ΙΑΝΟΣ: Διαδικτυακή Παρουσίαση Βιβλίου – Ίρβιν Γιάλομ, «Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία»

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Τo Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 12:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Άγρα διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του Ίρβιν Γιάλομ, «Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία». Ένα πολύτιμο βιβλίο τόσο για ειδικούς όσο και για το γενικό κοινό.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
1. Γιάννης Ζέρβας, ψυχίατρος, Καθ. Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, επιστημονικός επιμελητής της έκδοσης
2. Ευαγγελία Ανδριτσάνου, ψυχοθεραπεύτρια και μεταφράστρια των βιβλίων του Ίρβιν Γιάλομ
3. Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας
4. Κυριάκος Βλασσόπουλος, ψυχοθεραπευτής – ομαδικός αναλυτής

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης της «Άγρας», Σταύρος Πετσόπουλος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO, το κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ και της ΑΓΡΑΣ.

Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

Λίγα λόγια για το βιβλίο

O Γιάλομ χρειάστηκε δέκα χρόνια μελέτης φιλοσοφικών κειμένων προκειμένου να οριοθετήσει και να συγκροτήσει τη φιλοσοφική βάση της υπαρξιακής θεωρίας με έναν τρόπο που να μπορεί να ενσωματωθεί στην ψυχοδυναμική προσέγγιση και να μπορεί να εφαρμοστεί στην καθημερινή άσκηση της ψυχοθεραπείας.

Η αρχική έκδοση της Υπαρξιακής ψυχοθεραπείας δεν αναθεωρήθηκε ποτέ και, όπως λέει ο ίδιος ο Γιάλομ, χρησιμοποιήθηκε ως πηγή και βάση για όλα τα επόμενα λογοτεχνικά βιβλία του, μέσα από τα οποία έγιναν οι όποιες αναθεωρήσεις και εξειδικεύσεις της. Αυτό ακριβώς το στοιχείο κάνει την Υπαρξιακή ψυχοθεραπεία ένα πολύτιμο βιβλίο ταυτόχρονα για ειδικούς και γενικό κοινό. Για τους ειδικούς ανοίγει το δρόμο για να γίνει κατανοητή η συμβολή των υπαρξιακών ζητημάτων στα δρώμενα της ψυχοθεραπείας. Για το γενικό κοινό αποτελεί τον οδηγό για να μπορέσουν να κατανοήσουν βαθύτερα και πληρέστερα το λογοτεχνικό έργο του που τόσο έχουν αγαπήσει.

Link βιβλίου:
https://www.ianos.gr/yparxiaki-psychotherapeia

Link του livestreaming:
https://youtu.be/7V-waYz07k8

Author