Ταξίδι στις Χώρες της Βαλτικής: Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Οι χώρες της Βαλτικής συχνά ξεχνιούνται από τους περισσότερους ταξιδιώτες της Ευρώπης, αλλά αν ψάχνετε για όμορφα μονοπάτια σε μια αρκετά πολυταξιδεμένη ήπειρο όπως η Ευρώπη, οι χώρες της Βαλτικής είναι ο καλύτερος προορισμός. Οι χώρες της Βαλτικής προσφέρουν μια παραμυθένια εμπειρία σε όλες τις μικρές πόλεις και τα δάση της.

Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία είναι από τα καλύτερα μέρη για να ταξιδέψετε εάν θέλετε να ξεφύγετε από τον συνωστισμό άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Οι πρωτεύουσές τους, Ταλίν, Ρίγα και Βίλνιους είναι υπέροχες και αξίζει να τις επισκεφτείτε, δεν μπορείτε όμως να παραλείψετε και τις μικρότερες πόλεις και κωμοπόλεις.

Τι να δείτε στο Ταλίν της Εσθονίας

Town Hall Square

Ακριβώς στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ταλίν, βρίσκεται η κεντρική πλατεία γνωστή και ως Raekoja plats. Εκεί θα βρείτε πολλά εστιατόρια και μαγαζιά.

Alexander Nevsky Cathedral

Πάνω από την πόλη στο λόφο Toompea, δεσπόζει η διάσημη εκκλησία του Alexander Nevsky. Η ιστορία της εκκλησίας χρονολογείται από τη νεοβυζαντινή εποχή, που χτίστηκε το 1900.

Viru Gates

Θα δείτε γιατί το Ταλίν παρομοιάζεται ως παραμύθι. Ήταν μέρος του αμυντικού συστήματος του τείχους της πόλης του Ταλίν που χτίστηκε τον 14ο αιώνα.

Old Town

Η παλιά πόλη του Ταλίν, μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, είναι μία πανέμορφη πόλη. Θα βρείτε περιποιημένα σοκάκια και μικρά καταστήματα με σουβενίρ, καφέ και εστιατόρια για όλα τα γούστα.

Τι να δείτε στο Βίλνιους της Λιθουανίας

Cathedral Basilica

Η Βασιλική του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Στανισλάου και του Αγίου Λαδισλάου του Βίλνιους, είναι ο κύριος Ρωμαιοκαθολικός Καθεδρικός Ναός της Λιθουανίας. Βρίσκεται στην παλιά πόλη του Βίλνιους.

Palace Of The Grand Dukes

Το Παλάτι που υπήρχε εκεί καταστράφηκε τον 18ο αιώνα. Αυτό που υπάρχει τώρα είναι μια ανακατασκευή του παλατιού που χτίστηκε μεταξύ 15ου και 17ου αιώνα.

Gediminas’ Tower

Για ασυναγώνιστη θέα στην πόλη, πρέπει να ανεβείτε στον Πύργο του Gediminas. Ο Πύργος του Gediminas πήρε το όνομά του από τον δούκα Gedimaina που ήταν ουσιαστικά ο ιδρυτής του Βίλνιους.

Bernardine Garden

Είναι ένα δημόσιο πάρκο στην πόλη του Βίλνιους της Λιθουανίας. Βρίσκεται στη δεξιά όχθη του ποταμού Vilnia μεταξύ του Πύργου Gediminas και της Μονής Bernardine.

Τι να δείτε στη Ρίγα της Λετονίας

Three Brothers

Τα Three Brothers είναι τα πιο όμορφα κτίρια στη Ρίγα. Συνδέονται και καθένα από αυτά αντιπροσωπεύει διαφορετικά αρχιτεκτονικά στυλ.

Museum of Riga’s History

Το Μουσείο Ιστορίας της Ρίγας και της Ναυσιπλοΐας στεγάζεται στην καρδιά της Παλιάς Ρίγας. Εκτός από τα εκθέματα, οι εκθέσεις του μουσείου, παρέχουν πληροφορίες για την ιστορία της Ρίγας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Riga Cathedral & Dome Square

Η Dome Square είναι γεμάτη καφέ, εστιατόρια και κόσμο. Είναι ιδανικό μέρος για να το επισκεφθείτε τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και τη νύχτα. Το κύριο αξιοθέατο της πλατείας Dome είναι ο καθεδρικός ναός που είναι ένα από τα κορυφαία μέρη για να δείτε στη Ρίγα.

House of Blackheads

Το House of the Black Heads χτίστηκε το 1334 ως χώρος για συναντήσεις και δεξιώσεις που διοργανώνονταν από διάφορους δημόσιους οργανισμούς της Ρίγας. Το κτίριο καταστράφηκε από βόμβες στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ξαναχτίστηκε πλήρως το 1999.

Το ταξίδι στη Βαλτική είναι μια υπέροχη, συναρπαστική εμπειρία που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε, να κάνετε και ζήσετε και σίγουρα θα εκπλαγείτε από το πόσα έχουν να προσφέρουν αυτές οι μικρές χώρες.

Author