Νέο Βιβλίο ‘Η Σοφία της Ανασφάλειας’

Από την ομάδα του PositiveLife.gr

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ

Ο κορυφαίος φιλόσοφος Alan Watts μας δείχνει πώς σε μια εποχή πρωτοφανούς άγχους μπορούμε να βρούμε την ολοκλήρωση αγκαλιάζοντας το παρόν και ζώντας απόλυτα στο τώρα.

Ο εγκέφαλος μπορεί να υιοθετήσει σωστές συμπεριφορές μόνο όταν η συνείδηση κάνει αυτό για το οποίο έχει σχεδιαστεί: αντί να αγωνίζεται για να ξεφύγει από την παρούσα εμπειρία να έχει αβίαστη επίγνωση αυτής.

Σε αυτό το διαχρονικό και κλασικό βιβλίο, ο κορυφαίος φιλόσοφος Alan Watts αντλεί γνώση από την ανατολική σοφία και θρησκεία, και προσφέρει κατευθύνσεις για μια πιο ολοκληρωμένη ζωή. Η κεντρική του διαπίστωση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ: όταν ξοδεύουμε όλο μας το χρόνο ανησυχώντας για το μέλλον και θρηνώντας για το παρελθόν, δεν είμαστε σε θέση να απολαύσουμε την παρούσα στιγμή – τη μόνη που είμαστε πραγματικά σε θέση να βιώσουμε. Ο Watts προσφέρει το απελευθερωτικό μήνυμα ότι η αληθινή βεβαιότητα και η ασφάλεια προέρχονται μόνο από την κατανόηση ότι η παροδικότητα και η ανασφάλεια αποτελούν την ουσία της ύπαρξής μας.

Επισημαίνει τη ματαιότητα του ατελείωτου κυνηγιού στόχων, είτε αυτοί συνίστανται σε οικονομική επιτυχία είτε σε σταθερότητα είτε στην αποφυγή του πόνου, και δείχνει ότι μόνο αν αναγνωρίσουμε αυτό που δε ξέρουμε μπορούμε να μάθουμε οτιδήποτε πραγματικά αξίζει να γνωρίζουμε.

Στο ‘Η σοφία της ανασφάλειας’ ο Watts εξηγεί πολύπλοκες έννοιες με σαφήνεια και απλότητα, καθιστώντας το ένα βιβλίο στο οποίο μπορείτε να επιστρέφετε ξανά και ξανά για στήριξη και έμπνευση σε δύσκολες στιγμές.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Keybooks

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Alan W. Watts έχει επάξια κερδίσει τη φήμη ενός από τους πιο αυθεντικούς και «αδιάφθορους» φιλοσόφους του εικοστού αιώνα. Κάτοχος μάστερ και διδακτορικού στη θεολογία, είναι γνωστός κυρίως ως ερμηνευτής του ζεν βουδισμού, καθώς και της ινδικής και κινεζικής φιλοσοφίας γενικότερα, κρατώντας αποστάσεις, ωστόσο, από θρησκευτικούς φανατισμούς. Ο Watts συνέγραψε γύρω στα είκοσι βιβλία για τη φιλοσοφία και την ψυχολογία της θρησκείας, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώ­σες ανά τον κόσμο.

Author