Νέο Βιβλίο «Το Φαινόμενο της Προσκόλλησης»

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Ανακαλύπτοντας την ισχυρή επίδραση του γονικού δεσμού στις μελλοντικές μας σχέσεις αλλά και στη ζωή μας. Πώς μπορούμε να σπάσουμε φαύλους κύκλους συμπεριφορών και να αποκτήσουμε υγιείς σχέσεις.

Η θεωρία της προσκόλλησης είναι κλασική και ευρέως αποδεκτή στον χώρο της ψυχολογίας. Όμως, είναι γνωστή πλέον και στο ευρύ κοινό, καθώς μας δείχνει ξεκάθαρα γιατί, πώς και ποιους αγαπάμε.

Γοητευμένος από το θέμα, ο βραβευμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Peter Lovenheim ξεκίνησε ένα ταξίδι για να κατανοήσει σε βάθος την επίδραση αυτής της θεωρίας στη ζωή μας. Με συνεντεύξεις από ερευνητές, καθηγητές και επαγγελματίες, αλλά και έρευνα πάνω στις προσωπικές ιστορίες ατόμων και ζευγαριών, φωτίζει τη σημασία των πρώιμων δεσμών.

Στα θέματα περιλαμβάνονται:

– Τι σημαίνει ασφαλής και μη ασφαλής προσκόλληση.
– Πώς οι εμπειρίες μας στην πρώιμη παιδική ηλικία δημιουργούν ένα «νοητικό μοντέλο» το οποίο ακολουθούμε στις μελλοντικές μας σχέσεις και πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση για να αποκτήσουμε αυτογνωσία και ευτυχία.
– Γιατί οι ενήλικες που βίωσαν συγκεκριμένους, προβληματικούς, τύπους προσκόλλησης τείνουν να προσελκύουν ο ένας τον άλλον και πώς μπορούν να σπάσουν αυτόν τον φαύλο κύκλο.
– Πώς μπορεί κανείς να αποκτήσει υγιείς σχέσεις με τους γύρω του, ανεξάρτητα από την ανατροφή και τα βιώματά του.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό το ελκυστικό και αποκαλυπτικό βιβλίο, ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα για όποιον θέλει να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες και τη δυναμική που διέπουν τις σύνθετες σχέσεις στη ζωή.

Μια αποκαλυπτική ματιά στη θεωρία της προσκόλλησης, που καταδεικνύει πώς οι εμπειρίες μας στην παιδική ηλικία δημιουργούν έναν οδηγό, ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο για όλες τις μελλοντικές μας σχέσεις.

Όλοι οι αναγνώστες θα βρουν αυτό το βιβλίο για την προσκόλληση διαφωτιστικό. Δρ. SueJohnson, συγγραφέας του Hold Me Tight
Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά, αποκαλύπτοντας πώς το φαινόμενο της προσκόλλησης εκδηλώνεται στο χώρο εργασίας, στις φιλίες, στη θρησκεία, ακόμα και στην πολιτική. Amir Levine, M.D., συγγραφέας του Attached

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Λίγα λόγια για το συγγραφέα


Ο Peter Lovenheim είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. Άρθρα και δοκίμιά του έχουν δημοσιευτεί στα έντυπα The New York Times, The Los Angeles Times, Parade, Politico, The Washington Post. Ανάμεσα στα βιβλία του συγκαταλέγονται τα: In the Neighborhood: The Search for Community on an American Street, One Sleepover at a Time (2012), το οποίο έλαβε τα βραβεία Barnes & Noble Discover και Zocalo Public Square, και Portrait of a Burger as a Young Calf (2002), μία εκ των έσω προσπάθεια κατανόησης της τροφικής αλυσίδας. Ο Lovenheim είναι κάτοχος πτυχίου δημοσιογραφίας από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης και νομικής από το Cornell Law School. Διδάσκει αφηγηματική γραφή στο The Writers Center στη Βηθεσδά του Μέριλαντ και μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Ρότσεστερ και Ουάσινγκτον.

share post to:
Author