Πάτμος : «Το Νησί της Αποκάλυψης»

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Το νησί της Πάτμου, γνωστό και ως «νησί της αποκάλυψης», έχει έντονο πνευματικό χαρακτήρα. Είναι όμως και ένα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά για να επισκεφθείς. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος εμπνεύστηκε τη συγγραφή του Βιβλίου της Αποκάλυψης μέσα σε ένα σπήλαιο στην Πάτμο. Σήμερα, το λεγόμενο «Σπήλαιο της Αποκάλυψης» είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα του νησιού. 

Η Χώρα, η πρωτεύουσα της Πάτμου δεν είναι μόνο το κέντρο των δραστηριοτήτων του νησιού αλλά και ένα πολύ γοητευτικό χωριό. Τα στενά σοκάκια του και η εκπληκτική θέα στο Αιγαίο το κάνουν ιδανικό μέρος για περιπλάνηση. Είναι χτισμένη κάτω και γύρω από το μοναστήρι. Χαρακτηρίζεται από ασβεστωμένα σπίτια, στενά σοκάκια και μερικές αρχοντικές κατοικίες.

Η Σκάλα είναι το λιμάνι του νησιού της Πάτμου και είναι το κύριο σημείο άφιξης για τους περισσότερους επισκέπτες. Είναι επίσης το μέρος όπου μπορείτε να κανονίσετε κρατήσεις εκδρομών και ενοικίαση αυτοκινήτου.

C:\Users\Kilobyte\Google Drive\2020\positivelife.gr\άρθρα\book club  - TRAVEL-MUSIC\ΤΑΞΙΔΙΑ\3 πάτμος\λιμάνι σκάλα.jpg

Μέρη για να επισκεφθείτε 

Αυτό το πανέμορφο νησί είναι ένας δημοφιλής θρησκευτικός προορισμός, με προσκυνητές που έρχονται να επισκεφθούν τη Μονή του Αγίου Ιωάννη και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης. Αυτά τα δύο μνημεία είναι τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Πάτμου.

C:\Users\Kilobyte\Google Drive\2020\positivelife.gr\άρθρα\book club  - TRAVEL-MUSIC\ΤΑΞΙΔΙΑ\3 πάτμος\σπηλαιο.jpg

Οι Αρκιοί και το Μαράθι είναι δύο απομακρυσμένα νησιά που συνδέονται καθημερινά με την Πάτμο ακτοπλοϊκώς. Έχουν λίγους κατοίκους και είναι γνωστά για τις κρυστάλλινες παραλίες τους, οι οποίες προσεγγίζονται μόνο με τα πόδια. 

C:\Users\Kilobyte\Google Drive\2020\positivelife.gr\άρθρα\book club  - TRAVEL-MUSIC\ΤΑΞΙΔΙΑ\3 πάτμος\αρκιοι-νησι.jpg
C:\Users\Kilobyte\Google Drive\2020\positivelife.gr\άρθρα\book club  - TRAVEL-MUSIC\ΤΑΞΙΔΙΑ\3 πάτμος\μαραθι.jpg

Το Αγαθονήσι είναι το βορειότερο νησί των Δωδεκανήσων. Είναι ένα μικροσκοπικό νησί με λίγους κατοίκους. Οι τουριστικές ανέσεις είναι λίγες καθώς δεν είναι καθόλου τουριστικά ανεπτυγμένο. Ωστόσο, είναι ιδανικό για λίγη χαλάρωση και αξίζει να το επισκεφθείτε. 

C:\Users\Kilobyte\Google Drive\2020\positivelife.gr\άρθρα\book club  - TRAVEL-MUSIC\ΤΑΞΙΔΙΑ\3 πάτμος\αγαθωνησι.jpg

Παραλίες 

Οι πιο οργανωμένες παραλίες στην Πάτμο είναι ο Κάμπος, το Άγριο Λιβάδι και το Λιβάδι Γερανού. Υπάρχουν επίσης πολλές παραλίες της Πάτμου με λιγότερες παροχές αλλά είναι άκρως εντυπωσιακές και πλούσιες σε φυσική ομορφιά. Η πλειονότητα των παραλιών της Πάτμου είναι προσβάσιμη με τα πόδια από τη Σκάλα. Η παραλία Πέτρα  βρίσκεται κοντά στον Γροίκο. Ο γραφικός κολπίσκος, το Μελόι, έχει αμμώδη παραλία με αλμυρίκια κατά μήκος της και μια μικρή ταβέρνα στο ένα της άκρο. Η Ψιλή Άμμος είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες της Πάτμου. Η απαλή άμμος και τα καθαρά νερά της προσελκύουν πολλούς επισκέπτες σε αυτή την παραλία. Οι παραλίες Λιγγίνου, βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νησιού και φημίζονται για τα πεντακάθαρα νερά και την ηρεμία που προσφέρουν. Η παραλία Βαγιά βρίσκεται 7χλμ. βορειοανατολικά της Σκάλας και είναι παραλία με βότσαλα.

C:\Users\Kilobyte\Google Drive\2020\positivelife.gr\άρθρα\book club  - TRAVEL-MUSIC\ΤΑΞΙΔΙΑ\3 πάτμος\9 ΚΑΜΠΟΣ.jpg
C:\Users\Kilobyte\Google Drive\2020\positivelife.gr\άρθρα\book club  - TRAVEL-MUSIC\ΤΑΞΙΔΙΑ\3 πάτμος\10 ΠΑΝΑΓΙΑ-ΓΕΡΑΝΟΥ.jpg
C:\Users\Kilobyte\Google Drive\2020\positivelife.gr\άρθρα\book club  - TRAVEL-MUSIC\ΤΑΞΙΔΙΑ\3 πάτμος\11 πετρα.jpg
C:\Users\Kilobyte\Google Drive\2020\positivelife.gr\άρθρα\book club  - TRAVEL-MUSIC\ΤΑΞΙΔΙΑ\3 πάτμος\13 ΨΙΛΗ-ΑΜΜΟΣ.jpg
C:\Users\Kilobyte\Google Drive\2020\positivelife.gr\άρθρα\book club  - TRAVEL-MUSIC\ΤΑΞΙΔΙΑ\3 πάτμος\14 ΔΙΔΥΜΕΣ λιγγινου.jpg

Διασκέδαση και φαγητό 

Τα μέρη για φαγητό και ποτό στην Πάτμο είναι πολλά και κυρίως συγκεντρωμένα στη Χώρα και τη Σκάλα. Υπάρχουν επίσης λίγα μέρη σε λιγότερο δημοφιλή σημεία για ακόμα πιο χαλαρωτικές και ιδιωτικές στιγμές. 

Το νησί της Πάτμου είναι ένα από εκείνα τα πανέμορφα ελληνικά νησιά που μόλις το επισκεφτείτε, θα θέλετε να επιστρέψετε ξανά και ξανά. Αν είστε από αυτούς που εκτιμούν το καλό φαγητό, την υπέροχη θέα, τις εντυπωσιακές παραλίες και θέλετε χαλαρωτικές διακοπές, τότε αυτό είναι το μέρος για εσάς.

Author