Υγιεινό Παγωτό Σοκολάτα- Avocado!

Από την Ειρήνη Πασχαλέρη Βιολόγο (Βsc, Msc), Ειδικευμένη στη Διατροφή.

Ένα δροσερό παγωτό και πολύ νόστιμο!

Υλικά:
— 380 ml γάλα καρύδας
— 160 γρ. σιρόπι σφενδάμου
— 130 γρ. καθαρισμένο αβοκάντο
— 130 γρ. άγλυκο κακάο
— 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας

Πως να το φτιάξετε; 
1. Αδειάζουμε στο πολυκοπτικό μηχάνημα (ή σε δόσεις στο multi) το κακάο, το γάλα καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας, το καθαρισμένο αβοκάντο και πολτοποιούμε, μέχρι να διαλυθεί το αβοκάντο και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

2. Αδειάζουμε το μείγμα για το παγωτό σε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 30Χ15 εκ., το καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται σε αυτό και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 24 ώρες.

3. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το παγωτό κάθε 30 λεπτά τις 2 πρώτες ώρες, ώστε να μην κρυσταλλώσει. Σερβίρουμε το παγωτό μόλις είναι έτοιμο.

Καλή Απόλαυση!

Περισσότερες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr


Η Ειρήνη Πασχαλέρη (Βsc, Msc) είναι Βιολόγος με ειδίκευση στη διατροφή. Σπούδασε στο τμήμα βιολογίας της σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και ειδικεύτηκε στον τομέα της διατροφής στο Kings College of London. Το 2002 ίδρυσε μαζί με τους διαιτολόγους συνεργάτες της το κέντρο Διατροφής και Αντιγήρανσης Natural Health Clinic. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Οι συνταγές που άλλαξαν», το οποίο στηρίζεται στο concept, “Ελληνική μαγειρική, αλλά υγιεινή & διαίτης για όλη την οικογένεια”. Είναι μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, της International Society On Nutrigenetics / Nutrigenomics, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής & Αντιγήρανσης και της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος. Η φιλοσοφία της εστιάζει στη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους και τη διατήρηση του με τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς.

Facebook: Eirini Paschaleri
Instagram: @eirinipaschaleri

share post to:
Author