Βενετία: Η Ρομαντική Πόλη με το Περίφημο Καρναβάλι

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Ένα ταξίδι στη Βενετία θα σας χαρίσει συναρπαστικές εμπειρίες. Η πόλη που μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι, έχει πάντα κάποιο ξεχωριστό θέαμα να προσφέρει. Περπάτημα στις πλατείες και τα γραφικά δρομάκια, επίσκεψη στα φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις παγκόσμιας φήμης όπως το Καρναβάλι της Βενετίας, περιήγηση στα μουσεία και τα παλάτια, ρομαντική βόλτα με γόνδολα είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να επιλέξετε.

Το Καρναβάλι της Βενετίας (Carnevale di Venezia)

Το Καρναβάλι της Βενετίας είναι ετήσιο φεστιβάλ και πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά και δημοφιλή καρναβάλια παγκοσμίως. Όλη η πόλη κατακλύζεται από ντόπιους και τουρίστες με βενετσιάνικες μάσκες και φαντασμαγορικά κουστούμια. Οργανώνονται διάφορα μουσικά δρώμενακαι πραγματοποιείται διαγωνισμός για την καλύτερη μεταμφίεση. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν περίπου 10 μέρες πριν την Κυριακή της Αποκριάς, ενώ πολύ ενδιαφέρον είναι κάθε χρόνο που δίνεται ένα ξεχωριστό θέμα.

Βόλτα με Γόνδολα

Η γόνδολα αποτελεί χωρίς αμφιβολία το σύμβολο της Βενετίας. Μία βόλτα με γόνδολα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να εξερευνήσετε μερικές από τις γέφυρες και τα κτίρια. Ζητήστε από το γονδολιέρη να σας πάει βόλτα στα μικρότερα κανάλια και αποφύγετε το Μεγάλο Κανάλι. Για ρομαντικές βόλτες, ενδείκνυται γειτονιές όπως το Καστέλο και το Καναρέτζιο. Φυσικά η καλύτερη ώρα για τη βόλτα σας είναι την ώρα που δύει ο ήλιος και το τοπίο φαίνεται μαγικό!

Μεγάλο Κανάλι (Canal Grande)

Το «Μεγάλο Κανάλι» ή Canal Grande, γνωστό και ως «canalazzo» είναι το πλατύτερο κανάλι της Βενετίας, στην Ιταλία, μία από τις κυριότερες αρτηρίες της πόλεως. Το δυτικό άκρο του καναλιού βρίσκεται στον σιδηροδρομικό σταθμό της Σάντα Λουτσία, ενώ το ανατολικό άκρο δίπλα στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Πλατεία του Αγίου Μάρκου (Piazza San Marco)

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πλατεία της Βενετίας και το κύριο σημείο συνάντησης. Συγκεντρώνει πολλές καφετέριες, καταστήματα και μουσεία. Κάνοντας μια βόλτα στη πλατεία, μπορείτε να θαυμάσετε τη μοναδική αρχιτεκτονική στα κτίρια που την περιβάλλουν.

Βασιλική του Αγίου Μάρκου (Basilica di San Marco)

Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου είναι ο καθεδρικός ναός της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής της Βενετίας, στην βόρεια Ιταλία. Είναι η πιο διάσημη από τις εκκλησίες της πόλης. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής και βρίσκεται δίπλα στο παλάτι των Δόγηδων. Μέσα στη Βασιλική, μπορείτε να θαυμάσετε βυζαντινά ψηφιδωτά και τοιχογραφίες.

Παλάτι των Δόγηδων (Palazzo Ducale)

Πρόκειται για ένα παλάτι Γοτθικής αρχιτεκτονικής στη Βενετία. Το σημερινό παλάτι κατασκευάστηκε κατά την περίοδο από το 1309 ως 1424 πάνω σε υπάρχον κτίριο του 9ου αιώνα. Οι αίθουσες του είναι συναρπαστικές ενώ η πιο θεαματική αίθουσα θεωρείται η μεγαλύτερη αίθουσα, αυτή του Μεγάλου Συμβουλίου με εντυπωσιακές τοιχογραφίες.

Η Γέφυρα του Ριάλτο (Ponte di Rialto‎)

Είναι μία από τις πιο διάσημες γέφυρες στη Βενετία και αποτελεί ορόσημο της πόλης. Είναι η παλαιότερη από τις τέσσερις γέφυρες που βρίσκονται στο Μεγάλο Κανάλι στη Βενετία της Ιταλίας.

Γέφυρα των Στεναγμών (Ponte dei Sospiri)

Η Γέφυρα των στεναγμών είναι μια ονομαστή, σκεπαστή γέφυρα στην Βενετία και συνδέει το ” Palazzo Ducale “, με τις φυλακές της τότε Ενετίας. Σχεδιάστηκε από τον Αntonio Kontino και από εκεί οδηγούνταν οι κατάδικοι προς τις φυλακές. Από αυτό το γεγονός εικάζεται ότι πήρε και το όνομά της.

Περιήγηση στα νησιά Murano – Burano

Αν βρεθείτε στη Βενετία αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε τα νησάκια της λίμνης, Murano, Burano και Torcello. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια με καραβάκι προς αυτά τα νησιά, τα οποία διαθέτουν μοναδικά τοπία και αξιοθέατα.

Οτιδήποτε και αν επιλέξετε να κάνετε και να δείτε στο ταξίδι σας στη Βενετία να είστε σίγουροι ότι θα σας αποζημιώσει. Απολαύστε την ομορφιά του τόπου και χαθείτε μέσα στα δρομάκια της πόλης εξερευνώντας όλες τις γραφικές γωνιές της. Η Βενετία είναι μια μοναδική ταξιδιωτική πρόταση καθώς το μαγευτικό της τοπίο δεν πρόκειται να το βρείτε πουθενά αλλού.

Author