Από τη Ρέα Χατζηνικολάου, της NUTRINGELIC.
Ένα υγιεινό και πολύ ρομαντικό γλύκισμα για αυτούς που δεν προλάβαν να γιορτάσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!
Βρισκόμαστε 3 μέρες μετά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Έχοντας μιλήσει με φίλους και γνωστούς, συνειδητοποίησα ότι εξαιτίας της μέρας που έπεσε η γιορτή, Τρίτη, πολλοί δεν προλάβαν ή και ξέχασαν να γιορτάσουν με τους αγαπημένους τους. Όμως, μην ανησυχείτε! Άντρες, γυναίκες, σε εσάς μιλάω, κάλλιο αργά παρά ποτέ! Σας έχω καλυμμένους με τον πιο γλυκό τρόπο.
Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να φτιάχνεις κάτι σπιτικό και να το προσφέρεις στον/στην αγαπημένο/η σου. Αφού στην προηγούμενη δημοσίευση μοιράστηκα μαζί σας το τέλειο scrub χειλιών για να δώσετε τα πιο ζουμερά και απαλά φιλιά, σήμερα θα σας προτείνω το ιδανικό υγιεινό γλυκό για να προσφέρετε. Είναι μια εναλλακτική μορφή τάρτας σοκολάτας, χωρίς γλουτένη, με λίγες θερμίδες και vegan friendly!
Πολλοί από εσάς θα έχετε ήδη τα υλικά, αλλά ίσως χρειαστεί μια επίσκεψη σε ένα βιολογικό μαγαζί της γειτονιάς, για να προμηθευτείτε όσα δε μπορείτε να βρείτε εύκολα στο super market.
Αυτό το γλυκό συνοδεύεται υπέροχα με σαμπάνια και ρομαντική ατμόσφαιρα γεμάτη κεριά και απαλή μουσική. Δε θα σας μιλήσω για τη συνέχεια, είναι στο χέρι σας!
Υλικά

1. Για το εξωτερικό:
• 200 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
• 25 γραμμάρια βιολογικό κακάο
• 1 κ.γ. αλάτι
• 24 γραμμάρια λάδι καρύδας
• 1κ.σ. βιολογικό μέλι
• Κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας
2. Για τη γέμιση:
• 230 γραμμάρια κουβερτούρα
• 1 ποτήρι γάλα καρύδας
• 1κ.γ. βιολογικό μέλι
3. Για τη διακόσμηση:
• Φρέσκα φρούτα (φράουλες, σμέουρα, βατόμουρα)
• Flakes καρύδας ή σοκολάτας
• Τριαντάφυλλα
Εκτέλεση
Για την κρούστα (εξωτερικό):
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° για 10 λεπτά
1. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το βιολογικό κακάο και το αλάτι. Ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε το βιολογικό μέλι και το λιωμένο λάδι καρύδας. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
2. Μεταφέρουμε το αποτέλεσμα σε ένα ταψάκι που ανοίγει η βάση του ιδανικά σε σχήμα καρδιάς. Με ένα ποτήρι ή με τα χέρια πιέστε το μείγμα στον πάτο του ταψιού ομοιόμορφα μέχρι να απλωθεί.
3. Ψήστε στο φούρνο για 14 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει.






Για τη γέμιση:
1. Σε μπεν μαρι λιώστε την κουβερτούρα και συγχρόνως ζεστάνετε το γάλα καρύδας για 1,5 λεπτό (στα μικροκύματα) και στη συνέχεια αναμείξτε τα δυο υλικά. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για 5 λεπτά και προσθέστε το μέλι.
2. Αφού περάσουν τα 5 λεπτά, ρίξτε το μείγμα σας πάνω στην κρούστα που έχει πλέον κρυώσει
3. Διακοσμήστε όπως εσείς επιθυμείτε, με τριαντάφυλλα, φράουλες, βατόμουρα, flakes καρύδας ή σοκολάτας.
4. Φυλάξτε το στο ψυγείο για 1 ώρα και… voilà!
Το γλυκό σας είναι έτοιμο.






Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Ηappy Late Valentine’s Day!
Για περισσότερες λεπτομέρειες ή τυχόν απορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα της Nutringelic!

Η Ρέα Χατζηνικολάου είναι Διατροφολόγος (BScNutrition) με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Επιστήμης Τροφίμων (MScFoodScience) στην Μεγάλη Βρετανία. Έχοντας πάντα στο μυαλό της το γνωστό ρητό, «είμαστε ό,τι τρώμε», από μικρή ηλικία ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την παρασκευή φυσικών προϊόντων περιποίησης και ομορφιάς από φυσικά, μη επεξεργασμένα υλικά. Τον Απρίλιο του 2020 δημιούργησε το δικό της brand, NUTRINGELIC, για να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά της. Ο σκοπός της είναι να παρέχει DIY συνταγές ομορφιάς από φυσικά προϊόντα και παράλληλα διατροφικές συμβουλές πάνω στις τροφές που χρησιμοποιεί για την υλοποίηση τους. Η ίδια δηλώνει: «Η περιποίηση του εαυτού μας πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας. Με εύκολα υλικά, που υπάρχουν πάντα στο ράφι της κουζίνας μας, μπορούμε να του χαρίσουμε άπλετη αναζωογόνηση, φρεσκάδα και χαρά». Για αυτό το λόγο και το μότο της είναι: #treatyourselfright. Ακολουθήστε την και ταξιδέψτε μαζί της σε έναν κόσμο αγνής περιποίησης και ομορφιάς!