Βολιβία: Η Χώρα των Αντιθέσεων

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Η Βολιβία βρίσκεται στη Νότια Αμερική, έχει πληθυσμό 12.000.000 και συνορεύει με τη Βραζιλία, την Παραγουάη, την Αργεντινή, τη Χιλή και το Περού. Υψόμετρα, μοναδικά οικοσυστήματα και αρχαίοι πολιτισμοί, είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που θα δείτε στη Βολιβία. Προσφέρει χαμηλές τιμές, εξαιρετικό φαγητό, ωραίους ανθρώπους και μια αυθεντική αίσθηση που πηγάζει από κάθε μια από τις διαφορετικές περιοχές της.

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά ποια είναι τα 8 καταπληκτικά μέρη για επίσκεψη στη Βολιβία που απλά δε μπορείτε να χάσετε στο ταξίδι σας.

1. La Paz

H Λα Πας είναι η πρωτεύουσα της Βολιβίας και έχει πληθυσμό γύρω στα 2.000.000 κατοίκους. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 3.640 μέτρων, και είναι η υψηλότερη πρωτεύουσα του κόσμου! Λόγω του υψομέτρου, η πόλη έχει βροχερά καλοκαίρια και ξηρούς χειμώνες. Η ζωή σε τέτοιο υψόμετρο οδηγεί σε αίσθηση κόπωσης. Για να αντιμετωπίσουν τις παρενέργειες του υψομέτρου οι ντόπιοι μασούν φύλλα κόκας, τα οποία συμβάλλουν στην πρόσληψη περισσότερου οξυγόνου. Τα τελευταία χρόνια έχει κατασκευαστεί τελεφερίκ, κάνοντας προσιτά τα ψηλά περίχωρα.

2. Sucre

Η Σούκρε είναι η συνταγματική πρωτεύουσα της Βολιβίας και έχει πληθυσμό γύρω στους 300.000 κατοίκους. Βρίσκεται σε υψόμετρο μόλις 2.810 μέτρων! Η πόλη είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ο Καθεδρικός Ναός φιλοξενεί το σημαντικότερο θρησκευτικό μουσείο της χώρας, με πλούσια συλλογή έργων ζωγραφικής, αλλά και κοσμημάτων από χρυσό, ασήμι και πολύτιμες πέτρες!

3. Salt Flats de Uyuni

Το Salar De Uyuni / Salt Flats είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Νότιας Αμερικής. Eίναι η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο και καλύπτεται από λίγα μέτρα κρούστας αλατιού. Η λίμνη έχει χρησιμοποιηθεί για γυρίσματα ταινιών, όπως η Star Wars: Οι τελευταίοι Τζεντάι. Η περιήγηση στο Salt Flats θα είναι μια από τις πιο αξέχαστες αναμνήσεις της διαμονής σας στη Βολιβία.

4. Οι έγχρωμες λίμνες (Laguna Colorada, Laguna Verde και Laguna Blanca)

Τα εντυπωσιακά τοπία δεν σταματούν μόνο στις αλυκές, οι χρωματιστές λίμνες είναι εξίσου εντυπωσιακές. Τα κόκκινα νερά της Laguna Colorada δημιουργούν ένα εντυπωσιακό θέαμα. Τα νερά της Laguna Verde (πράσινη λίμνη) με αντίθεση με τη Laguna Blanca (λευκή λίμνη) αντλούν τα χρώματά τους από την υψηλή συγκέντρωση ορυκτών που περιέχονται στις λίμνες.

5. Λίμνη Titicaca

Η λίμνη Τιτικάκα, που εκτείνεται στα σύνορα μεταξύ Περού και Βολιβίας, είναι κάτι περισσότερο από μια μεγάλη λίμνη. Είναι μικρά παραδοσιακά χωριουδάκια, απαιτητικές ορεινές πεζοπορίες, μικρά νησάκια και ανεξερεύνητες γωνιές. Οι Ίνκας αναγνώρισαν την Τιτικάκα ως τη γενέτειρα του έθνους τους – κάτι που δεν έχει χαθεί στον πολιτισμό της λίμνης σήμερα.

6. Tiwanaku

Το Tiwanaku συχνά παραβλέπεται από ταξιδιώτες, αλλά αυτή η αρχαία τοποθεσία αξίζει μια επίσκεψη. Βρίσκεται στα νότια της λίμνης Τιτικάκα και είναι τώρα μια σύγχρονη πόλη, αλλά τμήματα της αρχαίας πόλης, συμπεριλαμβανομένου του τελετουργικού κέντρου, έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα.

7. Death Road

Ποδηλασία στην άκρη ενός γκρεμού στα 1.000 μέτρα. Ένας κύκλος 56 χιλιομέτρων από τις ψηλές κορυφές βόρεια της Λα Παζ μέχρι την είσοδο του τροπικού δάσους κοντά στο Coroico.

8. Valle de La Luna

Η Valle de la Luna της Βολιβίας είναι μια απόδειξη της δύναμης των φυσικών δυνάμεων με την πάροδο του χρόνου. Μια σειρά από πανύψηλα κωδωνοστάσια και σταλαγμίτες στην έρημο. Η εκπληκτική σειρά χρωμάτων και σχημάτων είναι εγγυημένα ότι θα σας προκαλέσει δέος.

Μέσω της μεγάλης ποικιλίας υψομέτρου και κλίματος, η Βολιβία σας μεταφέρει από ξηρά υψίπεδα και καταγάλανες λίμνες μέχρι χιονισμένες κορυφές και τροπικά δάση.

Η Βολιβία είναι μια χώρα αντιθέσεων, μια χώρα που κυριολεκτικά θα σας κόψει την ανάσα και θα σας κρατήσει την καρδιά.

Author