Νέο Βιβλίο «Κράτα την ουσία!»

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Κάνε τον μινιμαλισμό τρόπο ζωής! Το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η σειρά του Netflix Μινιμαλισμός: Less is Now.

Με την πρώτη ματιά, κάποιος ίσως πιστέψει πως αυτό που του προτείνει ο μινιμαλισμός είναι απλώς και μόνο να απαλλαγεί από τα υλικά αγαθά του. Να τα ξεφορτωθεί. Να τα απορρίψει.

Αυτό, όμως, είναι λάθος.

Μέσα από τα 12 αλληλένδετα κεφάλαια του βιβλίου, μαθαίνουμε πως ο μινιμαλισμός δεν εστιάζει στο να έχουμε λιγότερα. Αντίθετα, εστιάζει στο να κάνουμε χώρο για περισσότερα: περισσότερο χρόνο, περισσότερο πάθος, περισσότερη συναισθηματική υγεία, περισσότερη δράση, περισσότερες εμπειρίες, περισσότερη εξέλιξη, περισσότερη συνεισφορά, περισσότερη ικανοποίηση και τελικά περισσότερη ελευθερία..

Και παρότι όλοι υιοθετούν τον μινιμαλισμό με διαφορετικό τρόπο, αργά ή γρήγορα διαπιστώνουν πως κάθε μονοπάτι οδηγεί στον ίδιο προορισμό: μια ζωή με περισσότερο νόημα.

O Joshua και ο Ryan άφησαν τα περισσότερα από τα υλικά αγαθά τους στην ηλικία των τριάντα ετών για να ακολουθήσουν ένα πιο ουσιαστικό τρόπο ζωής. Το Κράτα την Ουσία! περιγράφει τους πρώτους εννιά μήνες του ταξιδιού τους στον μινιμαλισμό. Εσύ, τι περιττό αφαίρεσες σήμερα από τη ζωή σου; 1. … 2. … 3. … 4. …

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς:


Ο Ryan Nicodemus άφησε την υψηλά αμειβόμενη δουλειά του σε ηλικία τριάντα ετών για να γίνει συγγραφέας, ομιλητής και μέντορας. Έχει δώσει συνεντεύξεις στη Wall Street Journal, στο CBS This Morning, το NBC, το FOX, το NPR και το CBC Radio. Γεννήθηκε το 1981 και ζει στο Ντέιτον του Οχάιο. Γράφει δοκίμια για ένα διαδικτυακό κοινό με περισσότερους από 100.000 μηνιαίους αναγνώστες στο TheMinimalists.com.


Ο Joshua Fields Millburn εγκατέλειψε την εταιρική του καριέρα σε ηλικία τριάντα ετών για να γίνει συγγραφέας πλήρους απασχόλησης. Τα δοκίμιά του στο TheMinimalists.com έχουν συγκεντρώσει ένα κοινό πάνω από 2 εκατομμύρια. Είναι συγγραφέας επτά βιβλίων και έχει δώσει συνεντεύξεις σε μέσα παγκόσμιας εμβέλειας, μεταξύ αυτών και τα CBS This Morning, NBC, FOX, CBC Radio, Chicago Tribune, Wall Street Journal κ.ά.

Author