Βιβλίο «Ο Coach» του Patrick Mouratoglou

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Ένας άνθρωπος ξεπερνά τον εαυτό του και όλα τα εμπόδια για να νικήσει ο ίδιος και να δημιουργήσει νικητές!

Ο Coach είναι η εξαιρετικά συγκινητική και εμπνευσμένη ιστορία του διάσημου προπονητή τένις Patrick Mouratoglou.

Ο ίδιος υπέφερε πολύ κατά τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, βιώνοντας κρίσεις άγχους κάθε βράδυ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Ήμουν καχεκτικός και πολύ συνεσταλμένος, η ντροπή με είχε παραλύσει επειδή δεν μπορούσα να κάνω τίποτα καλά».

Πλέον ο Patrick Mouratoglou είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές τένις στον κόσμο, υπεύθυνος για την απογείωση της καριέρας της Serena Williams, και η ιστορία του αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα αντοχής απέναντι σε όλων των ειδών τις αντιξοότητες.

Χρησιμοποιώντας αυτοβιογραφικά στοιχεία από τα παιδικά του χρόνια μέχρι τη στιγμή που γράφτηκε το βιβλίο, ο Mouratoglou συνθέτει ένα γοητευτικό αφήγημα για το χώρο του τένις, αλλά κυρίως για το πείσμα, τη δουλειά και τη δημιουργικότητα που επιστράτευσε, προκειμένου να ξεπεράσει πολλά εμπόδια μέχρι να νικήσει.

Δεν παραλείπει επίσης να αναφερθεί στο πώς έμαθε να εμπνέει, να ενθαρρύνει και να βοηθά ταλαντούχους αθλητές να φτάσουν στην καλύτερή τους επίδοση, να παραμένουν στην κορυφή και παράλληλα να απολαμβάνουν το άθλημα.


Όταν ξεκινήσετε το ταξίδι της περιπέτειας, θα χρειαστείτε φιλοδοξία αλλά και αποδέσμευση από οποιοδήποτε ζήτημα σας απασχολεί. Σε κάθε καινούρια συνεργασία, θα πρέπει να ξεκινάτε από το μηδέν. Με υγιή δόση αυτοπεποίθησης που θα σας βοηθήσει να επιβληθείτε στο άτομο με το οποίο συνεργάζεστε. Αγάπη και ενσυναίσθηση, έτσι ώστε να μπορείτε να αφουγκράζεστε προσεκτικά και καλοπροαίρετα.
[…]

Επιθυμία κατάρτισης ενός σχεδίου δράσης και πειθαρχία για να το εφαρμόζετε πιστά, καθώς και επιμονή και αισιοδοξία για να ακολουθείτε τη σωστή κατεύθυνση, ακόμα και σε πολύ δύσκολες προκλήσεις.

Ιδιαίτερα προσεκτική χάραξη στρατηγικής. Δημιουργικότητα για να διαπραγματευτείτε μια διαδρομή εκτός της πεπατημένης.

Υπομονή για να αποδεχτείτε την έκταση του δρόμου και ανυπομονησία για να επιβάλετε στον εαυτό σας τη διαρκή ανάγκη να προχωράτε μπροστά.
[…]

Εμπειρία για να μην πέσετε στα βράχια. Αυτά θα πρέπει να είναι τα εφόδια ενός προπονητή.

Αυτή είναι η ζωή, ο αγώνας, το ταξίδι του coach.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.


Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Patrick Mouratoglou (8 Ιουνίου 1970) είναι Γάλλος – με ελληνικές ρίζες – προπονητής τένις και αθλητικός σχολιαστής. Προπονεί τη Serena Williams από τον Ιούνιο του 2012, ενώ παρουσιάζει επίσης τη δική του καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή για το Eurosport International. Παράλληλα, συνεργάζεται με το ESPN, είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Mouratoglou Tennis Academy & Resort και κατέχει τον τίτλο του πιο δημοφιλούς προπονητή στο Tennisphere.

Author