Διαδικτυακή Παρουσίαση του Βιβλίου «Πώς θα Ζήσουμε στον Άρη»

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Η Key Books και το Public σάς προσκαλούν στη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Πώς θα ζήσουμε στον Άρη» του Stephen Petranek, την Τρίτη 15 Ιουνίου στις 7μμ.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ηλίας Μαγκλίνης.

Βρείτε εδώ το facebook event της εκδήλωσης:

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Εκεί που η επιστημονική φαντασία συναντά την πραγματικότητα…
Σύμφωνα με τον βραβευμένο δημοσιογράφο Stephen Petranek, ο άνθρωπος θα έχει εποικίσει τον πλανήτη Άρη μέχρι το 2027. Κάτι τέτοιο, ισχυρίζεται, δεν είναι απλώς εφικτό μα και αναπόφευκτο. Αν αυτό φαντάζει σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ξανασκεφτείτε το: η εξάλειψη των φυσικών πόρων, ο υπερπληθυσμός και η καταστροφή του περιβάλλοντος καθιστούν απαραίτητη την κατάστρωση ενός σχεδίου Β για την επιβίωση της ανθρωπότητας – και ο Petranek περιγράφει με λεπτομέρειες το πώς θα γίνει αυτό.

Στην ξέφρενη κούρσα για την κατάκτηση του κόκκινου πλανήτη συμμετέχουν ήδη κορυφαίοι επενδυτές όπως ο Elon Musk, ο Jeff Bezos, ο Paul Allen και ο Sir Richard Branson, ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως μία ολλανδική εκπομπή reality, η ΝASA και η κινεζική κυβέρνηση – όλοι τους γνωρίζουν ότι προκειμένου να επιβιώσουμε ως είδος, η ιδέα του εποικισμού ενός άλλου πλανήτη πρέπει να γίνει άμεσα πραγματικότητα. Η τεχνολογία για κάτι τέτοιο υπάρχει ήδη: στόχος δεν είναι απλώς η γαιοποίηση του Άρη, αλλά και η μετατροπή του σε έναν διαστημικό Κήπο της Εδέμ.

Σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο, ο Petranek μας συστήνει τους πρωταγωνιστές αυτής της περιπέτειας, εξηγεί τους λόγους πίσω από αυτήν την προσπάθεια και περιγράφει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον στο διάστημα. Συνδυάζοντας εκτενή έρευνα και συνεντεύξεις με πρόσωπα κλειδιά, το Πώς θα ζήσουμε στον Άρη αποτελεί μια πρώτης τάξης γνωριμία με ένα θέμα που τα επόμενα χρόνια θα αποτελεί καυτό αντικείμενο συζήτησης στην επιστημονική κοινότητα και ανάμεσα σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη μας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Key books

Λίγα λόγια για το Συγγραφέα


Στα σαράντα χρόνια της δημοσιογραφικής καριέρας του, ο Stephen Petranek έχει βραβευτεί πολλές φορές για την επιστημονική αρθρογραφία του. Έχει διατελέσει αρχισυντάκτης του κορυφαίου επιστημονικού περιοδικού στον κόσμο, Discover, και έχει συνεργαστεί με το περιοδικό της Washington Post, με το περιοδικό της Time Inc. This Old House, με το περιοδικό Life, καθώς και με ιστορικά έντυπα της Weider History Group. Η ομιλία του στο TED, 8 τρόποι για να έρθει το τέλος του κόσμου, έχει συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές. Είναι αρχισυντάκτης του Breakthrough Technology Alert, για το οποίο ανακαλύπτει επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούν αξία για την ανθρωπότητα.

Author