Παξοί: το Κόσμημα του Ιονίου

Από την ομάδα του positivelife.gr

Οι Παξοί αποτελούν το πιο ειδυλλιακό μέρος για να επισκεφτείτε στο Ιόνιο και να απολαύσετε τις διακοπές σας. Τα γραφικά ψαροχώρια, οι εκπληκτικές παραλίες και η αίσθηση της πολυτέλειας που αποπνέει το νησί δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα. Ο Γάιος είναι το κεντρικό λιμάνι και η πρωτεύουσα των Παξών, όπου προσφέρει πολλές επιλογές για φαγητό, ποτό και διαμονή.

Παρόλο που οι Παξοί είναι το μικρότερο νησί του Ιονίου Πελάγους, προσφέρουν πολλές επιλογές για δραστηριότητες πέρα από τις μαγευτικές του παραλίες. Μπορείτε να θαυμάσετε το κάστρο του Αγίου Νικολάου το οποίο βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του Γάιου και έχει κηρυχθεί ως διατηρητέο μνημείο. Το νησί προσφέρεται για χαλάρωση στις ιαματικές πηγές του Οζιά, του Γιαννά και της Γλυφάδας, πεζοπορία μέσα από τους ελαιώνες και καταδύσεις για να θαυμάσετε τον εντυπωσιακό βυθό των Παξών!

Στη βόρεια πλευρά του νησιού, βρίσκεται ο γραφικός οικισμός της Λάκκας με παραδοσιακά σπίτια, στενά σοκάκια και στενές πλατείες που ταξιδεύουν τον επισκέπτη. Εκεί, δεσπόζει και ο επιβλητικός Φάρος απ’ όπου μπορείτε να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα, η θαλάσσια σπηλιά της Υπαπαντής και το σπίτι του Ντριχούτση, αξιόλογο δείγμα επτανησιακής αρχιτεκτονικής.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον Ορθόλιθο, τον εντυπωσιακό κατακόρυφο βράχο μέσα στη θάλασσα και το επιβλητικό βραχώδες τοπίο του Ερημίτη.

Οι πιο γνωστές και ενδιαφέρουσες παραλίες των Παξών με τα καταγάλανα νερά είναι ο Ερημίτης, το Χαραμή, το Κηπιάδι και το Μαρμάρι, οι οποίες όμως δεν είναι οργανωμένες και αν τις επισκεφτείτε πρέπει να φροντίσετε να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό καθώς η σκιά των δέντρων δεν είναι αρκετή για πολλές ώρες.

Υπάρχουν όμως και οργανωμένες παραλίες που μπορείτε και αξίζει να επισκεφτείτε, όπως το Μονοδένδρι, η Κακή Λαγκάδα και το Μογγονήσι.

Must προορισμός είναι το παραδεισένιο νησάκι των Αντίπαξων στο οποίο μπορείτε να φτάσετε από το λιμάνι, αλλά και τους περισσότερους οικισμούς των Παξών. Μπορείτε να επιβιβαστείτε σε κάποιο καραβάκι ή και με ιδιωτικό σκάφος. Το νησί είναι καταπράσινο και διαθέτει ονειρικές παραλίες με τιρκουάζ νερά που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Οι Παξοί προσφέρονται τόσο για μεσογειακές, όσο και για Ευρωπαϊκές γεύσεις. Δοκιμάστε γεύσεις από Ιταλία στο ‘’Fanalino Restaurant Bar’’, γεύσεις ελληνικές στο εστιατόριο ‘’Το Παξοιμάδι’’ και γεύσεις από κοινού διεθνής και παραδοσιακές στο εστιατόριο ‘’Thalassa’’.

Αφεθείτε στους ήρεμους και απλούς ρυθμούς του νησιού. Οι Παξοί είναι για ξεκούραση, ήλιο, φαγητό και χαλάρωση.

Ταξιδέψτε στους Παξούς με την Kerkyra Seaways. Κάντε την online κράτησή σας τώρα.

Author