Νέο Βιβλίο << Η Δύναμη της Προσήλωσης>>

Από την ομάδα του PositiveLife.gr

Το άγχος, η ανησυχία και ο φόβος είναι οι μάστιγες της εποχής και συμβάλλουν όχι μόνο σε ψυχολογικά προβλήματα αλλά και στην εμφάνιση σωματικών παθήσεων, όπως η καρδιακή νόσος και η παχυσαρκία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο συγγραφέας στο διαφωτιστικό και περιεκτικό καινούριο βιβλίο του, μόνο με την κατάκτηση και τον έλεγχο της δεξιότητας της εστίασης μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.

Ο Dandapani πέρασε δέκα χρόνια σε μοναστήρι, λαμβάνοντας πολύτιμα μαθήματα για τα οφέλη της συγκέντρωσης. Η Δύναμη της προσήλωσης είναι ένας πρακτικός οδηγός με το απόσταγμα της σοφίας που απέκτησε.

Με σαφείς ορισμούς και εφαρμόσιμες ασκήσεις ο Dandapani μάς εξηγεί πώς θα αποκτήσουμε επίγνωση με τη δύναμη της θέλησης, ενσωματώνοντας σταδιακά την εστίαση στην καθημερινότητά μας και επιτυγχάνοντας έτσι ουσιαστική αλλαγή.

Η Δύναμη της προσήλωσης βοηθά τους αναγνώστες να αντιληφθούν πώς η εξάσκηση της δεξιότητας της εστίασης μπορεί να βελτιώσει ραγδαία την παραγωγικότητα και την ψυχική υγεία, προσφέροντάς μας την ικανότητα να κατευθύνουμε την επίγνωση και την ενέργειά μας προς την επίτευξη στόχων ζωής.

Έγραψαν για το βιβλίο:

• Αν παλεύετε με τη διάσπαση της προσοχής ή το άγχος –που σίγουρα παλεύετε!–, χρειάζεστε το υπέροχο νέο βιβλίο του Dandapani. Τόσο βαθύ όσο και πρακτικό, η Δύναμη της προσήλωσης θα σας οδηγήσει σε ένα ταξίδι για να ανακτήσετε τον έλεγχο στη ζωή σας και να τη ζήσετε με χαρά και σκοπό.-ARTHUR C. BROOKS, καθηγητής στο Harvard Kennedy School και στο Harvard Business School

• Ο Dandapani προσφέρει μια ριζοσπαστική και επίκαιρη πρόκληση: να καλλιεργήσουμε την εστίαση σε κάθε πλευρά της ζωής. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για όποιον αισθάνεται χαμένος σε μια θάλασσα διάσπασης της προσοχής και έλλειψης εστίασης. -CAL NEWPORT, συγγραφέας των best sellers των New York Times Digital Minimalism και Deep Work

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Dandapani είναι επιχειρηματίας και υπήρξε μοναχός επί δέκα χρόνια. Αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο με πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, εγκατέλειψε τα πάντα για να γίνει ινδουιστής μοναχός υπό την καθοδήγηση ενός από τους κορυφαίους πνευματικούς ηγέτες του ινδουισμού της εποχής μας, του Sivaya Subramuniyaswami. Για δέκα χρόνια έζησε με απόλυτη πειθαρχία και εκπαίδευση στο μοναστήρι του γκουρού του στη Χαβάη και μετά επέλεξε να βγει στον κόσμο κάνοντας τη Νέα Υόρκη σπίτι του. Αποστολή του είναι να βοηθά τους ανθρώπους να ζήσουν μια ζωή με σκοπό και χαρά, ενδυναμώνοντάς τους με εργαλεία και διδασκαλίες που έχουν χρησιμοποιηθεί από ινδουιστές μοναχούς εδώ και χιλιάδες χρόνια. Συνεργάζεται με επιχειρηματίες παγκοσμίως και εταιρείες όπως η Commonwealth Bank of Australia, η Nike, η Trivago, η Fortress Investment Group και η Xero για ενίσχυση της προσήλωσης και για τη διαχείριση ενέργειας. Η ομιλία του στο TEDx έχει πάνω από 2,6 εκατομμύρια προβολές και το βίντεό του στο GoalCast συγκέντρωσε πάνω από 45 εκατομμύρια προβολές σε μόλις πέντε μήνες.

Author