Νέο Βιβλίο «Βάλε τον Εαυτό σου Πρώτο»

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Αυτό το βιβλίο μπορεί να σας μάθει πώς να είστε ο εαυτός σας.

Όλοι θέλουμε να είμαστε αρεστοί, να μας εγκρίνουν και να μας αποδέχονται. Είναι στη φύση μας. Γι’ αυτό άλλωστε συνηθίζουμε να στηρίζουμε τους άλλους και να τους βοηθάμε να καλύψουν τις ανάγκες τους. Αυτό από μόνο του δεν είναι φυσικά κακό. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν, κατά την προσπάθειά μας να ευχαριστήσουμε τους άλλους, παραβλέπουμε τις δικές μας ανάγκες. Γιατί, όταν δίνουμε για να μας αποδεχτούν, για να νιώσουμε σημαντικοί ή χρήσιμοι, για να αποφύγουμε δυσάρεστα συναισθήματα, τότε δίνουμε για να πάρουμε. Όμως σπάνια παίρνουμε αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη.

Η ψυχοθεραπεύτρια Emma Reed Turrell δουλεύει καθημερινά με ανθρώπους που θέλουν πάντα να ευχαριστούν τους άλλους και έτσι καταλήγουν να παγιδεύονται σε δύσκολα διλήμματα, καθώς στη ζωή δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους.

Αυτό που έχει σημασία είναι να συνειδητοποιήσουμε πως έχουμε το δικαίωμα ν’ αρέσουμε πρώτα απ’ όλα στον εαυτό μας.

Αντί λοιπόν να προσπαθούμε συνεχώς να ευχαριστούμε τους άλλους, αυτό που μας προτείνει η συγγραφέας είναι να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας και να ζήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Τόσο απλό, αλλά και τόσο ριζοσπαστικό!

Το «Βάλε τον εαυτό σου πρώτο» μπορεί να μας δώσει τη δύναμη να ορθώσουμε το ανάστημά μας κι αντί να σιωπούμε να τολμάμε να μην είμαστε αρεστοί. Πάνω απ’ όλα όμως, μέσα από αυτό το βιβλίο μαθαίνουμε ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να νοιαστούμε πραγματικά για τους άλλους: να νοιαστούμε πραγματικά για τον εαυτό μας.


«Ένα βιβλίο που θα σας βοηθήσει και θα σας δώσει κουράγιο για να ανακαλύψετε πως το όχι σας αξίζει ακόμη περισσότερο από το ναι σας. Και, όταν το ανακαλύψετε αυτό, θα αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας – το ίδιο και οι άλλοι».
Julia Samuel, συγγραφέας του This Too Shall Pass

«Εξαιρετικό! Κάθε του σελίδα είναι μια δόση αλήθειας, κάθε πρόταση ένα χρυσό ψήγμα σοφίας. Αν προσπαθείτε συνεχώς να ευχαριστήσετε τους άλλους (και μάλλον προσπαθείτε), τότε αυτό το βιβλίο θα σας αλλάξει τη ζωή. Λυπάμαι μόνο που δεν υπήρχε νωρίτερα. Θα με είχε γλιτώσει –κι εμένα και όλους τους άλλους– από πολλή ταλαιπωρία».
Elizabeth Day, συγγραφέας του How to Fail

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα


Η Emma Reed Turrell μεγάλωσε στο Πόρτσμουθ και σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Μετά από δέκα χρόνια στον κόσμο των επιχειρήσεων, των πωλήσεων και του marketing, αποφάσισε να γυρίσει στην πρώτη της αγάπη, την ψυχολογία και την ψυχική υγεία. Έτσι, έγινε ψυχοθεραπεύτρια. Σήμερα, παράλληλα με το θεραπευτικό της έργο, ασχολείται με τη συγγραφή. Ζει στο Γουίντσεστερ με το σύζυγό της, τα δύο τους παιδιά και ένα γκόλντεν ριτρίβερ.Author