Πράγα: Η Παραμυθένια Πόλη

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Η Πράγα, είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας. Πρόκειται για μια πόλη που συνδυάζει πλούσια ιστορία και αξιοθέατα, έντονη νυχτερινή ζωή και διασκέδαση, καλό φαγητό, μεγάλα πάρκα και ρομαντική ατμόσφαιρα. Έχει πολλά πράγματα που μπορείς να δεις και να κάνεις.

Η Πράγα λοιπόν, είναι μια μαγική μητρόπολη που συνδυάζει εξαίσια τα καλύτερα χαρακτηριστικά κάθε μεγάλης ευρωπαϊκής πόλης και είναι ένα από τα καλύτερα μέρη που μπορείς να επισκεφθείς στην Τσέχικη Δημοκρατία.

Αξιοθέατα στην Πράγα

Γέφυρα του Καρόλου (Charles Bridge)

Είναι μία από τις πλέον φημισμένες αψιδωτές και ιστορικές γέφυρες της Ευρώπης. Βρίσκεται στον ποταμό Μολδάβα στο κέντρο της Πράγας. Πρόκειται για την πιο εικονική γέφυρα στην Πράγα καθώς είναι και η πιο δημοφιλής για τους επισκέπτες. Ο βασιλιάς Κάρολος Δ’ ανέθεσε την κατασκευή της γέφυρας, οι εργασίες ξεκίνησαν το 1357 και ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 15ου αιώνα. Κατά μήκος της γέφυρας, υπάρχουν 30 διαφορετικά μπαρόκ αγάλματα αγίων. Η καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε τη Γέφυρα του Καρόλου είναι το πρώτο πράγμα το πρωί, όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε να έχετε την ευκαιρία να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες και να απολαύσετε τη θέα χωρίς εκατοντάδες τουρίστες!

Η Πλατεία της Παλιάς Πόλης (Old Town Square)

Είναι μια ιστορική πλατεία της Τσεχικής Δημοκρατίας, στην περιοχή της Παλιάς Πόλης της Πράγας. Βρίσκεται ανάμεσα στην πλατεία Wenceslas και τη Γέφυρα του Καρόλου.

Αστρονομικό Ρολόι

Ορδές τουριστών συρρέουν στην πλατεία της Παλιάς Πόλης για το Αστρονομικό Ρολόι που είναι χτισμένο στο δημαρχείο. Το Αστρονομικό Ρολόι, το οποίο έχει γίνει το σύμβολο της Πράγας, κατασκευάστηκε το 1410. Αυτό το καθιστά το παλαιότερο αστρονομικό ρολόι που εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα. Τα διαφορετικά σύμβολα στο ρολόι αντιπροσωπεύουν τις φάσεις της σελήνης, τις εποχές και μερικές χριστιανικές γιορτές.

Κάστρο

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα του κόσμου. Όταν θα το επισκεφθείτε αφιερώστε χρόνο για να απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης και του ποταμού από κάτω.

Καθεδρικός του Αγίου Βίτου

Ο γοτθικός Καθεδρικός Ναός των Αγίων Βίτου, Βεγκεσλάου και Αδαλβέρτου στην Πράγα αποτελεί το σημαντικότερο εθνικό μνημείο της Τσεχίας. Βρίσκεται μέσα στα τείχη του συγκροτήματος του Κάστρου.

Φαγητό στην Πράγα

Trdelník

Το τρντέλνικ, ή στα ελληνικά αναφερόμενο ως καμινάδα λόγω του σχήματός του, δεν είναι πραγματικά αυθεντική τσέχικη κουζίνα, καθώς έχει αρχική προέλευση από τη Ρουμανία και συγκεκριμένα την ουγγρόφωνη περιοχή της Τρανσυλβανίας. Ουσιαστικά, είναι ένα μεγάλο κομμάτι ζύμης ζαχαροπλαστικής που τυλίγεται γύρω από ένα ραβδί και στη συνέχεια ψήνεται σε ανοιχτή φλόγα. Θα βρείτε πολλές γλυκές επικαλύψεις σε αυτό, αλλά παραδοσιακά πασπαλίζεται με ζάχαρη, κανέλα και μερικές φορές ξηρούς καρπούς.

Chlebícky

Είναι ένα είδος ανοιχτού σάντουιτς στην τσέχικη και τη σλοβακική κουζίνα. Χρησιμοποιούνται διάφορα γαρνίρισμα και γαρνιτούρες και συχνά σερβίρονται ως ορεκτικό ή σαν σνακ.

Svickova

Πρόκειται για ένα φαγητό που φτιάχνουν πολύ συχνά στα σπίτια της Τσεχίας. Αποτελείται από μοσχάρι, σάλτσα λαχανικών, dumplings, μια φέτα λεμονιού και σάλτσα κράνμπερι.

Μπύρα

Μια γαστρονομική εξερεύνηση τσέχικου φαγητού θα ήταν ελλιπής χωρίς να εστιάσετε στη μπύρα στην Πράγα. Θα βρείτε πολλές ποικιλίες.Όταν επισκεφτείτε την Πράγα λοιπόν, δοκιμάστε όσες περισσότερες τσέχικες μπύρες μπορείτε.

Η Πράγα είναι μια πόλη γεμάτη εκπλήξεις και επιλογές. Παρά το πλήθος τουριστών που την επισκέπτονται συνεχώς, η ομορφιά της και η αύρα της την καθιστά ένα μοναδικό προορισμό. Ένα ταξίδι σε αυτή σίγουρα θα διευρύνει τους ταξιδιωτικούς σας ορίζοντες. Είναι ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου, ωστόσο το χειμώνα πιάνει σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Author