Από τον Στέφανο Κόγια, DipWSET.
Η σημαντικότερη οινική έκθεση της Άνοιξης, THESSALONIKI WINE SHOW επιστρέφει με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη και μας προσκαλεί σε ένα πρωτότυπο ταξίδι, στον υπέροχο κόσμο του ελληνικού κρασιού!
Κυριακή 10 & Δευτέρα 11 Απριλίου, στην Αποθήκη Γ’, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Ώρες: 12:00-20:00
Για δύο ημέρες στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης συναντιούνται με μοναδικό τρόπο η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών και οι καινούργιες τάσεις στην οινοποίηση, παρουσιάζοντας τους ποικίλους τρόπους απόλαυσης του κρασιού, τις νέες αγορές και τη διασκέδαση γύρω από αυτό!
Το διαφορετικό οινικό show που εντυπωσίασε από την πρώτη του εμφάνιση, έρχεται φέτος με ακόμα περισσότερους εκθέτεςκαι ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τόσο το διαρκώς αυξανόμενο οινόφιλο κοινό, όσο και τους επαγγελματίες, εμπόρους, εισαγωγείς, αγοραστές και sommeliers.
Το διήμερο διοργανώνει η δημιουργική ομάδας της Circo Entertainment και του Wine Style, γνωστοί για την εμπεριστατωμένη γνώση και αγάπη τους για το κρασί και την εμπειρία τους σε πληθώρα επιτυχημένων projects.
Στο THESSALONIKI WINE SHOW 2022 πρωταγωνιστούν:
• Πάνω από 90 καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με ελληνικά κρασιά.
• Καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα.
• Cocktails που αναδεικνύουν το ελληνικό κρασί, φτιαγμένα από τους κορυφαίους Bartenders και mixologists των δημοφιλέστερων Cocktail Bars της Θεσσαλονίκης.
• Εναλλακτικά, Βιολογικά, Βιοδυναμικά και Vegan Κρασιά που έχουν επιλέξει, επιμεληθεί και θα παρουσιάσουν σε ειδικά διαμορφωμένο bar 2 από τους καλύτερους Έλληνες sommeliers, ο Αλέξανδρος Μπουζίκας και o Θεολόγος Πλακόπουλος.
Απαραίτητο συστατικό του THESSALONIKI WINE SHOW θα είναι και πάλι η πιο ευρηματική μουσική επένδυση που έχει γίνει ποτέ σε Wine Show!
Get ready for the SHOW!
Γενική είσοδος: Προπώληση στο viva.gr 10€, φοιτητικό 7€ | ταμείο 12€, φοιτητικό 10€
- Περισσότερες πληροφορίες: www.thessalonikiwineshow.gr
- Διοργάνωση: Wine Style
Ο Στέφανος Κόγιας τα τελευταία 17 χρόνια είναι σύμβουλος γεύσης και ασχολείται επαγγελματικά με το κρασί. Είναι κάτοχος του Level 4 WSET, Diploma του Wine and Spirit Education Trust (DipWSET) και του Πιστοποιητικού Κατάρτισης στον τομέα “Αμπελοκαλλιέργεια και Σύγχρονοι Μέθοδοι Οινοποίησης” του ΑΠΘ. Δημιούργησε και διευθύνει την εταιρεία Wine Style. Επιπλέον διευθύνει το project “Food and Wine Experience” και το Τhessaloniki Wine Show, μια έκθεση κρασιών στη Θεσσαλονίκη. Είναι εισηγητής της σχολής Wine and Spirit Professional Center (W.S.P.C.), ο επίσημος φορέας στην Ελλάδα του Wine and Spirit Education Trust (W.S.E.T.), που εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία. Τα τελευταία 15 χρόνια αρθρογραφεί στον Οινοχόο, στο krasiagr.com, στο D-Files magazine και στο περιοδικό Οινολογία.