10 Τop Προορισμοί για Scuba Diving στην Ελλάδα

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Αν θέλετε οι διακοπές σας να μπορούν να συνδυαστούν με το αγαπημένο σας scuba diving τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε ένα από τα παρακάτω μέρη της Ελλάδας τα οποία είναι κατάλληλα για κατάδυση.

Ο υποβρύχιος κόσμος των ελληνικών θαλασσών είναι πλούσιος και συναρπαστικός και σας περιμένει να τον ανακαλύψετε. Δεν είναι τυχαίο που scuba divers από όλο τον κόσμο επιλέγουν την χώρα μας για να κάνουν τις καταδύσεις τους.

Υπόγειες σπηλιές, έντονα χρώματα, ψάρια, φυτά και πλάσματα του βυθού είναι μόνο μερικά πράγματα που θα έχετε την τύχη να δείτε εφόσον αποφασίσετε να κάνετε scuba diving στην Ελλάδα.

Πάμε να δούμε τα πιο συναρπαστικά μέρη που αξίζει να κάνετε κατάδυση!

Άνδρος

Στο πανέμορφο νησί της Άνδρου και σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα, μπορείτε να κάνετε τις διακοπές σας και παράλληλα να ξεκινήσετε τις καταδύσεις σας στο λιμάνι του Γαυρίου. Το μέρος προσφέρεται τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους δύτες.

Χίος

Τα υποθαλάσσια σπήλαια και το πλούσιο υφαλογενή περιβάλλον καθιστούν την Χίο αγαπημένο προορισμό των scuba divers. Ειδικά όσοι αποφασίσουν να ξεκινήσουν τώρα την ενασχόλησή τους με τις καταδύσεις, η Χίος είναι ιδανική αφού τα νερά τους έχουν καλή ορατότητα.

Σαντορίνη

Η Σαντορίνη δεν φημίζεται μόνο για το ηλιοβασίλεμα και τους γάμους που γίνονται στο νησί, αλλά και για το πλούσιο υποθαλάσσιο τοπίο της. Χάρη στο ηφαίστειο που υπάρχει, ο βυθός διαθέτει μοναδική γοητεία. Αν και όλο το νησί έχει μέρη για καταδύσεις, το ακρωτήρι Τρυπητή αλλά και ο Ταξιάρχης με το ναυάγιο είναι από τα αγαπημένα των scuba divers.

Νότιο Πήλιο

Στη μύτη του Πηλίου, στο Τρίκερι, βρίσκεται ένα από τα πλέον σύγχρονα εκπαιδευτικά κέντρα καταδύσεων. Η ιδιαίτερη γεωγραφική θέση συντελεί ώστε η περιοχή να διαθέτει εξαιρετικά πλούσια υποβρύχια βιοποικιλότητα. Ένα επιπλέον θετικό στοιχείο που προσφέρει το μέρος είναι ότι μπορείτε να συνδυάσετε διακοπές σε βουνό και θάλασσα.

Ζάκυνθος

Ο βυθός της Ζακύνθου αποτελεί παράδεισο για τους απανταχού δύτες. Πλούσια χλωρίδα και πανίδα και τα τιρκουάζ νερά στις σπηλιές δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλοντα χώρο για βουτιές και εξερεύνηση του βυθού. Το πιο ωραίο μέρος στο νησί και αυτό που επιλέγουν οι περισσότεροι για τις καταδύσεις τους είναι ο Λαγανάς. Εκεί μάλιστα αν είστε τυχεροί μπορείτε να θαυμάσετε από κοντά κάποια θαλάσσια χελώνα Καρέτα – Καρέτα.

Χαλκιδική

Το καλύτερο μέρος για κατάδυση στην Βόρεια Ελλάδα είναι σίγουρα η Χαλκιδική. Ειδικά το δεύτερο πόδι της, η Σιθωνία, διαθέτει εξαιρετικά μέρη και κόλπους για να συνδυάσετε διακοπές με scuba diving. Τα εκπαιδευτικά κέντρα που υπάρχουν είναι πολλά και περιμένουν να σας εκπαιδεύσουν ώστε να απολαύσετε αυτό το θαλάσσιο σπορ.

Κρήτη

Το μεγαλύτερο νησί της χώρας, η Κρήτη, διαθέτει πλούσια θαλάσσια ζωή με γραφική ομορφιά. Κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά του νησιού και βουτήξτε για μια μοναδική εμπειρία. Υπάρχουν δεκάδες εντυπωσιακά σημεία για κατάδυση στην Κρήτη. Τα πιο δημοφιλή είναι: Το υποθαλάσσιο σπήλαιο των Ελεφάντων, το ακρωτήρι της Σπάθας, της Γραβούσας αλλά και το Κουφονήσι.

Κέρκυρα

Αν διαθέτετε εμπειρία στο scuba diving τότε η Κέρκυρα είναι το κατάλληλο νησί για σας. Τα κρυστάλλινα νερά σε συνδυασμό με τους βράχους και τους ύφαλους σχηματίζουν ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς για τους δύτες, παρόλα αυτά ακριβώς αυτοί οι σχηματισμοί καθιστούν δύσκολη την κατάδυση για δύτες χωρίς μεγάλη εμπειρία.

Λέσβος

Το νησί του Βορείου Αιγαίου είναι γεμάτο με υποθαλάσσια φυτά. Ο αριθμός και η ποικιλία τους αποτελεί έκπληξη για κάθε scuba diver που θα βουτήξει στα νερά της Λέσβου.  Επίσης, το νησί διαθέτει 6 ναυάγια, 2 σπήλαια δίνοντας την ευκαιρία στους καταδύτες να απολαύσουν τις βουτιές τους.

Κέα

Η Κέα αποτελεί μοναδικό καταδυτικό προορισμό για όσους αγαπούν το scuba diving και αυτό γιατί διαθέτει τέσσερα ναυάγια μεταξύ των οποίων και του αδελφού πλοίου του Τιτανικού, τον «Βρετανικό».  Η μορφολογία και η βιοποικιλότητα του νησιού καθώς και η κοντινή απόσταση από την Αθήνα, κάνουν την Κέα μία εξαιρετική επιλογή.

share post to:
Author