Γιατί να Επιλέξεις τα Retreats στις Διακοπές σου;

Από την ομάδα του positivelife.gr.

Οι πετυχημένες διακοπές περιλαμβάνουν ξεκούραση, αναζωογόνηση και ανανέωση, 3 στοιχεία που τα retreats διαθέτουν στο έπακρο!

Τι είναι τα retreats;

Τα retreats είναι μέρη όπου προσφέρονται για να αποδράσετε από την καθημερινότητα και το μόνιμο άγχος και να αφεθείτε σε πιο χαλαρές καταστάσεις οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και την πνευματικότητα, όπως το διαλογισμό ή τη yoga.

Στον κόσμο της ευεξίας, τα retreats κατέχουν μία ισχυρή θέση στις προτιμήσεις όσων πάνε διακοπές και θέλουν να χαλαρώσουν. Πρόκειται για θέρετρα τα οποία αν και διαθέτουν πολυτέλειες, κρατούν μακριά τις ψηφιακές ανέσεις και απευθύνονται σε όσους θέλουν να κάνουν μία ενδοσκόπηση.

Γιατί τα retreats είναι ανάρπαστα;

Ο λόγος που οι εναλλακτικές αυτές διακοπές έχουν γίνει τόσο της μόδας είναι γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στην εξερεύνηση και ανακάλυψη του εσωτερικού τους κόσμου και στην αγάπη προς τη φύση.

Η απόδραση από την καθημερινότητα και τη κουραστική ρουτίνα έχει παρατηρηθεί ότι προσφέρει μακροπρόθεσμα οφέλη στον οργανισμό του ανθρώπου. Στα retreats μπορείτε να έχετε τον προσωπικό σας χώρο και χρόνο να απολαύσετε τη φύση, να νιώσετε τον αέρα να χτυπάει το πρόσωπό σας ενώ ταυτόχρονα θα κάνετε διαλογισμό ή κάποιο χαλαρωτικό μασάζ.

Ειδικά μετά από την περίοδο της πανδημίας, η ανάγκη του ανθρώπου για επαφή με το φυσικό περιβάλλον είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Επιστημονικές έρευνες έχουν αναδείξει τη συμβολή της φύσης στη μείωση της κορτιζόλης , μιας ορμόνης που είναι υπεύθυνη για το στρες. Αυτές οι μέρες χαλάρωσης σε κάποιο ησυχαστήριο μπορούν να σας δώσουν πραγματικά το boost που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Ας μη ξεχνάμε και τη σημασία της παρέας. Είναι σίγουρο ότι τα άτομα που επισκέπτονται τα retreats έχουν παρόμοιες ανάγκες και ανησυχίες με εσάς. Το κοινό αυτό πλαίσιο, είναι πολύ πιθανό να σας φέρει κοντά και να δημιουργήσετε νέες κοινωνικές συναναστροφές. Μάλιστα, τα ομαδικά προγράμματα διαλογισμού, yoga κλπ. δραστηριοτήτων ευνοούν αυτή τη συνθήκη.

Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, τα retreats διαθέτουν συνήθως και έμπειρους επαγγελματίες. Γυμναστές, yoga trainers είναι μόνο μερικές από τις ιδιότητες που μπορείτε να συναντήσετε σε ένα τέτοιο προορισμό διακοπών. Αρπάξτε την ευκαιρία να μάθετε τεχνικές ηρεμίας, διαλογισμού ή εμπλουτίστε τη προπόνησή σας με νέες ασκήσεις, τις οποίες μπορείτε να εντάξετε και στην καθημερινότητά σας και μετά το πέρας των διακοπών σας.

Υπάρχουν retreats στην Ελλάδα;

Αν και μόλις τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα ανακάλυψε τα οφέλη των retreats, ήδη υπάρχουν αρκετά καταφύγια ευεξίας που προσφέρουν χαλαρές διακοπές. Η Πελοπόννησος και η νησιωτική Ελλάδα είναι τα πιο δημοφιλή μέρη όπου μπορεί κάποιος ταξιδιώτης να απολαύσει πανέμορφα retreats. Κάποια είναι υπερπολυτελή και διαθέτουν ανέσεις που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από αντίστοιχα του εξωτερικού και κάποια εστιάζουν περισσότερο την απλότητα.

Μήπως φέτος είναι η ευκαιρία να ανακαλύψετε τη μαγεία που υπάρχει γύρω μας στη φύση και να στραφείτε σε πιο ήρεμους ρυθμούς επιλέγοντας ένα retreat για τις διακοπές σας; Αρπάξτε την ευκαιρία και προσφέρετε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να τον μάθετε καλύτερα ώστε να νιώθετε ακόμα πιο δυνατοί για την συνέχεια.

Author