ για την εμφάνισή σας! Εμπιστευτείτε κάποιον ειδικό για την απόχρωση των μαλλιών σας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την απόχρωση του δέρματός σας.

5. Τα oversize ρούχα

Αγαπήστε το κορμί σας no matter what και επιτρέψτε στον εαυτό σας να υιοθετήσει πιο ζωηρά και έντονα χρώματα ακόμη και με λίγα κιλά παραπάνω. Άλλωστε το μαύρο ταιριάζει σε λιγότερο από το 1/3 του πληθυσμού και όσο ανεβαίνετε ηλικιακά καλύτερα να το αποφεύγετε αν δεν ανήκει στην ιδανική χρωματική σας παλέτα, με βάση την επιδερμίδα σας.

6. Η στάση του σώματος

Όταν εκπέμπουμε joie de vivre, ενθουσιασμό και positive vibes σίγουρα δείχνουμε νεότερες αφού αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά ενός μικρού παιδιού!

Το μήνυμα που θα χαιρόμουν όλες να κρατήσετε είναι ότι η νεανικότητα ξεκινάει από μέσα προς τα έξω και ο τρόπος που σκεφτόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και το περιβάλλον μας είναι που καθορίζουν και την συνολική μας εικόνα!


Η Ντόλη Ζερβού σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές της στο Saint Etienne της Γαλλίας, στο Ιndustrial Design. Εργάστηκε σε περιοδικά μόδας όπως Vogue, ΟΚ, Close Up κ.ά.! Ανέλαβε το styling παρουσιαστών στην ΕΡΤ3 και παρουσίασε τη δική της στήλη μόδας στο TV Μακεδονία και TV100. Είναι Διευθύντρια της Σχολής Μόδας & Ομορφιάς ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360. Είναι επίσης Fashion Stylist & Visual Merchandiser σε συνεργασία με πολλές εταιρίες μόδας και σταθερή αρθρογραφία σε ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

Author