Τα Καλύτερα Mέρη στην Ελλάδα για Kitesurfing

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Η Ελλάδα με μεγάλη ακτογραμμή σε όλο το μήκος και το πλάτος της προσφέρεται για θαλάσσια sports όπως αυτό του kitesurfing.

Τι είναι το kitesurfing;

To kitesurfing είναι ένα θαλάσσιο σπορ που συνδυάζει τα στοιχεία του wakeboarding, surfing, windsurfing, snowboarding, του αλεξίπτωτου πλαγιά και του skateboard. Για να πετάξει κάποιος με το χαρταετό χρειάζεται ελάχιστο άνεμο ώστε ο αναβάτης να ξεκινήσει το συναρπαστικό σπορ.

Γιατί η Ελλάδα είναι ιδανικό μέρος για kitesurfing;

Οι άνεμοι, ειδικά στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για τους surfers. Εξάλλου πόσες χώρες παγκοσμίως προσφέρουν ήλιο, ανέμους, δροσερά και καθαρά νερά; Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί kite surfers αγαπούν να ασκούν το άθλημά τους στη χώρα μας.

Ποια είναι τα καλύτερα spots στην Ελλάδα για kitesurfing;

Πάμε να δούμε που υπάρχουν τα καλύτερα μέρη για kitesurf στην Ελλάδα, όπου οι επίδοξοι αθλητές θα δοκιμάσουν να τιθασεύουν τα κύματα και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τις αντοχές τους σε αυτό το άκρως ενδιαφέρον άθλημα.

Πάρος – Αντίπαρος
Μένουμε στις Κυκλάδες και στα δύο υπέροχα νησιά τους, την Πάρο και την Αντίπαρο. Η Χρυσή Ακτή είναι αγαπημένη θέση των kite surfers εξαιτίας των συνεχόμενων μελτεμιών που φυσούν όλο το καλοκαίρι. Το ίδιο αγαπημένη και η παραλία της Πούντα που βρίσκεται απέναντι από την Αντίπαρο. Εκεί ο παραλιακός άνεμος και η ανοιχτή παραλία δημιουργούν άριστες συνθήκες ακόμα και για έναν αρχάριο..

Ικαρία
Η Ικαρία συγκαταλέγεται στις πρώτες προτιμήσεις των surfer παγκοσμίως και αυτό γιατί διαθέτει μέρη τόσο για αρχαρίους όσο και για πολύ προχωρημένους kite surfers. Μάλιστα στη παραλία της Μεσακτής θα βρείτε και το Ikaria Surf School όπου μπορείτε να μάθετε όλα τα μυστικά του αθλήματος.

Νάξος
Η Νάξος είναι ένα νησί που δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας. Ειδικά η δυτική πλευρά του, με τα καλοκαιρινά μελτέμια προσφέρουν τέλειες συνθήκες. Οι kite surfers απολαμβάνουν να κάνουν σερφ στη Μικρή Βίγλα αλλά και στην παραλία του Αγίου Γεωργίου.

Λήμνος
Χάρη στους ανέμους της, η Λήμνος αποτελεί παγκόσμιο προορισμό του kitesurf. Ο κόλπος του Κέρου είναι ασύγκριτης ομορφιάς και θεωρείται ιδανικός για να μάθετε kitesurfing ή να βελτιώσετε το αγωνιστικό σας επίπεδο. Μάλιστα, στο Κέρο υπάρχει και το surf club Keros, το οποίο διαθέτει όλο τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε για να απολαύσετε το αγαπημένο σας σπορ.

Λευκάδα
Αν και τα νησιά του Ιονίου δεν είναι συνήθως μέσα στις επιλογές των surfers, η Λευκάδα αποτελεί εξαίρεση καθώς διαθέτει ισχυρούς ανέμους σε συγκεκριμένα σημεία του νησιού. Το κυριότερο σημείο για kite surf στην Λευκάδα είναι ο Άγιος Ιωάννης. Μια μεγάλη παραλία που βρίσκεται κοντά στην πόλη της Λευκάδας με θερμό άνεμο.

Ρόδος
Η Ρόδος και πιο συγκεκριμένα η παραλία του Θεολόγου που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού είναι κατάλληλη για όλα τα επίπεδα kite surfer. Εξίσου αγαπημένο μέρος αποτελεί το Πρασονήσι όπου η μεγάλη και καθαρή ακτογραμμή μετατρέπει την παραλία σε ατέλειωτο χώρο για παιχνίδι με τα κύματα για kitesurfing.

Κως
Ο καλοκαιρινός άνεμος στην Κω την μετατρέπει σε ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό για τους kitesurfers. Η παραλία Ψαλίδι αποτελεί το καλύτερο μέρος για το θαλάσσιο αυτό σπορ, ενώ το Μαστιχάρι διαθέτει εκτός των άλλων και αντίστοιχο εξοπλισμό αλλά και σχολή για να κάνετε μαθήματα kitesurf.

Κάρπαθος
Πάμε στα Δωδεκάνησα και στην εναλλακτική Κάρπαθο. Το νησί αρχίσει να αναπτύσσει ταχύτατα τον surfer τουρισμό του και να γίνεται γνωστό σε διεθνές επίπεδο. Ο Αφιάρτης είναι μία παραλία που συγκεντρώνει τους kite surfers, εξαιτίας των ισχυρών θερμικών ανέμων που φυσούν στην περιοχή.

share post to:
Author