«Σκέψου Σαν Μοναχός» – Jay Shetty

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Ο Jay Shetty, με 7,7εκ. Followers στο Instagram και δημιουργός του On Purpose, του Νο.1 podcast παγκοσμίως, έγραψε ένα από τα βιβλία της χρονιάς!

Το «Σκέψου Σαν Μοναχός», δεν είναι απλώς ένα ακόμα βιβλίο αυτοβελτίωσης, αλλά εμπεριέχει τη διαχρονική σοφία και όλες τις διδαχές που γνώρισε ο ίδιος ως μοναχός, κατά το πέρασμά του από ένα μοναστήρι στην Ινδία.

Ποιος είναι όμως ο Jay Shetty;
Αφήνοντας πίσω στο Λονδίνο μία στρωμένη ζωή και έχοντας μόλις αποφοιτήσει από το Κολλέγιό του, ο Shetty αποφάσισε να πάει σε ένα Ινδουιστικό μοναστήρι και να γίνει μοναχός. Εκεί, έκανε διαλογισμό τέσσερις με οκτώ ώρες την ημέρα και αφιερώθηκε στο να βοηθάει τους άλλους, μέχρι που ένας από τους δασκάλους του, τον παρότρυνε να αφήσει τον μοναχισμό και να βοηθήσει τον κόσμο πρακτικά, μοιράζοντας τη σοφία που είχε μάθει αυτά τα χρόνια.

Και αυτό έκανε! Γύρισε στο πατρικό του και ξεκίνησε από το μηδέν. Αρχικά βοήθησε τους παλιούς του φίλους να ελαττώσουν το στρες που βίωναν στη δουλειά και να αποκτήσουν σκοπό και ενσυναίσθηση. Ο Shetty από τότε μέχρι και σήμερα έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο: Από στελέχη εταιριών μέχρι celebrities όπως ο Will Smith ή η Gisele Bundchen. Σήμερα, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους διανοητές παγκοσμίως.

Γιατί να διαβάσετε το «Σκέψου Σαν Μοναχός»;

Σ’ αυτό το βιβλίο ο Shetty προβάλει όλη τη σοφία που έμαθε ως μοναχός, αλλά όχι μέσω βαρύγδουπων αποφθεγμάτων ή ανεφάρμοστων συμβουλών, αλλά μέσω πρακτικών βημάτων που μπορεί να τα εφαρμόσει ο καθένας μας και να τα εισάγει στην καθημερινότητά του.

Πιο συγκεκριμένα χωρίζει το βιβλίο του σε 11 διαφορετικά θέματα:
Ταυτότητα
Αρνητικότητα
Φόβος
Πρόθεση
Σκοπός
Καθημερινό Πρόγραμμα
Ο Νους
Το Εγώ
Ευγνωμοσύνη
Σχέσεις
Προσφορά

Στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας και αφού την αναλύσει με το δικό του μοναδικό τρόπο, ο Jay Shetty αφιερώνει χώρο για ασκήσεις, ούτως ώστε να δουλέψουμε με τον εαυτό μας και να κάνουμε πράξη τα όσα μάθαμε σε κάθε κεφάλαιο.

Μέσω του «Σκέψου Σαν Μοναχός», μας δείχνει πως μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο μας και να τα μετατρέψουμε σε δύναμη, ανακαλύπτοντας αυτό που πραγματικά μπορούμε να γίνουμε.

Μας δίνει τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να ξεπεράσουμε το άγχος, την αρνητικότητα, την υπερβολική σκέψη και τις προσδοκίες, μέσω πρακτικών μεθόδων.

Μας προτρέπει να δημιουργήσουμε αποτελεσματικές ρουτίνες που θα μεταμορφώσουν την καθημερινότητά μας και θα μας ανοίξουν τον δρόμο προς την επιτυχία και προς αυτό που πραγματικά έχει νόημα στη ζωή μας.

Το «Σκέψου Σαν Μοναχός», είναι ουσιαστικά ένας πρακτικός οδηγός και ένα ταξίδι προς την αυτογνωσία, με τον Jay Shetty στη θέση του πιλότου και εμάς στη θέση του συνοδηγού και συνοδοιπόρου.


Σε ποιους απευθύνεται το βιβλίο «Σκέψου Σαν Μοναχός»;
Σε όλους όσους θέλουν να βρουν την εσωτερική τους ηρεμία, να μειώσουν το καθημερινό στρες, να αποκτήσουν μεγαλύτερη συγκέντρωση και να αφοσιωθούν σ’ αυτά που πραγματικά έχουν αξία στη ζωή.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Author