Διακοπές με Αυτοκινούμενο Tροχόσπιτο, το Νέο Trend!

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Τι είναι αυτό το νέο trend στις διακοπές παγκοσμίως και γιατί όπως φαίνεται κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στον Ελληνικό ταξιδιωτικό χάρτη.

Ο κορονοϊός και η πανδημία, ώθησαν όλο και περισσότερους λάτρεις των ταξιδιών να σκεφτούν τις διακοπές με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο. Γιατί; Προσφέρει δύο από τα πιο σημαντικά συστατικά των πετυχημένων ταξιδιών: Ασφάλεια και ελευθερία.

Την ίδια στιγμή που ο φόβος για τις μετακινήσεις σε διάφορες χώρες ή και πόλεις του κόσμου είναι αμείωτος, τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα φαίνεται να αποτελούν την καλύτερη λύση. Πρόκειται για έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με όλα όσα μπορεί να χρειαστεί ένας ταξιδιώτης είτε για μικρές είτε για μεγάλες αποστάσεις: Διαθέτει κρεβάτια, χώρο χαλάρωσης, εγκαταστάσεις υγιεινής κλπ.

Και ενώ στη Βόρεια Ευρώπη, οι φίλοι των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων είναι πολλοί, στην Ελλάδα, η τάση αυτή άρχισε να βρίσκει έντονα υποστηρικτές από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά.

Ο Έλληνας πλέον ψάχνει τρόπους να κάνει τις διακοπές του με μεγαλύτερη ασφάλεια, χωρίς να εμπλέκεται με πολύ κόσμο όπως θα έκανε σε ενδεχόμενα ταξίδια με άλλα μεταφορικά μέσα, π.χ. με αεροπλάνο ή με πλοίο.

Επειδή όμως η αγορά αυτοκινούμενου τροχόσπιτου δεν είναι οικονομικά προσιτή για όλους, υπάρχει η πολύ καλή και συμφέρουσα λύση της ενοικίασης του.

Ρεκόρ πωλήσεων αυτοκινούμενων τροχόσπιτων
Η αυτονομία που παρέχει μία τροχοβίλα σε συνδυασμό με την ασφάλεια, είναι ο συνδυασμός που εκτόξευσε τις πωλήσεις των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον διευθυντή μάρκετινγκ της Hymer, μίας από τις σπουδαιότερες κατασκευάστριες εταιρίες αυτοκινούμενων, τον Μάιο που πέρασε, η εταιρία αύξησε τον τζίρο της κατά 16%, κυκλοφορόντας 10.000 νέα οχήματα.

Αυτοκινούμενα Τροχόσπιτα…η εδραίωσή του και στην Ελλάδα!
Και επειδή κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η πανδημία θα περάσει κάποια στιγμή, επομένως γιατί να επενδύσει σε ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, η απάντηση είναι απλή: Το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο υπήρχε από παλιά, απλά ο Έλληνας το ανακαλύπτει τώρα με αφορμή τη πανδημία. Μπορεί στην Ελλάδα να ανακαλύψαμε τον τελευταίο χρόνο αυτό τον τρόπο διακοπών, δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπήρχε και πριν. Γάλλοι και Γερμανοί, επιλέγουν το τροχόσπιτο ως κύρια επιλογή διακοπών εδώ και χρόνια. Οι ομορφιές που έχει η Ελλάδα είναι ανεξάντλητες και είναι πολύ πιο προσιτό και εύκολο να τις ανακαλύψει κανείς με την άνεση που προσφέρει ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, παρά με οτιδήποτε άλλο. Μάλιστα, η χώρα μας χάρη στο καιρό της αλλά και στην ασφάλεια που διαθέτει, είναι ο Νο1 ταξιδιωτικός προορισμός με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο στην Ευρώπη.

Με το τροχόσπιτο μπορείτε να διαλέξετε ανά πάσα στιγμή το πόσο καιρό θα καθίσετε σε ένα μέρος, χωρίς να έχετε το άγχος της διαμονής. Η εναλλαγή βουνού και θάλασσας, τα αρχαιολογικά μέρη και η φυσική ομορφιά που υπάρχει σε αφθονία στην Ελλάδα, είναι εδώ και περιμένουν τον κάθε τουρίστα να τα ανακαλύψει!

Ήδη για το καλοκαίρι που έρχεται, φαίνεται ότι ολοένα και περισσότεροι Έλληνες σκέφτονται το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο ως το βασικό μέσο μετακινήσεών τους για να απολαύσουν ξέγνοιαστες διακοπές χωρίς άγχος και δεσμεύσεις!

Η πανδημία ήταν μόνο η αφορμή για τους Έλληνες να γνωρίσουν το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο ως τρόπο διακοπών. Μάλιστα, αν κρίνουμε με βάση τα ταξιδιωτικά στατιστικά για φέτος, φαίνεται ότι η εδραίωση του αυτοκινούμενου τροχόσπιτου στην Ελλάδα, είναι πιο κοντά από ποτέ.

share post to:
Author