Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα Ολικής με Πετιμέζι

Από τη Μαρία Μπασκίνη – Αρσένη, PhD, MSc, RD Κλινική Διαιτολόγο

Εμείς φτιάξαμε τα κουλουράκια μας και το σπίτι μοσχομύρισε!

Μια υγιεινή πρόταση με αλεύρι ολικής, πετιμέζι, φουντουκοβούτυρο και κακάο! Είναι χορταστικά και μπορείτε να τα απολαύσετε για πρωινό με 1 ποτήρι γάλα ή φρεσκοστυμμένο χυμό!

Υλικά για 50 περίπου μπισκότα

150γρ φουντουκοβούτυρο
100γρ πετιμέζι
2 αυγά
1 βανίλια
10γρ ωμό κακάο σκόνη
465γρ αλεύρι ολικής

Εκτέλεση

Χτυπάμε το φουντουκοβούτυρο με το πετιμέζι στο μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Αφήνουμε το ζυμαράκι στην άκρη για 30’. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε (εμείς θέλαμε τον μπίσκο και βάλαμε σταφίδες για μάτια που ξεκόλλησαν!). Τοποθετούμε τα κουλουράκι σε ένα ταψί όπου πρώτα έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Ψήνουμε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12’. Έτοιμα!

Καλή απόλαυση!


Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc, RD, PhD. Η Μαρία είναι απόφοιτος του University of Surrey της Μεγάλης Βρετανίας (BSc Nutrition) και του New York University των ΗΠΑ (MSc Clinical Nutrition) καθώς και πιστοποιημένη Διαιτολόγος στις ΗΠΑ (RD). To 2019 ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής στον τομέα της Νευροψυχολογίας της Διατροφής. Στην επιστημονική της δράση συγκαταλέγονται δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και συμμετοχή με

share post to:
Author