Palau: O Παρθένος Παράδεισος

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Το Παλάου είναι ένα μικρό αρχιπέλαγος στη Μικρονησία και βρίσκεται στο δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Αποτελείται από πανέμορφα νησιά και κατατάσσεται στις χώρες με τις λιγότερες επισκέψεις στον κόσμο λόγω της απομακρυσμένης τοποθεσίας και των λιγοστών πτήσεων. Αν αναζητάτε ένα ήσυχο μέρος για διακοπές με μοναδικά τοπία το Palau είναι ο ιδανικός προορισμός.

Η πόλη Koror είναι η μεγαλύτερη πόλη και το εμπορικό κέντρο στο Παλάου, που φιλοξενεί περίπου το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας, που βρίσκεται στο νησί Oreor.

Οι καταδυτικές τοποθεσίες στο Παλάου θεωρούνται οι καλύτερες τοποθεσίες καταδύσεων στον κόσμο, επομένως είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των καταδύσεων. Εκτός όμως από καταδύσεις, υπάρχουν και άλλα όμορφα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε. Παρακάτω στο κείμενο θα βρείτε κάποια από αυτά.

Jellyfish Lake

Η λίμνη Jellyfish ή Eil Malk είναι ίσως ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στο Παλάου. Είναι γνωστό για εκατομμύρια χρυσές μέδουσες που μεταναστεύουν καθημερινά στη λίμνη. Αυτές οι χρυσές μέδουσες είναι ακίνδυνες, γεγονός που κάνει το κολύμπι μαζί τους μια απολαυστική εμπειρία. Η κολύμβηση με αναπνευστήρα σε αυτή την εκπληκτική λίμνη είναι μια από αυτές τις μαγικές εμπειρίες που θα ζήσετε στη ζωή σας. Η λίμνη Jellyfish βρίσκεται στα Rock Islands – όπου βρίσκονται οι περισσότεροι τουριστικοί προορισμοί του Παλάου.

Rock Islands

Τα νησιά Rock του Παλάου, που ονομάζονται επίσης Chelbacheb, είναι μια συλλογή εκατοντάδων μικρών ασβεστόλιθων ή κοραλλιογενών εξεγέρσεων στη νότια λιμνοθάλασσα του Παλάου μεταξύ Koror και Peleliu, και είναι μνημείο κληρονομιάς της UNESCO. Αυτά τα περίπου 300 νησιά αποτελούν την πλειοψηφία των τουριστικών σημείων του Παλάου. Τα νησιά αυτά φημίζονται για το μοναδικό γεωλογικό σχηματισμό τους και τη θεαματική θαλάσσια ζωή στα υδάτινα σώματα που τα περιβάλλουν. Είναι ένας προορισμός παγκόσμιας κλάσης για κολύμβηση με αναπνευστήρα, καταδύσεις και κολύμπι.

Milky Way Lagoon

Το Milky Way στο Παλάου είναι ένα από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε και μια από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στα Rock Islands. Εκτός από τα υπέροχα τιρκουάζ νερά και το πανέμορφο τοπίο, το μέρος φημίζεται για την λευκή λάσπη που λέγεται ότι σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι μετά την εφαρμογή της στο πρόσωπο και στο σώμα.

Kayangel Island

Bρίσκεται στο βορειότερο μέρος του Παλάου. Είναι γνωστό για τις όμορφες λευκές παραλίες και το σχεδόν ακατοίκητο νησί του. Μπορείτε να πάτε στο νησί με ιδιωτικό σκάφος.

Καταδύσεις

Οι καταδύσεις στο Παλάου είναι εξαίσιες και σίγουρα από τις καλύτερες στον κόσμο. H πιο δημοφιλής τοποθεσία καταδύσεων στο Παλάου, το Blue Corner. Αν λοιπόν επιλέξετε να κάνετε κατάδυση στο Παλάου σίγουρα θα δείτε πλήθος θαλάσσιας ζωής και πράγματα που δεν έχετε ξανά δει ποτέ. Η εμπειρία θα είναι απλά θεαματική!

Μουσείο Etpison

Εκτός από τα μοναδικά τοπία και τις παραλίες το Παλάου έχει πλούσιες παραδόσεις και ιστορία. Το Μουσείο Etpison είναι ένα πολιτιστικό μουσείο στο Koror του Παλάου. Εκθέτει τεχνουργήματα, κειμήλια, αρχαία από την ιστορία της χώρας. Διαθέτει επίσης καταστήματα με είδη δώρων όπου μπορείτε να αγοράσετε τοπικά προϊόντα.

Το Παλάου είναι πραγματικά ένας παρθένος παράδεισος. Είναι η τέλεια τοποθεσία αν θέλετε χαλαρωτικές διακοπές, με όμορφα τοπία, καταγάλανα νερά, φιλόξενους ντόπιους, αλλά επιθυμείτε να δοκιμάσετε και διάφορες δραστηριότητες.

Author