Μπουένος Άιρες: Ταξίδι στη Φλογερή Πρωτεύουσα της Αργεντινής

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Το Μπουένος Άιρες είναι η πρωτεύουσα της Αργεντινής και η μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι στη χώρα. Το Μπουένος Άιρες είναι μια πόλη που δε μοιάζει με καμία άλλη. Μια πόλη με ταγκό, φαγητό, ψώνια και νυχτερινή ζωή.Η πόλη είναι η κατάλληλη επιλογή για όσους αγαπούν τη μουσική, το φαγητό, τον χορό και ζεστούς και φιλικούς ανθρώπους. Η επίσκεψη στο Μπουένος Άιρες θα σας αφήσει με απίστευτες εμπειρίες. Η πόλη είναι γεμάτη ιστορία, όμορφη αρχιτεκτονική, καταπράσινα πάρκα και νυχτερινή ζωή.

Πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε στο Μπουένος Άιρες

Plaza De Mayo

Η Plaza de Mayo είναι η κεντρική πλατεία στο Μπουένος Άιρες που χτίστηκε από Ισπανούς κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας. Περπατώντας στο κέντρο της πόλης, δε μπορείτε να παραλείψετε την πλατεία, όπου έλαβαν χώρα πολλά σημαντικά γεγονότα στην ιστορία της χώρας. Είναι ένα μέρος εξουσίας γιατί μπορείτε να βρείτε εδώ πολλά κυβερνητικά και διοικητικά κτίρια. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα κτίρια στην πλατεία είναι το Casa Rosada, γνωστό και ως Pink House, το οποίο χρησιμεύει και ως έδρα του προέδρου.

Teatro Colón

Το Teatro Colón είναι η κύρια όπερα στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Θεωρείται μία από τις δέκα καλύτερες όπερες στον κόσμο από την National Geographic. Το κτίριο είναι φωτογενές από έξω, αλλά αν θέλετε να δείτε το μαγευτικό εσωτερικό, πρέπει είτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο για την όπερα, είτε μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση στην πόλη που περιλαμβάνει και την επίσκεψη του θεάτρου. Το Teatro Colon βρίσκεται στην Plaza Lavalle, όπου μπορείτε να βρείτε άλλα όμορφα κτίρια και πράσινο στη μέση της πλατείας, όπου οι ντόπιοι θέλουν να καθίσουν, να ξεκουραστούν ή να κάνουν πικνίκ.

Milongas (Χορευτικές εκδηλώσεις)

Δε μπορείτε να παραλείψετε τη γειτονιά του Τάνγκο, το Σαν Τέλμο, καθώς το τάνγκο είναι η ζωή και η ψυχή αυτής της πόλης και πουθενά δε μπορείς να το δεις να εμφανίζεται καλύτερα από αυτές τις άτυπες συγκεντρώσεις που γίνονται κάθε μέρα.

La Boca

Ένα από τα πιο τουριστικά μέρη του Μπουένος Άιρες είναι η ιταλική γειτονιά La Boca. Αυτό το τμήμα της πρωτεύουσας ήταν κάποτε μια από τις φτωχότερες περιοχές. Η La Boca είναι μια παραδοσιακή γειτονιά με μερικούς πολύχρωμους φωτογενείς δρόμους, χίπστερ καφέ, καταστήματα με έργα τέχνης, τάνγκο και ποδόσφαιρο. Η κοινότητα είναι επίσης ένα σπίτι για την πιο διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα της Αργεντινής, Μπόκα Τζούνιορς, και οι αληθινοί οπαδοί μπορούν να επισκεφθούν το στάδιο σε μια ξενάγηση.

Plaza General San Martin

Η Plaza General San Martin είναι μια άλλη αξιοσημείωτη πλατεία στο Μπουένος Άιρες στην περιοχή Retiro. Αντί για επίσημη πλατεία, αυτή η πλατεία μοιάζει περισσότερο με πάρκο.

Ara Presidente Sarmiento

Το Ara Presidente Sarmiento είναι ένα ναυτικό μουσείο που βρίσκεται σε ένα σκάφος που μπορείτε να δείτε όταν πλησιάζετε τη Γέφυρα των Γυναικών και είναι ένα ενδιαφέρον θέαμα ακόμα και όταν δεν σκοπεύετε να πάτε μέσα.

Καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε το Μπουένος Άιρες

Όπως στα περισσότερα μέρη, το φθινόπωρο και η άνοιξη και προσφέρουν τον καλύτερο καιρό. Η άνοιξη είναι ιδανική για να επισκεφθείτε το Μπουένος Άιρες. Τα μωβ λουλούδια jacaranda αρχίζουν να ανθίζουν σε όλη την πόλη, καλύπτοντας τους δρόμους και τα πάρκα με τόνους λεβάντας. Το φθινόπωρο είναι μια άλλη εξαιρετική εποχή για να το επισκεφθείτε.

Τα πολυώροφα κτίρια, οι λάτιν νύχτες, οι πολυσύχναστες λεωφόροι, οι milongas (χορευτικές εκδηλώσεις) και οι καφετέριες στο δρόμο ενώνονται για να δημιουργήσουν αυτή τη δυναμική πόλη. Η φλογερή λατινική καρδιά του Μπουένος Άιρες καίει πιο λαμπερά καθώς πέφτει η νύχτα και άνδρες και γυναίκες συγκεντρώνονται σε πλατείες και πάρκα της πόλης για νύχτες γεμάτες τάνγκο.

Author